REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
WORLDLOPPET - EUROLOPPET - SKITOUR
Ostatné bežkárske preteky a súťaže
Worldloppet.com Euroloppet.com SkiTour.cz
Euroloppet | 21.1.2022 | Karol Kováč | Čítané 1216x | 0 príspevkov v diskusii
Konanie Gsiesertal Lauf je potvrdené!
Tlačová správa organizátorov, podmienky štartu na popdujatí-aktualizované 31.1.

Tento rok, na rozdiel od roku 2021, nám certifikát Green Pass Covid umožnil naplánovať podujatie s oveľa väčšou istotou. Preto vám už teraz môžeme oznámiť, že 38. ročník Gsiesertal Lauf je potvrdený na 19. a 20. februára.

Pocit optimizmu sa odráža v registráciách, ktoré sme dostali a ktoré k dnešnému dňu majú viac ako 1 000 ľudí z 18 rôznych krajín. Zľavnené registrácie budú aj naďalej dostupné do 31.01.2022.
Dôležitá informácia: Tento rok nebude možná registrácia na mieste. Online registrácia bude otvorená do nedele 20. februára do 9. hodiny.

Prirodzene, dôsledné dodržiavanie nariadení Covid je nevyhnutné. Všetky podrobnosti môžu účastníci nájsť na www.valcasies.com/en/info-covid-19/. Webová stránka tiež poskytne úplné a neustále aktualizované informácie o cestovaní do Talianska.

Vzhľadom na to, že celý úsek 42-kilometrovej trate je už niekoľko týždňov vo vynikajúcom stave, čaká nás určite veľkolepé podujatie.

Chcete byť informovaní o najnovších správach o našej akcii? Chceli by ste nejaké základné informácie? Sledujte nás na Instagrame alebo Facebooku.

Toľko tlačová správa.

Pre záujemcov, ktorí sa chcú zúčastniť podujatia niekoľko informácií o aktuálnych podmienkach cestovania do Talianska a zmenách v organizácií pretekov, ktoré som čerpal zo stránok organizátora a stránok štátnych orgánov Talianska.

Pre vstup do Talianska a voľný pohyb v súčasnosti (opatrenia platné od 1.2.2022)potrebujete predložiť:

1. Vyplnený vstupný formulár na vyhľadávanie cestujúcich (PLF formulár)v papierovej alebo digitálnej forme (dPLF formulár)na stránke: https://app.euplf.eu/#/

a niektorý z nasledujúcich:

2a. Certifikát EÚ Digital Covid/Green Pass potvrdzujúci, že ste absolvovali očkovací cyklus s vakcínou autorizovanou EMA;

alebo
2b. Certifikát EÚ Digital Covid/Green Pass preukazujúci, že ste sa úplne zotavili z COVID-19 a už nepodliehate karanténe;

alebo
2c.Certifikát EÚ Digital Covid/Green Pass alebo ekvivalentný certifikát potvrdzujúci negatívny výsledok PCR alebo antigénového testu vykonaného 72 hodín (PCR test) alebo 48 hodín (antigénový test) pred vstupom do Talianska.

Počas pobytu v Taliansku je potrebné dodržiavať platné protipandemické opatrenia.

Organizácia podujatia a opatrenia počas pretekov v súvislosti s pandémiou Covid 19

V súlade s v súčasnosti platnými predpismi FISI/FIS Anti-Covid budú počas Gsiesertal Lauf v roku 2022 implementované nasledujúce opatrenia.

POVINNÉ RESPIRÁTORY

Vo všetkých súťažných priestoroch je potrebné nosiť respirátory FFP2
Respirátory FFP2 nie je nutné nosiť počas pretekov. 1 minútu pred štartom si ich môžu súťažiaci zložiť z tváre a umiestniť ich do vlastného vrecka.
V cieli je potrebné respirátor FFP2 si znovu nasadiť.

