REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
NAJNOVŠIE PRÍSPEVKY VO FÓRE   
Pavol123 dňa 18.2. 17:27
Juraj dňa 12.2. 17:48
Pavol dňa 8.1. 16:52

NAJNOVŠIE SNEHOVÉ SPRÁVY   
Dátum Stredisko Trasa Sneh Kvalita Úprava Pridal  
16.3.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
0 až 12 cm  starý sneh vlhký  neupravené pre málo snehu  rudobb 
10.3.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
0 až 18 cm  nový sneh mokrý  neupravené  rudobb 
4.3.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
5 až 25 cm  starý sneh vlhký  upravená časť  pietro1978 
3.3.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
5 až 20 cm  starý sneh mokrý  upravené takmer v celej dĺžke  OZKH 
2.3.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
0 až 20 cm  starý sneh mokrý  upravená časť  rudobb 
1.3.2024  Kremnické vrchy  Skalka- štadión R. Čillíka
okruh 
5 až 30 cm  starý, špinavý sneh  upravená časť  cyklosante 
29.2.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
5 až 30 cm  nový sneh vlhký  väčšinou upravené  pietro1978 
29.2.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
5 až 30 cm  starý sneh mokrý  upravené takmer v celej dĺžke  OZKH 
28.2.2024  Kremnické vrchy  Skalka
Bežkárske trasy v stredisku 
10 až 30 cm  starý, špinavý sneh  upravené takmer v celej dĺžke  cyklosante 
25.2.2024  Kremnické vrchy  Kordíky
Kordícka zvážnica 
10 až 30 cm  starý sneh mokrý  upravené takmer v celej dĺžke  OZKH 

Záznamov: 1-10 z celkom 235   Najnovšie | Predchádzajúca strana | Ďalšia strana | Najstaršie

Kremnické vrchy - Skalka | 16.11.2020 | Karol Kováč | Čítané 2548x | 1 príspevok v diskusii
Vandalizmus na bežkárskych tratiach
Na Skalke pri Kremnici ničili značenie tratí

Pre minuloročnou sezónou pribudlo na bežkárskych tratiach nové značenie tratí, ktoré významne pomohlo bežkárom orientovať sa pri pohybe najmä v okolí štadióna Rudolfa Čillíka.
Mesto a organizácie zainteresované do úpravy bežeckých tratí tak prispelo k bezpečnosti a lepšej orientácii na spletitých tratiach pre bežkárov. Do údržby a príprave tratí tak mesto a Kremničania každoročne vynakladajú veľa úsilia a aj financií aby trate boli čo najlepšie pripravené.
Aj pred touto sezónou bolo na tratiach odpracovaných veľa hodín na to, aby bežkári v tomto stredisku našli čo najlepšie podmienky pre svoj šport.
Pri októbrovom prvom snežení, sprevádzanom silným vetrom spadlo na trate množstvo stromov, ktoré bolo potrebné odstrániť aby boli cez zimu priechodné. Na niektorých miestach na trati do Bystrického sedla boli zasypané a odvodnené jamy tak, aby sa trate dali upravovať už pri malej vrstve snehu. Tu odviedli chlapci s Cyklo-Santé kus výbornej práce.

A potom je tu malá skupina ľudí, ktorí so svojím postojom v spoločnosti sa rozhodnú asi len tak pre zábavu a dokazovaním si akí sú geroji, urobiť si výlet do prírody a vybúriť sa činnosťou, ktorou ničia úsilie iných ľudí. Ťažko pochopiteľný čin pre normálne uvažujúceho človeka. Zničiť značenie tratí poohýbaním stĺpikov, postŕhaním a zničením tabuliek si dokazovali čo? Akí sú hrdinovia, že ich pri tom nikto nevidel? Akú majú silu, keď to dokázali? Akí sú výnimoční? Oslavovaní podobne tupo rozmýšľajúcim stádom nasledovníkov? Kde berú takýto ľudia inšpiráciu pre svoje konanie? Otázky, na ktoré sa ťažko odpovedá. Zničených bolo celkom asi osem smerovníkov, obnova ktorých bude opäť stáť nejaké financie a prácu tak, aby mohli slúžiť svojmu účelu.

Nebuďme k činom takýchto ľudí ľahostajní a spoločne sa snažme, aby sme si vážili prácu iných.

