REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Euroloppet | 23.2.2021 | Jozef Mecele | Čítané 2065x | 3 príspevky v diskusii
48. roč. Bielej stopy 2021 len virtuálne
Pandémia koronavírusu znemožnila konanie Bielej stopy s hromadným štartom

Z webstránky Bielej stopy:

"Oznam o zrušení pretekov Bielej stopy s hromadným štartom a vyhlásenie virtuálnych pretekov
Vzhľadom na nepriaznivý vývoj pandémie ochorenia COVID-19 na Slovensku sme sa rozhodli zrušiť preteky Biela stopa 2021 s hromadným štartom. Zároveň nechceme prerušiť tradíciu a pripravili sme 48. ročník Bielej stopy formou virtuálnych pretekov na trati Severného okruhu Bielej stopy.

Základné kroky pre absolvovanie virtuálnych pretekov:

1. Registrácia on-line na stránke registrácie v termíne do 12.3.2021 a uhradenie manipulačného poplatku 10€.

2. Registrovaný pretekár absolvuje trať voľným štýlom v termíne od 27.2. do 14.3.2021 s použitím smart hodiniek alebo aplikácie v mobile (napríklad STRAVA, Garmin Connect, Mapy.cz), ktorá podporuje export GPX alebo TCX súborov.

3. Záznam o absolvovaní trate odošle pretekár na vyhodnotenie do 18.3.2021 na adresu vysledky@bielastopa.eu.

4. Výsledky o absolvovaní trate budú zverejnené na stránke bielastopa.sk/výsledky do 21.3.2021.

5. Počas vyhodnotenia pretekov budú losované ceny formou tomboly, do ktorej budú zaradení všetci zúčastnení pretekári.

Pretekári majú pri registrácii možnosť vybrať si 24km alebo 48km trať (cena štartovného je jednotná). Trať bude upravená a vyznačená na 24km Severnom okruhu cez Tablu. Štart a cieľ je na štadióne R. Čillíka pri veži. Pretekári 48km trate prejdú Severný okruh dva krát s obrátkou pri veži na štadióne R. Čillíka.

Informácia pre pretekárov prihlásených do 10.2.2021:

Zaregistrovaní pretekári budú informovaní mailom o zmene formy pretekov a môžu sa rozhodnúť o svojej účasti na virtuálnych pretekoch.

Pokiaľ pretekár potvrdí mailom svoju účasť na virtuálnych pretekoch, zo zaplateného štartovného sa použije časť na úhradu manipulačného poplatku a zbytok bude vrátený na číslo účtu, ktoré pretekár oznámi spolu so svojim rozhodnutím o účasti na virtuálnych pretekoch.

V prípade neúčasti na virtuálnych pretekoch sa uhradené štartovné automaticky prenáša na budúci ročník Bielej stopy.

Podrobnejšie informácie sú zakotvené v propozíciách pretekov.

Virtuálne preteky 48. ročník Bielej stopy nie je hromadné podujatie ale individuálny prechod určenej trate v určenom časovom období. Prosíme o dodržiavanie všetkých opatrení a platných nariadení v súvislosti so šírením vírusu COVID-19. Organizátor si vyhradzuje právo na odvolanie celej aktivity, pokiaľ budú nariadenia platné v čase konania virtuálnych pretekov v rozpore s charakterom aktivity.

Za OV BS

SH

Propozície:

https://www.bielastopa.sk/propozicie-virtualne-preteky/



Diskusia k článku (3 príspevky)

Doplňujúce info z webstránky Bielej stopy, piatok 26. feb. 2021: Oznam noviniek – posledné teplé dni riadne znížili snehovú pokrývku, neberte si nové lyže – všetky bežky spoľahlivo namažú dobrými voskami chalani z požičovne priamo na Skalke – záujemcovia o absolvovanie trati majú možnosť nástupu na hociktorom mieste na vytýčenej trati – Kordicke sedlo, Široka … – v Širokej čaká na pretekárov prekvapenie, nepovinná „občerstvovačka“ (voda, hroznový cukor, kremnické perníky) – nová verzia pretekov – Home edition – umožňuje absolvovať 24 km trať na ľubovolnom mieste v Europe v určenom časovom rozmedzí – atraktívne ceny do tomboly budú zverejnené po dojednaní s majiteľmi predajni Cyklosante, Obchodná spoločnosť outra …
pridal jozo dňa 1.3. 11:14  
Doplňujúce info z webstránky Bielej stopy, 3. marca 2021: momentálne je trať Severného okruhu rozmočená na slnku, zľadovatelá v tieni a špinavá zo stromov – v stredu pri uprave trati ratrakom bolo vyhodnotené, že trať okolo Vlčieho vrchu je bez snehu.Preto sme nútení zmeniť trať v Širokej hore Kralickou – Strednou – Kordícke sedlo čo je 25 km, – pokiaľ nedopadne sneh nie je možne absolvovať 24 km okolo Vlčieho vrchu, – ďalšia úprava tratí bude v piatok večer
pridal jozo dňa 10.3. 8:46  
Info z webstránky Bielej stopy, 7. marca 2021: Tento víkend mal štadión na Skalke hosťovať stovky pretekárov, ktorí prepadli bežeckému lyžovaniu. Za krásneho slnečného počasia na dobre pripravené trate občas vyrazil osamelý pretekár. Doteraz vysledky poslalo 40 pretekárov od ktorých máme len dobre ohlasy. Trať si vyskúšali aj technici BS, ktorí v noci nahadzovali sneh na 100m úseku kde nám teplo zožralo sneh. Jozef Mecele
pridal jozo dňa 10.3. 8:50