REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Euroloppet | 31.1.2021 | Ján Beňuška | Čítané 1873x | 4 príspevky v diskusii
Odznaky a medaile Biela stopa
hľadám do zbierky

Dobrý deň prajem všetkým,

Posledný rok sa venujem zbieraniu odznakov a medailí z podujatí Biela stopa a Bezroukov memoriál a rád by som touto cestou našiel niekoho kto by mi pomohol s rozšírením zbierky a mal niečo z toho na predaj či výmenu. Čo sa týka BS, tak ma zaujímajú hlavne novšie odznaky a medaile už s nápisom BS - Euroloppet, ale chýbajú mi aj niektoré staršie kúsky, napr. medaile BS priemer 42 mm rok 1983 (Za účasť v behu), rok 1994, 1995 či 1996, ale aj viaceré o priemere cca 60 mm...atď... Chýba mi toho iste viac. A keďže k tomu neexistuje žiadny katalóg (aspoň ja o takom neviem), netuším čo všetko je ešte v obehu také čo hľadať, aké rôzne varianty boli vydané, čiže bolo by potrebné to vidieť – ideálne zaslať foto mailom. Niektoré staršie medaile z jedného ročníku sa môžu od seba líšiť nielen textom na zadnej strane, ale aj povrchovou úpravou. Niečo mám naopak dvojmo – to môžem zase ponúknuť ja.
Na fotkách priložených k článku je časť toho čo som doposiaľ nazbieral, plus časť toho čo hľadám. Odznaky a medaile z Bezroukovho memoriálu som sem nafotil komplet ktoré mám.
Taktiež poteší ak sa ozve zberateľ s podobným zameraním alebo človek, ktorý pozná históriu vydávaných upomienkových predmetov a podelí sa o informácie.

Za každú jednu ponuku vopred ďakujem. Kontakt na mňa beni78@centrum.sk.
Nech sa darí! S pozdravom, Jano ZV





Diskusia k článku (4 príspevky)

K medailám, ktoré zháňaš by som sa obrátil na organizátorov Bielej stopy. Ťažko sa niekto z účastníkov, majiteľov medailí bude ochotný zbaviť pamiatky na preteky. Takýchto medailí bolo vydaných už, ak sa nemýlim 9.
pridal Karol dňa 1.2. 11:20  
Toho som si vedomý, že sú to pamiatky pre ľudí...ale skúšam osloviť prakticky každého koho sa dá. Preto som s dovolením zverejnil članok aj na tejto stránke. To sa však bavíme hlavne o tých novšie vydaných medailách. Stále však dohľadávam aj chýbajúce staršie kúsky, aj 25r staré alebo aj viac, plus rôzne odznaky, kde tie citové väzby na daný predmet už nemusia byť také silné, dokonca to majú ľudia zapatrošené doma a už o nich možno ani nevedia. Takže snáď sa niekto ozve, či už s niečim starším alebo aj s novším.
pridal beni78 dňa 1.2. 20:01  
Za pokus nič nedáš - asi si zo ZV, skús sa opýtať, nakontaktovať na Jana Hazuchu (známy zvolenský bežec), čo viem, on bol na všetkých ročníkoch BS. Možno má niečo dvojmo.
pridal Brestovec dňa 1.2. 21:09  
Áno som priamo zo ZV...a vďaka za tip. Meno samozrejme poznám. Uvidím, možno sa mi podarí sa s ním niekedy stretnúť. J.
pridal beni78 dňa 3.2. 10:08