ZELENÁ KONTROLA VSTUPU (očkovaný/vyliečený - Green pass)

Pri vchode do priestorov kancelárie pretekov (vyzdvihnutie štartovného čísla, služba voskovania, odovzdávanie medailí pre každú vekovú skupinu)
Po kontrole dostane účastník „náramok“ platný celý víkend

KONTROLA TEPLOTY

Pri vstupe do priestoru štartu vám bude skontrolovaná telesná teplota. Ak má pretekár telesnú teplotu vyššiu ako 37,5°C, nebude mu umožnené zúčastniť sa pretekov.

REGISTRÁCIA

Účastníci sa môžu zaregistrovať buď

PRI ONLINE PLATBE do nedele 20.02.2022, 09:00 alebo
Bankovým prevodom do pondelka 14.02.2022
Poznámka: Registrácia na mieste nebude možná

POČAS PODUJATIA

Transpondér v štartovnom čísle je na jedno použitie a nesmie byť odovzdaný späť organizátorom.

ODOVZDÁVANIE CIEN

Slávnostné odovzdávanie cien sa tento rok neuskutoční v zaužívanej podobe.

OBČERSTVENIE + OBED

Občerstvenie a nápoje v uzavretých obaloch budú zabezpečené na 7 občerstvovacích miestach na trase. Počas pretekov odporúčame účastníkom priniesť si vlastnú fľašu s vodou.
Namiesto obvyklého obeda v cieľovom priestore dostane každý účastník obedový balíček najvyššej kvality, ktorý si odnesie so sebou.

SANITÁRNE ZARIADENIA

7 WC bude priebežne dezinfikované.
Účastníci tento rok nebudú môcť využívať šatne a sprchy.

POVINNOSTI PRI PREZENTÁCII

Účastníci musia pri preberaní štartovných čísiel predložiť vyhlásenie o zdravotnom stave Covid:
https://www.valcasies.com/CustomerData/703/Files/Documents/covid-health-questionnaire.pdf

Ak na niektorú z otázok vo vyhlásení odpoviete "ÁNO", musíte predložiť negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín alebo antigénový test nie starší ako 48 hodín pred začiatkom štartu.

V rámci spolupráce servera Bežkár.sk s organizátorom podujatia Gsiesertal Lauf ponúkam možnosť voľného štartu pre aktívnych užívateľov. V súčasnosti mám už voľné štarty obsadené aj s niekoľkými náhradníkmi.

Podmienky a opatrenia sa vzhľadom na pandémiu Covid-19 môžu meniť, preto odporúčam sledovať stránku organizátora po kliknutí na banner alebo priamo na podstránke venujúcej sa tejto problematike: http://www.valcasies.com/en/info-covid-19/


     
Euroloppet | 23.2.2021 | Jozef Mecele | Čítané 2070x | 3 príspevky v diskusii
48. roč. Bielej stopy 2021 len virtuálne
Pandémia koronavírusu znemožnila konanie Bielej stopy s hromadným štartom

Z webstránky Bielej stopy:

"Oznam o zrušení pretekov Bielej stopy s hromadným štartom a vyhlásenie virtuálnych pretekov
Vzhľadom na nepriaznivý vývoj pandémie ochorenia COVID-19 na Slovensku sme sa rozhodli zrušiť preteky Biela stopa 2021 s hromadným štartom. Zároveň nechceme prerušiť tradíciu a pripravili sme 48. ročník Bielej stopy formou virtuálnych pretekov na trati Severného okruhu Bielej stopy.

Základné kroky pre absolvovanie virtuálnych pretekov:

1. Registrácia on-line na stránke registrácie v termíne do 12.3.2021 a uhradenie manipulačného poplatku 10€.

2. Registrovaný pretekár absolvuje trať voľným štýlom v termíne od 27.2. do 14.3.2021 s použitím smart hodiniek alebo aplikácie v mobile (napríklad STRAVA, Garmin Connect, Mapy.cz), ktorá podporuje export GPX alebo TCX súborov.

3. Záznam o absolvovaní trate odošle pretekár na vyhodnotenie do 18.3.2021 na adresu vysledky@bielastopa.eu.

4. Výsledky o absolvovaní trate budú zverejnené na stránke bielastopa.sk/výsledky do 21.3.2021.

5. Počas vyhodnotenia pretekov budú losované ceny formou tomboly, do ktorej budú zaradení všetci zúčastnení pretekári.

Pretekári majú pri registrácii možnosť vybrať si 24km alebo 48km trať (cena štartovného je jednotná). Trať bude upravená a vyznačená na 24km Severnom okruhu cez Tablu. Štart a cieľ je na štadióne R. Čillíka pri veži. Pretekári 48km trate prejdú Severný okruh dva krát s obrátkou pri veži na štadióne R. Čillíka.