Na prvých troch fotografiách je vidieť úpravu problematických úsekov do Bystrického sedla, na ďalších potom aj spúšť po vyčíňaní vandalov na značeniach tratí.


     
Kremnické vrchy - Skalka | 2.9.2020 | Karol Kováč | Čítané 2210x | 1 príspevok v diskusii
Stredisko bežeckého lyžovania Skalka pri Kremnici
Názor na stredisko pred sezónou

Reagujem na tému budovania tratí pre bežecké lyžovanie na Skalke v Kremnických vrchoch v článku uverejnenom v Kremnických novinách z roku 2011. Jeho autor, Ivan Petráš ho zdieľa na sociálnej sieti FB. Reagoval som tam krátkym komentárom s odkazom, že viac k téme rozviniem na tomto mieste.

Začnem teda citovaním môjho komentára aby som plynulo prešiel k pokračovaniu.

Ivan, prečítal som si znovu Tvoj článok. Celkom pekne si to zhrnul v tej dobe. Áno, máš pravdu, za všetkým treba hľadať ľudí. Bez zanietenia dobrovoľníkov ale aj ochoty obetovať financie by to určite nešlo. To, že Skalka vyzerá dnes tak ako vyzerá je vizitka tých ľudí a vedenia mesta, ktoré rozhoduje o použití peňazí aj na takýto účel. Za všetko pozitívne sme my bežkári vďační a to myslím naozaj úprimne. Tak ako aj ty uvádzaš v článku, mnoho vecí u vás sa robí bez hlbšieho premýšľania s ohľadom na to, čo bude v budúcnosti. Preto sa urobilo aj dosť chýb. Je asi prirodzené pre človeka, ktorý veľa energie vynaloží na prospech iných a v záujme pomôcť vybudovať niečo prospešné, tak reaguje na pripomienky a prípadnú kritiku veľmi negatívne. Rozumiem tomu, možno by som reagoval podobne aj ja, neviem to posúdiť. Táto skutočnosť nesie so sebou aj dôsledky. Mnohí z vás, nebudem menovať, sa po dobre mienených pripomienkach a kritike, čo by sa mohlo robiť inak, urážajú a sú demotivovaní, rezignujú. Prichádzajú ďalší, ktorí majú tiež svoje zámery ako pomôcť bežeckému lyžovaniu. Trochu ma táto téma naštartovala, takže tu v komentári je malý priestor na to aby som sem vtesnal všetky myšlienky.

Takže pokračujem:

Urobili ste kus práce, všetko si pekne popísal v článku v Kremnických novinách:
https://www.kremnica.sk/2011/11/30/ako-vznikali-nove-trate-pre-turisticke-bezecke-lyzovanie-na-skalke-a-v-kremnickych-vrchoch-po-roku-2004/?fbclid=IwAR0d89pAoOTf2DHShYwOoAcGmL_5zooRDfdU93KTWoggrXt2Qf9cXLfy_8I

Ešte raz, vďaka za úsilie, energie dobrovoľníkov a organizácií, ktoré si menoval. Skalka je aj preto jedno úžasné stredisko pre rekreačných bežkárov.

Aby to tak bolo aj naďalej, tak je potrebné každý rok pred sezónou trate prepíliť, upraviť niektoré rozbité časti zvážnic po lesníkoch, ktorí ťažia drevo, zmulčovať vyrastajúcu buriny a náletové kríky.
Tu sa dostávame k problematike ako tie vybudované trate udržiavať aby plnili svoj účel a nevyšla nazmar námaha, ktorú ste do toho vložili. Nemenej dôležitá je samozrejme úprava tratí počas sezóny. Na Skalke sme odkázaní výlučne na prírodný sneh, takže tá úprava musí byť robená so srdcom. Snehové podmienky sú postupne horšie a horšie a preto je potrebné reagovať okamžite, cez týždeň, v nedeľu, o pol noci, v októbri, na Štedrý deň či na Veľkú noc. Aby to tak bolo, treba mať koncepciu, systém, peniaze a vôľu odhodlaných ľudí. Ak to takto sezónu alebo dve nebude, vami vybudované trate budú nanič, Skalka ako raj bežeckého lyžovania bude upadať.