Informácia pre pretekárov prihlásených do 10.2.2021:

Zaregistrovaní pretekári budú informovaní mailom o zmene formy pretekov a môžu sa rozhodnúť o svojej účasti na virtuálnych pretekoch.

Pokiaľ pretekár potvrdí mailom svoju účasť na virtuálnych pretekoch, zo zaplateného štartovného sa použije časť na úhradu manipulačného poplatku a zbytok bude vrátený na číslo účtu, ktoré pretekár oznámi spolu so svojim rozhodnutím o účasti na virtuálnych pretekoch.

V prípade neúčasti na virtuálnych pretekoch sa uhradené štartovné automaticky prenáša na budúci ročník Bielej stopy.

Podrobnejšie informácie sú zakotvené v propozíciách pretekov.

Virtuálne preteky 48. ročník Bielej stopy nie je hromadné podujatie ale individuálny prechod určenej trate v určenom časovom období. Prosíme o dodržiavanie všetkých opatrení a platných nariadení v súvislosti so šírením vírusu COVID-19. Organizátor si vyhradzuje právo na odvolanie celej aktivity, pokiaľ budú nariadenia platné v čase konania virtuálnych pretekov v rozpore s charakterom aktivity.

Za OV BS

SH

Propozície:

https://www.bielastopa.sk/propozicie-virtualne-preteky/
     
Worldloppet | 7.2.2021 | Ľuboš Halgaš | Čítané 1494x | 0 príspevkov v diskusii
Virtual Racing League
Worldloppet 2021

Zima sa nám preklopila do druhej polovice a my bežkári, trochu pretekári, sme dúfali že sa predsa len uskutočnia preteky pre amatérov. Žiaľ epidemiologická situácia v SR - boli sme zavretí v okresoch - nás prinútila improvizovať. Aj celý svet sa uzatvoril a výrazne obmedzil pohyb a hromadné podujatia.
Celosvetový kolotoč bežkárskych pretekov Worldloppet sa operatívne z veľkej časti zmenil na VIRTUÁLNY, aby sa čo najviac ľudí zo severnej aj južnej pologuli mohlo zapojiť do virtuálnej výzvy. Treba sa prihlásiť. Absolvovať vybranú vzdialenosť na bežkách, behom, bicykli, kolieskových lyžiach. Beh mi pomohol, lebo žijem v okrese kde je sneh zriedkavosťou. Po absolvovaní výkonu je potrebné poslať výsledok, fotku a ako motivácia funguje niekde medaila, tombola, virtuálny diplom ...a najviac dobrý pocit že sme pomohli prežiť organizátorom. Je dôležité, aby sme sa udržali fit v tejto ťažkej dobe.
Worldloppet ešte na dôvažok vytvoril Worldloppet Virtual Racing League. Pretekár, ktorý absolvuje 7 virtuálnych pretekov v 7 rôznych krajinách získa titul „ Virtual Racer”. Platné sú všetky disciplíny a vzdialenosti.
Link : https://www.worldloppet.com/calendar/


     
Euroloppet | 31.1.2021 | Ján Beňuška | Čítané 1869x | 4 príspevky v diskusii
Odznaky a medaile Biela stopa
hľadám do zbierky

Dobrý deň prajem všetkým,

Posledný rok sa venujem zbieraniu odznakov a medailí z podujatí Biela stopa a Bezroukov memoriál a rád by som touto cestou našiel niekoho kto by mi pomohol s rozšírením zbierky a mal niečo z toho na predaj či výmenu. Čo sa týka BS, tak ma zaujímajú hlavne novšie odznaky a medaile už s nápisom BS - Euroloppet, ale chýbajú mi aj niektoré staršie kúsky, napr. medaile BS priemer 42 mm rok 1983 (Za účasť v behu), rok 1994, 1995 či 1996, ale aj viaceré o priemere cca 60 mm...atď... Chýba mi toho iste viac. A keďže k tomu neexistuje žiadny katalóg (aspoň ja o takom neviem), netuším čo všetko je ešte v obehu také čo hľadať, aké rôzne varianty boli vydané, čiže bolo by potrebné to vidieť – ideálne zaslať foto mailom. Niektoré staršie medaile z jedného ročníku sa môžu od seba líšiť nielen textom na zadnej strane, ale aj povrchovou úpravou. Niečo mám naopak dvojmo – to môžem zase ponúknuť ja.
Na fotkách priložených k článku je časť toho čo som doposiaľ nazbieral, plus časť toho čo hľadám. Odznaky a medaile z Bezroukovho memoriálu som sem nafotil komplet ktoré mám.
Taktiež poteší ak sa ozve zberateľ s podobným zameraním alebo človek, ktorý pozná históriu vydávaných upomienkových predmetov a podelí sa o informácie.

Za každú jednu ponuku vopred ďakujem. Kontakt na mňa beni78@centrum.sk.
Nech sa darí! S pozdravom, Jano ZV


     
Euroloppet | 31.8.2020 | Karol Kováč | Čítané 1336x | 0 príspevkov v diskusii
GSIESERTAL LAUF 2021-Organizátori: „Na 99,9 % sa preteky uskutočnia"
Tlačová správa organizátorov z 31. augusta 2020

GSIESERTAL LAUF, KTORÝ SA MÁ USKUTOČNIŤ VO FEBRUÁRI - ORGANIZÁTORI: „Na 99,9 % SA PRETEKY USKUTOČNIA"

1. septembra sa začnú prijímať registrácie na 38. ročník Gsiesertal Lauf, ktorý je naplánovaný na 20. a 21. februára.

V prípade problémov v dôsledku pandémie COVID-19 vám budú registračné poplatky vrátené v plnej výške alebo budú presunuté na rok 2022.

Trasy budú ako zvyčajne otvorené začiatkom decembra. Podchod do Taistenu je takmer pripravený a urobia sa zlepšenia v oblasti štartu a cieľa


"Pesimista sa sťažuje na vietor; optimista očakáva, že sa to zmení; realista pripravuje plachty “.
Zdá sa, že anglický teológ a matematik William George Ward inšpiroval Waltera Felderera a organizačný výbor Gsiesertal Lauf.
„Na 99,9% je istota, že sa závod v roku 2021 uskutoční,“ uviedol Felderer.

1. septembra sa otvorí registrácia pre 38. ročník Gsiesertal Lauf naplánovaný na 20. a 21. februára 2021.
V tomto období je organizačný výbor pod tlakom - dokončujú sa organizačné opatrenia a nadväzujú sa nové partnerstvá.
„Verejné orgány a všetci naši partneri s nami budú pokračovať v spolupráci. Vzhľadom na ťažké obdobie sme očakávali ukončenie niektorých partnerstiev. Namiesto toho sa všetko potvrdilo a dokonca prichádzajú noví partneri. Vďaka živému prenosu na tému RAI Sport sa naše podujatie a spolu s ním aj naši partneri zviditeľnili,“ uviedol Walter Felderer.

Organizačný výbor z Južného Tirolska sa vždy ukázal ako veľmi efektívny a kompetentný.
Gsiesetal Lauf nebol od svojho vzniku v roku 1984 nikdy zrušený, a to ani v prípade nedostatku prírodného snehu. Organizátori sú pripravení dodržiavať všetky predpisy COVID-19. Majú silnú vôľu preteky zorganizovať a sú presvedčení, že „na 99,9% sa podujatie uskutoční“.
Registráciu je možné vykonať na preteky 30 a 42 km CT naplánované na sobotu 20. februára a pre účastníkov vo voľnej technike v nedeľu 21. februára. Ak sa účastníci prihlásia na oba dni, získajú zľavu z registračného poplatku.