Môj pohľad ako to dnes funguje.

Niektorí rezignovali, iní sa snažia aby to fungovalo. Každá sezóna sa rieši za pochodu s nasadením a obetavosťou jednotlivcov, takže vždy sa podarí sezónu zvládnuť. Dokedy? Chýba systém, koncepcia ako som už písal. Súčasné vedenie mesta sa stavia k problematike bežeckého lyžovania oveľa lepšie ako to bolo v minulosti. Pred sezónou rôzne skupiny dobrovoľníkov zorganizujú brigádu na prepílenie a vyčistenie tratí. Pribudli stroje na úpravu - bez koncepcie, systému. Stroj kúpil Roman, lebo už sa nechcel donekonečna doprosovať aby sa trate upravovali, zobral to do vlastných rúk. Stroj kúpila TJ Biela Stopa, ďalšie stroje, ktoré sú na Skalke dlhšie sú ani neviem koho, nakúpené za Eurofondy(?). A keď konečne nasneží tak existuje nejaký semafor (dnes populárny výraz), čo sa bude diať? Ak nie, tak je najvyšší čas práve teraz prijať zásadné rozhodnutia kto, kedy a čo má urobiť aby sezóna prebehla tak ako sa na takéto stredisko patrí. Dovolím si napísať, že aj prispením tohto servera a požiadaviek bežkárov sa podarilo zaviesť systém DOBROVOĽNÉHO prispievania na úpravu tratí. Stále to nie je povinné, keď by sa mohlo ešte viac získať na úpravu tratí a rozvoj strediska.

Mesto urobilo pre bežkárov niekoľko pozitívnych krokov.
Pribudli WC a na mieste sú už aj kontajnerové šatne, ktoré snáď túto sezónu budú v prevádzke aj s odkladacími skrinkami.
Zasnežovanie - nekonečný príbeh. Pribudla jama pre zásobník vody, nove čerpadlo. Tak snáď nebudeme na jeho spustenie čakať ďalších 10 rokov...
Vedenie mesta je podľa mňa kompetentné na to aby prijalo trvalo udržateľnú koncepciu ako spravovať bežkárske trate na Skalke a ako ďalej rozvíjať služby pre bežkárov.

No a ešte jeden názor ako sa vyriešilo napojenie na severný okruh. Obchvat nebolo vôbec dobré riešenie aj vzhľadom na to, že mesto povolilo v jeho trase výstavbu vyhliadkovej reštaurácie. Obchvat prekáža zjazdárom a zjazdári bežkárom. Tunel by bol jednoznačne lepším a komfortnejším riešením. Vôbec si nemyslím, že by sa mal budovať nejakým podkopávaním. Vo svahu by sa terénnou úpravou dal vytvoriť priestor, ktorý by sa prekryl betónovými dielmi. V dĺžke cca 100-150 metrov by to určite nebola oveľa drahšia investícia ako úprava terénu obchvatu v dĺžke 700 metrov. Navyše by mohla na inak nudnej zjazdovke vzniknúť vlna, ktorá by ju zatraktívnila. A že v tuneli by nebol sneh? Raz sa tam nahrnie a bude tam možno do leta.

No a na záver. Zasa iba kritika? Nie. Každý, kto to dočítal až do konca pochopí, že sú to len moje názory a pohľad ako to vidím. Možno pre niekoho inšpirácia, pre niekoho popísanie situácie človeka, ktorý má Skalku rád a považuje ju za svoju súčasť života a druhý domov.

Prajem Kremničanom aby našli aj naďalej dostatok odhodlania, nadšených ľudí a aj prostriedkov aby udržali a zlepšovali tento nádherný kút Slovenska v stave, keď tam nájdeme vždy, keď to príroda umožní, krásne trate pre bežecké lyžovanie. Teraz je treba si sadnúť so všetkými, ktorí chcú pomôcť a urobiť rozhodnutia. Možno o 2 mesiace nás príroda prekvapí, nebolo by to nič výnimočné.

Držím palce za všetkých, ktorí sa k vám radi vracajú.