Organizátori informujú, že do 31. decembra sa rozhodnú, či podujatie potvrdia, v závislosti od toho, ako sa bude vyvíjať pandémia COVID-19. Ak by malo byť podujatie zrušené (... spomínaná 0,1% šanca), ktokoľvek, kto sa na podujatie zaregistroval sa môže rozhodnúť, že dostane 100% refundáciu alebo si presunie registračný poplatok na rok 2022.
V Gsiesertale sa vykonávajú práce na zlepšení podmienok podujatia. Podchod do Taistenu umožní vyhnúť sa prechodu cez cestu a bude pripravený do jesene. Vylepšenia sa urobia v oblasti štartu a pravdepodobne aj v oblasti cieľa.
Gsiesertal Lauf, ktorý sa v roku 2021 uskutoční po 38. raz, je rok čo rok čoraz úspešnejší vďaka obrovskej pomoci, ktorú ponúka 450 dobrovoľníkov. Výdatný obed, ktorý pripravili šéfkuchári Gsiesertaler, sa osvedčil - bolo by svätokrádežné nazvať to cestovinová párty. Gsiesertal Kids Run bol tiež potvrdený. Tieto preteky sú súčasťou okruhu v Južnom Tirolsku a pretekov „Coppa Italia giovani Rode“.
Turistické združenie Gsiesertal - Welsberg - Taisten sa ako obvykle intenzívne usiluje pripraviť trasy, ktoré môžu využívať aj turisti. Každý vždy dúfa, že bude snežiť, ale prvých 15 km trás bude pripravených v deň svätého Ambroža, potom ďalších 10 km trás do 5. - 6. januára. Trate s dĺžkou 42 km bude pripravený do konca januára. Projekt v hodnote približne 100 tisíc eur, trasy využívajú najmä Taliani (65%), ale aj cudzinci (35%).
Teraz sa začínajú preteky o štartovné čísla, vo februári len o víťazstvo!

Viac informácií: http://www.valcasies.com

Press release 31st August 2020

GSIESERTAL LAUF TO TAKE PLACE IN FEBRUARY
ORGANISERS: “99.9 PERCENT SURE THE RACE WILL TAKE PLACE”

On 1st September registration will open for the 38th Gsiesertal Lauf scheduled for 20th and 21st February
In case of problems due to the COVID-19 pandemic, registration fees will be either refunded in full or kept for 2022
As usual, the trails will open in early December
The underpass to Taisten is almost ready and improvements will be made to the start and finish areas


“The pessimist complains about the wind; the optimist expects it to change; the realist adjusts the sails”. The English theologian and mathematician William George Ward seems to have inspired Walter Felderer and the organising committee of the Gsiesertal Lauf. “99.9 per cent sure the race will take place in 2021,” stated Felderer. On 1st September registration will open for the 38th Gsiesertal Lauf scheduled for 20th and 21st February 2021.
In this period the organising committee is under pressure – organisational arrangements are being completed and new partnerships are being established.
“The public authorities and all our partners will continue the collaboration with us. Given the difficult period, we expected some partnerships to end, instead everything has been confirmed and even new partners are coming. Thanks to the live coverage on RAI Sport, our event, and with it our partners, gained high visibility,” stated Walter Felderer.
The organising committee from South Tyrol has always proved to be very efficient and competent. Since its start in 1984, the Gsiesetal Lauf has never been cancelled, not even when there was little snow. The organisers are ready to comply with all the COVID-19 regulations. Everyone has a strong will to do the race, that’s why everyone is “99.9 per cent sure the race will take place”.
The registration can be submitted for the races of 30 and 42 km CT scheduled for Saturday, February 20 and for those in free technique on Sunday, February 21. If participants register for both days, they receive a discount on the registration fee.
The organisers inform that by 31st December they will decide whether to confirm the event depending on how things will pan out with the COVID-19 pandemic. If the event should be cancelled (…the famous 0.1% chance), anyone who has registered for the event can decide either to receive a 100% refund or keep the registration fee for 2022.
In Gsiesertal works are being carried out in order to improve everything in view of the event. The underpass to Taisten will make it possible to avoid crossing the road and will be ready by autumn. Improvements will be made to the start area and probably to the finish area as well.
Year after year, the Gsiesertal Lauf, which will take place for the 38th time in 2021, is getting more and more successful thanks to the enormous help offered by 450 volunteers. The hearty lunch prepared by the Gsiesertaler chefs has been confirmed – it would be sacrilege to call it pasta party. The Gsiesertal Kids Run has been confirmed as well. This race is part of the South Tyrol Cup circuit and of ‘Coppa Italia giovani Rode’.
As usual, the Tourist Association Gsiesertal - Welsberg – Taisten is strongly committed to preparing the trails, which can be used by tourists as well. Everyone always hopes that it will snow, but the first 15 km of trails will be ready by Saint Ambrose’s Day, followed by other 10 km of trails by 5-6 January. The course of 42 km will be completed by the end of January: a project of about 100 thousand euros, with the course used mainly by Italians (65%), but also by foreigners (35%).
Now starts the race for the bibs, in February the one for the victory!

More info: http://www.valcasies.com


     
SKITOUR | 28.8.2020 | Lucie Klímová | Čítané 1172x | 0 príspevkov v diskusii
Začni zimu plánovat naplno, odstartovali jsme registrace ČEZ SkiTour 2021
Registrace na jednotlivé závody spuštěny

Léto sice ještě neřeklo sbohem, ale už teď si můžeš vybrat svůj závod v rámci 14. ročníku ČEZ SkiTour. Registrace na největší český seriál v běhu na lyžích jsou odstartovány, projeď si, jaké závody tě čekají.

Čeká tě celkem 7 závodů, z čehož jeden budou hostit v rámci mezinárodní spolupráce polské Jakuszyce. Zimní sezónu odstartujeme v Bedřichově stále populárnějším nočním dobrodružstvím zvaným Bedřichovský Night Light Marathon (8. – 9. ledna 2021). Můžeš tak obhlédnout místo, odkud bude o měsíc později startovat 54. ročník legendární ČEZ Jizerské 50, a to netradičně v noční atmosféře s hvězdami a měsícem nad hlavou. Na cestu ti bude navíc svítit čelovka.

Z Jizerských hor se přesuneme na Šumavu, kde o týden později proběhne Zadovská 30 (16. – 17. ledna 2021). Ta ti nabídne trasu uprostřed místního národního parku. V závěru ledna (29. – 30. ledna 2021) zamíříme společně na Valašsko, do podhůří Beskyd, kde v malebné vísce Velké Karlovice startuje Karlovská 50. Ne nadarmo se závodu přezdívá „Valašská Marcialonga“, díky podobě s italským dálkovým během malebným údolím s vesničkami.
Také únor přinese 3 závodní víkendy. Poslední generálku před Jizerskou 50 můžeš absolvovat na Orlickém maratonu, konkrétně v Deštném v Orlických horách (6. – 7. února 2021). Pak už následuje legenda běžkařských závodů, ČEZ Jizerská 50 (12. – 14. února 2021). Únor na lyžích uzavře Jesenický lyžařský maraton dobře známý pod zkratkou JeLyMan (27. – 28. 2. 2021), který je posledním závodem seriálu na českém území. Těšit se můžeš na úchvatné okolí horské chaty Paprsek.

Poslední honba za dobrým časem ve stopě SkiTour se uskuteční u našich polských sousedů, a to jen pár kilometrů od slavných skokanských můstků v Harrachově. Závěrečné body do celkového pořadí ČEZ SkiTour můžeš nasbírat v polské Jakuszyce na úpatí polských Jizerek, které hostí partnerský závod SkiTour – Bieg Piastow (5. – 7. 3. 2021).
V rámci jednotlivých závodů máš možnost vybírat z tratí různé délky i obtížnosti. Nezapomínáme ani na ty nejmenší, ze kterých pomalu rostou běžkařské hvězdy. Vezmi celou rodinu a vyber si z tras od Mini SkiTour až po ty nejnáročnější.

Lyže ještě mazat nemusíš, ale registruj se už nyní a získej tak výhodnější cenu startovného i jisté místo na startovní listině. Proběhni se jedinečnou atmosférou a scenériemi českých, a trochu i polských, hor! Registruj se ZDE a začni plánovat zimu naplno!