     
Euroloppet | 31.8.2020 | Karol Kováč | Čítané 1333x | 0 príspevkov v diskusii
GSIESERTAL LAUF 2021-Organizátori: „Na 99,9 % sa preteky uskutočnia"
Tlačová správa organizátorov z 31. augusta 2020

GSIESERTAL LAUF, KTORÝ SA MÁ USKUTOČNIŤ VO FEBRUÁRI - ORGANIZÁTORI: „Na 99,9 % SA PRETEKY USKUTOČNIA"

1. septembra sa začnú prijímať registrácie na 38. ročník Gsiesertal Lauf, ktorý je naplánovaný na 20. a 21. februára.

V prípade problémov v dôsledku pandémie COVID-19 vám budú registračné poplatky vrátené v plnej výške alebo budú presunuté na rok 2022.

Trasy budú ako zvyčajne otvorené začiatkom decembra. Podchod do Taistenu je takmer pripravený a urobia sa zlepšenia v oblasti štartu a cieľa


"Pesimista sa sťažuje na vietor; optimista očakáva, že sa to zmení; realista pripravuje plachty “.
Zdá sa, že anglický teológ a matematik William George Ward inšpiroval Waltera Felderera a organizačný výbor Gsiesertal Lauf.
„Na 99,9% je istota, že sa závod v roku 2021 uskutoční,“ uviedol Felderer.

1. septembra sa otvorí registrácia pre 38. ročník Gsiesertal Lauf naplánovaný na 20. a 21. februára 2021.
V tomto období je organizačný výbor pod tlakom - dokončujú sa organizačné opatrenia a nadväzujú sa nové partnerstvá.
„Verejné orgány a všetci naši partneri s nami budú pokračovať v spolupráci. Vzhľadom na ťažké obdobie sme očakávali ukončenie niektorých partnerstiev. Namiesto toho sa všetko potvrdilo a dokonca prichádzajú noví partneri. Vďaka živému prenosu na tému RAI Sport sa naše podujatie a spolu s ním aj naši partneri zviditeľnili,“ uviedol Walter Felderer.

Organizačný výbor z Južného Tirolska sa vždy ukázal ako veľmi efektívny a kompetentný.
Gsiesetal Lauf nebol od svojho vzniku v roku 1984 nikdy zrušený, a to ani v prípade nedostatku prírodného snehu. Organizátori sú pripravení dodržiavať všetky predpisy COVID-19. Majú silnú vôľu preteky zorganizovať a sú presvedčení, že „na 99,9% sa podujatie uskutoční“.
Registráciu je možné vykonať na preteky 30 a 42 km CT naplánované na sobotu 20. februára a pre účastníkov vo voľnej technike v nedeľu 21. februára. Ak sa účastníci prihlásia na oba dni, získajú zľavu z registračného poplatku.

Organizátori informujú, že do 31. decembra sa rozhodnú, či podujatie potvrdia, v závislosti od toho, ako sa bude vyvíjať pandémia COVID-19. Ak by malo byť podujatie zrušené (... spomínaná 0,1% šanca), ktokoľvek, kto sa na podujatie zaregistroval sa môže rozhodnúť, že dostane 100% refundáciu alebo si presunie registračný poplatok na rok 2022.
V Gsiesertale sa vykonávajú práce na zlepšení podmienok podujatia. Podchod do Taistenu umožní vyhnúť sa prechodu cez cestu a bude pripravený do jesene. Vylepšenia sa urobia v oblasti štartu a pravdepodobne aj v oblasti cieľa.
Gsiesertal Lauf, ktorý sa v roku 2021 uskutoční po 38. raz, je rok čo rok čoraz úspešnejší vďaka obrovskej pomoci, ktorú ponúka 450 dobrovoľníkov. Výdatný obed, ktorý pripravili šéfkuchári Gsiesertaler, sa osvedčil - bolo by svätokrádežné nazvať to cestovinová párty. Gsiesertal Kids Run bol tiež potvrdený. Tieto preteky sú súčasťou okruhu v Južnom Tirolsku a pretekov „Coppa Italia giovani Rode“.
Turistické združenie Gsiesertal - Welsberg - Taisten sa ako obvykle intenzívne usiluje pripraviť trasy, ktoré môžu využívať aj turisti. Každý vždy dúfa, že bude snežiť, ale prvých 15 km trás bude pripravených v deň svätého Ambroža, potom ďalších 10 km trás do 5. - 6. januára. Trate s dĺžkou 42 km bude pripravený do konca januára. Projekt v hodnote približne 100 tisíc eur, trasy využívajú najmä Taliani (65%), ale aj cudzinci (35%).
Teraz sa začínajú preteky o štartovné čísla, vo februári len o víťazstvo!

Viac informácií: http://www.valcasies.com

Press release 31st August 2020

GSIESERTAL LAUF TO TAKE PLACE IN FEBRUARY
ORGANISERS: “99.9 PERCENT SURE THE RACE WILL TAKE PLACE”

On 1st September registration will open for the 38th Gsiesertal Lauf scheduled for 20th and 21st February
In case of problems due to the COVID-19 pandemic, registration fees will be either refunded in full or kept for 2022
As usual, the trails will open in early December
The underpass to Taisten is almost ready and improvements will be made to the start and finish areas


“The pessimist complains about the wind; the optimist expects it to change; the realist adjusts the sails”. The English theologian and mathematician William George Ward seems to have inspired Walter Felderer and the organising committee of the Gsiesertal Lauf. “99.9 per cent sure the race will take place in 2021,” stated Felderer. On 1st September registration will open for the 38th Gsiesertal Lauf scheduled for 20th and 21st February 2021.
In this period the organising committee is under pressure – organisational arrangements are being completed and new partnerships are being established.
“The public authorities and all our partners will continue the collaboration with us. Given the difficult period, we expected some partnerships to end, instead everything has been confirmed and even new partners are coming. Thanks to the live coverage on RAI Sport, our event, and with it our partners, gained high visibility,” stated Walter Felderer.
The organising committee from South Tyrol has always proved to be very efficient and competent. Since its start in 1984, the Gsiesetal Lauf has never been cancelled, not even when there was little snow. The organisers are ready to comply with all the COVID-19 regulations. Everyone has a strong will to do the race, that’s why everyone is “99.9 per cent sure the race will take place”.
The registration can be submitted for the races of 30 and 42 km CT scheduled for Saturday, February 20 and for those in free technique on Sunday, February 21. If participants register for both days, they receive a discount on the registration fee.
The organisers inform that by 31st December they will decide whether to confirm the event depending on how things will pan out with the COVID-19 pandemic. If the event should be cancelled (…the famous 0.1% chance), anyone who has registered for the event can decide either to receive a 100% refund or keep the registration fee for 2022.
In Gsiesertal works are being carried out in order to improve everything in view of the event. The underpass to Taisten will make it possible to avoid crossing the road and will be ready by autumn. Improvements will be made to the start area and probably to the finish area as well.
Year after year, the Gsiesertal Lauf, which will take place for the 38th time in 2021, is getting more and more successful thanks to the enormous help offered by 450 volunteers. The hearty lunch prepared by the Gsiesertaler chefs has been confirmed – it would be sacrilege to call it pasta party. The Gsiesertal Kids Run has been confirmed as well. This race is part of the South Tyrol Cup circuit and of ‘Coppa Italia giovani Rode’.
As usual, the Tourist Association Gsiesertal - Welsberg – Taisten is strongly committed to preparing the trails, which can be used by tourists as well. Everyone always hopes that it will snow, but the first 15 km of trails will be ready by Saint Ambrose’s Day, followed by other 10 km of trails by 5-6 January. The course of 42 km will be completed by the end of January: a project of about 100 thousand euros, with the course used mainly by Italians (65%), but also by foreigners (35%).
Now starts the race for the bibs, in February the one for the victory!

More info: http://www.valcasies.com


     
SKITOUR | 28.8.2020 | Lucie Klímová | Čítané 1170x | 0 príspevkov v diskusii
Začni zimu plánovat naplno, odstartovali jsme registrace ČEZ SkiTour 2021
Registrace na jednotlivé závody spuštěny

Léto sice ještě neřeklo sbohem, ale už teď si můžeš vybrat svůj závod v rámci 14. ročníku ČEZ SkiTour. Registrace na největší český seriál v běhu na lyžích jsou odstartovány, projeď si, jaké závody tě čekají.