Termíny 14. ročníku ČEZ SkiTour:

•Bedřichovský Night Light Marathon 8. - 9. 1. 2021
•Zadovská 30 16. - 17. 1. 2021
•Karlovská 50 29. - 30. 1. 2021
•Orlický maraton 6. - 7. 2. 2021
•ČEZ Jizerská 50 12. - 14. 2. 2021
•JeLyMan 27. - 28. 2. 2021
•Bieg Piastow 5. - 7. 3. 2021*
*Závod Bieg Piastow je partnerským závodem ČEZ SkiTour a řídí se pravidly Biegu Piastow, pro bližší informace k závodu navštivte oficiální stránky pořadatele (bieg-piastow.pl).


     
Kremnické vrchy - Skalka | 11.3.2020 | Jaroslav Murgaš | Čítané 1660x | 0 príspevkov v diskusii
Poďakovanie za príspevky
Kordícky hrebenák

Ahojte!
Ako predseda OZKH sa chcem poďakovať všetkým prispievateľom na bežecké trate na Kordíkach. Vďaka Vaším príspevkom skvalitňujeme a staviame na vyššiu, bezpečnejšiu úroveň bežkovanie bez priamej finančnej podpory mesta B.Bystrice. Treba spomenúť aj ZAaRES, ktoré z financií mesta B. Bystrica financuje veľký profesionálnejší ratrak Pisten Bully 100 a prvý krát aj mulčovanie KZ. Kordíky staviam čo sa týka podpory zatiaľ do skupiny "C" hoc sa tu bežkuje +- najskôr a najdlhšie! Verím, že pre Vás ešte nejakú dobu tu budeme, hoc sme už unavený...
Prikladám zoznam prispievateľov a tlačivo na 2%.
Ďakujeme.

Zoznam prispievateľov na účet OZKH: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dqBF_kAdaU418LTVpabGGlqb8LGH1tk68BLmpM8t33U/edit?usp=sharing

2% Zoznam prispievateľov za rok 2018: https://drive.google.com/open?id=1MxLgy68IV4_kJj73bHEqrTg55t-9gqGi

2% Zoznam prispievateľov za rok 2017: https://drive.google.com/open?id=1N7-kRaR1Mjp5vG3Ek8CxpU214ysmYAZM

2% Zoznam prispievateľov za rok 2016: https://drive.google.com/open?id=1Mop1sMK0KnFpcgZiVy9aomvtim2QRyuK

Tlačivo na poukázanie 2% z dani:

https://drive.google.com/file/d/1izyVL2O1Py1nqlxYVBJqqdWLydoQKm4p/view?usp=sharing <br><br> <br><br> <br><br> <br><br> <br><br>

     
Bežecké preteky | 26.2.2020 | Tomáš Willwéber | Čítané 1572x | 0 príspevkov v diskusii
2. ročník verejných pretekov v bežeckom lyžovaní - Renault Rezká Bežka
Rodinný bežkársky event

Podujatie sa uskutoční dňa 07.03.2020 v areáli bežeckého lyžovania na Štrbskom Plese. V spolupráci s našimi partnermi sme pripravili bohatý a zaujímavý celodenný športový program.

Dospelí budú pretekať voľnou technikou s hromadným štartom na vzdialenosť 5 km alebo v štafetách na 2 x 2,5 km. Pre deti je pripravený 700 m a 1400 m okruh. Podvečerným vyvrcholením podujatia bude v žiare reflektorov šprintérska stíhačka na 1 km okruhu. Pre deti sú pripravené celodenné športové aktivity.

Pre pretekárov bude pripravený priestor na prezlečenie, úschovňa osobných vecí, bohaté občerstvenie v cieli a hlavne medaila!!! V priestore podujatia môžete využiť aj servis a požičovňu lyží.

Bližšie informácie o podujatí nájdete na www.rezkabezka.sk

     
Euroloppet | 18.2.2020 | Pavol Schlank | Čítané 1926x | 0 príspevkov v diskusii
Reportáž z 37. ročníka Gsiesertal Lauf
Taliansko-Južné Tirolsko

V piatok, dňa 14.2.2020, sme ráno o piatej vyrazili z Banskej Bystrice smer Anterselva, kde sa konajú MS v biatlone. Nádherné slnečné počasie znásobilo divácky zážitok a bolo úžasné sledovať prereky na zaplnenej tribúne. Bolo nám ľúto, že Paulíne Fialkovej pri druhej streľbe fúkal vietor, zato jej sestra Ivona dosiahla životný úspech.