Čeká tě celkem 7 závodů, z čehož jeden budou hostit v rámci mezinárodní spolupráce polské Jakuszyce. Zimní sezónu odstartujeme v Bedřichově stále populárnějším nočním dobrodružstvím zvaným Bedřichovský Night Light Marathon (8. – 9. ledna 2021). Můžeš tak obhlédnout místo, odkud bude o měsíc později startovat 54. ročník legendární ČEZ Jizerské 50, a to netradičně v noční atmosféře s hvězdami a měsícem nad hlavou. Na cestu ti bude navíc svítit čelovka.

Z Jizerských hor se přesuneme na Šumavu, kde o týden později proběhne Zadovská 30 (16. – 17. ledna 2021). Ta ti nabídne trasu uprostřed místního národního parku. V závěru ledna (29. – 30. ledna 2021) zamíříme společně na Valašsko, do podhůří Beskyd, kde v malebné vísce Velké Karlovice startuje Karlovská 50. Ne nadarmo se závodu přezdívá „Valašská Marcialonga“, díky podobě s italským dálkovým během malebným údolím s vesničkami.
Také únor přinese 3 závodní víkendy. Poslední generálku před Jizerskou 50 můžeš absolvovat na Orlickém maratonu, konkrétně v Deštném v Orlických horách (6. – 7. února 2021). Pak už následuje legenda běžkařských závodů, ČEZ Jizerská 50 (12. – 14. února 2021). Únor na lyžích uzavře Jesenický lyžařský maraton dobře známý pod zkratkou JeLyMan (27. – 28. 2. 2021), který je posledním závodem seriálu na českém území. Těšit se můžeš na úchvatné okolí horské chaty Paprsek.

Poslední honba za dobrým časem ve stopě SkiTour se uskuteční u našich polských sousedů, a to jen pár kilometrů od slavných skokanských můstků v Harrachově. Závěrečné body do celkového pořadí ČEZ SkiTour můžeš nasbírat v polské Jakuszyce na úpatí polských Jizerek, které hostí partnerský závod SkiTour – Bieg Piastow (5. – 7. 3. 2021).
V rámci jednotlivých závodů máš možnost vybírat z tratí různé délky i obtížnosti. Nezapomínáme ani na ty nejmenší, ze kterých pomalu rostou běžkařské hvězdy. Vezmi celou rodinu a vyber si z tras od Mini SkiTour až po ty nejnáročnější.

Lyže ještě mazat nemusíš, ale registruj se už nyní a získej tak výhodnější cenu startovného i jisté místo na startovní listině. Proběhni se jedinečnou atmosférou a scenériemi českých, a trochu i polských, hor! Registruj se ZDE a začni plánovat zimu naplno!

Termíny 14. ročníku ČEZ SkiTour:

•Bedřichovský Night Light Marathon 8. - 9. 1. 2021
•Zadovská 30 16. - 17. 1. 2021
•Karlovská 50 29. - 30. 1. 2021
•Orlický maraton 6. - 7. 2. 2021
•ČEZ Jizerská 50 12. - 14. 2. 2021
•JeLyMan 27. - 28. 2. 2021
•Bieg Piastow 5. - 7. 3. 2021*
*Závod Bieg Piastow je partnerským závodem ČEZ SkiTour a řídí se pravidly Biegu Piastow, pro bližší informace k závodu navštivte oficiální stránky pořadatele (bieg-piastow.pl).


     
Kremnické vrchy - Skalka | 15.6.2020 | Ivan Macko | Čítané 1697x | 2 príspevky v diskusii
Prsianska zvaznica
Sprejazdnenie zvaznice

Zvaznica by sa dala sprejazdnit znizenim cesty v mieste prepadliska o cca 1 az 2 metre. Netreba dovazat material . Na kolmej skalnej stene sa aj tak neudrzi. Zvladol by to podla vsetkeho aj mensi stroj na kolesach (buldobager). Pod prepadliskom asi 500m padla aj skalna lavina.

     
Kremnické vrchy - Skalka | 15.3.2020 | Jaroslav Murgaš | Čítané 1848x | 2 príspevky v diskusii
Som doma!
Kordícka zvážnica

Ahojte!
Veľmi ťažko sa mi to píše, ale OZKH už túto sezónu nebude upravovať trate! Pri pohľade z okná vibrujem ako keby som pozeral film s hviezdičkou. Teším sa na Vás na budúcu sezónu. Uvidíme ako nás podporíte... 2%.
Našiel som fotky z r. 2016 - začiatok Kordíckej zvážnice. https://drive.google.com/folderview?id=1PkcJoj5_zcAMWuds-R6CBwCWS57x7jC4

     
Kremnické vrchy - Skalka | 11.3.2020 | Jaroslav Murgaš | Čítané 1658x | 0 príspevkov v diskusii
Poďakovanie za príspevky
Kordícky hrebenák

Ahojte!
Ako predseda OZKH sa chcem poďakovať všetkým prispievateľom na bežecké trate na Kordíkach. Vďaka Vaším príspevkom skvalitňujeme a staviame na vyššiu, bezpečnejšiu úroveň bežkovanie bez priamej finančnej podpory mesta B.Bystrice. Treba spomenúť aj ZAaRES, ktoré z financií mesta B. Bystrica financuje veľký profesionálnejší ratrak Pisten Bully 100 a prvý krát aj mulčovanie KZ. Kordíky staviam čo sa týka podpory zatiaľ do skupiny "C" hoc sa tu bežkuje +- najskôr a najdlhšie! Verím, že pre Vás ešte nejakú dobu tu budeme, hoc sme už unavený...
Prikladám zoznam prispievateľov a tlačivo na 2%.
Ďakujeme.

Zoznam prispievateľov na účet OZKH: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dqBF_kAdaU418LTVpabGGlqb8LGH1tk68BLmpM8t33U/edit?usp=sharing

2% Zoznam prispievateľov za rok 2018: https://drive.google.com/open?id=1MxLgy68IV4_kJj73bHEqrTg55t-9gqGi

2% Zoznam prispievateľov za rok 2017: https://drive.google.com/open?id=1N7-kRaR1Mjp5vG3Ek8CxpU214ysmYAZM

2% Zoznam prispievateľov za rok 2016: https://drive.google.com/open?id=1Mop1sMK0KnFpcgZiVy9aomvtim2QRyuK

Tlačivo na poukázanie 2% z dani:

https://drive.google.com/file/d/1izyVL2O1Py1nqlxYVBJqqdWLydoQKm4p/view?usp=sharing <br><br> <br><br> <br><br> <br><br> <br><br>

     
Kremnické vrchy - Skalka | 7.3.2020 | Jaroslav Murgaš | Čítané 1982x | 1 príspevok v diskusii
Biela stopa 2020
Cabanka

AHOJTE! Žúrka sa vydarila, gulášik ešte viac a tak Vás chceme pozdraviť s banerom s pred 40 rokov! Česť práci!

     
Kremnické vrchy - Skalka | 3.3.2020 | Jaroslav Murgaš | Čítané 1848x | 1 príspevok v diskusii
Biela stopa
Cabanka

Ahojte bežkári na strednom Slovensku. Blížia sa preteky na Kremnických vrchoch - Biela stopa. Ako občanske združenie Kordícky hrebenák sme boli oslovení priateľmi z Kremnice o pomoc pri obsluhe na chate Cabanka. Vynasnažíme sa skromne pomôcť ako vieme...
Touto cestou pozývame aj Vás.

     
Bežecké preteky | 26.2.2020 | Tomáš Willwéber | Čítané 1567x | 0 príspevkov v diskusii
2. ročník verejných pretekov v bežeckom lyžovaní - Renault Rezká Bežka
Rodinný bežkársky event

Podujatie sa uskutoční dňa 07.03.2020 v areáli bežeckého lyžovania na Štrbskom Plese. V spolupráci s našimi partnermi sme pripravili bohatý a zaujímavý celodenný športový program.

Dospelí budú pretekať voľnou technikou s hromadným štartom na vzdialenosť 5 km alebo v štafetách na 2 x 2,5 km. Pre deti je pripravený 700 m a 1400 m okruh. Podvečerným vyvrcholením podujatia bude v žiare reflektorov šprintérska stíhačka na 1 km okruhu. Pre deti sú pripravené celodenné športové aktivity.

Pre pretekárov bude pripravený priestor na prezlečenie, úschovňa osobných vecí, bohaté občerstvenie v cieli a hlavne medaila!!! V priestore podujatia môžete využiť aj servis a požičovňu lyží.

Bližšie informácie o podujatí nájdete na www.rezkabezka.sk

     

strana 5 6 7 8 9