Potom sme sa presunuli do hotela Grand Misurina****, kde sme si dobre oddýchli. Na druhý deň sme užili lyžovačku v stredisku Cortina d' Ampezzo a bol to fantastický zážitok.

V nedeľu sme po raňajkách vyrazili na Gsiesertallauf. Štart bol 10:30 a čakala na nás perfektne upravená 30 km trať. Kto mal chuť, mohol absolvovať aj 42 km. Popri trati vládla skvelá atmosféra, ľudia povzbudzovali pretekárov a príjemné pocity zotrvajú u každého ešte dlho.
My sme si mohli užiť tento pretek vďaka pánu Karolovi Kováčovi, ktorému chceme aj touto cestou poďakovať a potešili sme sa, keď sme sa stretli. Radi sa sem o rok vrátime a určite aj iní Slováci, ktorí tu pretekali.

Bežeckému lyžovaniu zdar
Pavol a Peter Schlankovci


     
Euroloppet | 13.2.2020 | Zuzana Valovicova | Čítané 1619x | 0 príspevkov v diskusii
Charity Ski Run 2020
Beh pre srdiečka detských kardiologických pacientov

Beh na lyžiach sa uskutoční na pozadí 15. Európskych firemných zimných športových hier, ktoré budú na Štrbskom Plese. Jednou z ich disciplín je Charity Ski Run, ktorý sme otvorili aj verejnosti.

S generálnym partnerom hier NAD-RESS Senica odvedieme za každého bežca 2€ a ešte niečo pridáme, pre Detské kardiocentrum v Bratislave, ktoré má celoslovenskú pôsobnosť.
V cieli na Vás čaká drevená dobehová medaila s motívom Tatier v srdci, apres ski party pod svahom Interski a atraktívna tombola. Vítaní sú ja začiatočníci, ktorých odmení dobrý pocit, že zvládli športovú výzvu a podporili dobrú vec. Podujatie je určené len pre dospelých bežcov.


PROPOZÍCIE BEHU
Miesto a termín: Areál bežeckého lyžovania Štrbské Pleso, 21.3.2020
Štart behu: 13:00
Vyzdvihnutie štartovacích čísel: 10:30 - 12:15
Dĺžka trate: 5km muži/ 3km ženy
Voľný štýl, po vyznačenej trati v bežeckom areáli
Hodnotiace kritérium: čas

Kategórie:
muži / ženy
od 18 rokov do 30 rokov (narodení v roku 1991 a neskôr)
30 + (narodení v r. 1990 – 1981)
40 + (narodení v r. 1980 – 1971)
50 + (narodení v r. 1970 – 1961)
60 + (narodení 1960 a skôr)

Časový harmonogram
10:30 - 12:15 registrácia zaregistrovaných účastníkov
13:00 štart behu
14:00 tombola
14:30 vyhlásenie výsledkov a dekorovanie víťazov
15:00 - 17:30 Apres Ski Party (horúce nápoje a TatraTea pre bežcov) pod svahom InterSki
(organizátor si vyhradzuje právo na úpravu časového harmonogramu v závislosti od reálneho počtu účastníkov)

Účastnícky limit: 100 bežkárov

Účastnícky poplatok: 10€

Účastnícky poplatok na mieste: 15EUR (registrácia na mieste je limitovaná)

Prihlasovanie: online do 18.3.2020 prostredníctvom www.inviton.sk - https://www.inviton.eu/e-10372/charity-ski-run-2020

Propozície - https://sites.google.com/view/charity-ski-run/domov

Link na podujatie - https://www.facebook.com/events/666896114054838/

Organizátor: Elcop PLUS, s.r.o., Špaldová 16, 82106 Bratislava, Slovensko

Kontakt: zuzana@elcop.sk

     

strana 1 2 3 4 5