REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Malé Karpaty - Pezinská Baba | 1.11.2010 | Karol Kováč | Čítané 3871x | 0 príspevkov v diskusii
Malé Karpaty - Pezinská Baba
Situácia v stredisku pred novou sezónou

Zo strediska Pezinská Baba v Malých Karpatoch, ktoré je najbližšie k Bratislave a počas zimy je hodne využívané bežkármi nám na otázky odpovedal Medard Féder predseda OZ AŠK Pezinok. Počas zimy tento klub udržiava a upravuje bežecké okruhy na slušnej úrovni pre obe bežecké techniky. V Malých Karpatoch je to jediné miesto, kde si prídu na svoje aj vyznávači skejtu.

Ako to vyzerá pred nadchádzajúcou sezónou?

1.Aké zmeny čakajú na návštevníkov vašej oblasti v novej zimnej sezóne, čo sa zlepšilo a čo naopak skomplikovalo?

Do novej zimnej sezóny sme popracovali na vylepšení povrchu tratí , takmer celé okruhy sme rozšírili kde bolo treba prebehli zemné práce najmä v zákrutách, kde bol opačný sklon terénu na viacerých miestach sme porobili odvodňovacie kanále, odstránili korene ktoré prekážali jednoducho tak aby nebol problém s úpravou tratí na šírku 5m .

2.Aké aktivity, preteky pripravujete v sezóne 2010/2011?

Ak bude dostatok snehu tak sa rozlúčime so starým rokom na bežkách, Vo februári budeme organizovať Slovenský pohár v Lyžiarskom orientačnom behu, Karpatskú bielu stopu, Slovenský pohár Veteránov v behu na lyžiach a v marci tradičné preteky „Jozef behá po babe“

3.Koľko kilometrov tratí chcete v zimnej sezóne upravovať, akú máte techniku a kto vám v tejto činnosti pomáha?

Počas nastávajúcej sezóny máme k dispozícii 2km, 3km, 5km okruhy, ktoré budú pravidelne upravované podľa potreby na klasickú aj voľnú techniku aj viacej krát do týždňa /pripravujeme aj ďalší úsek na predlženie tratí/ Trate upravujeme s ratrakom ktorý má aj frézu, ak je menej snehu upravujeme so skútrom ktorý ťahá finišer alebo kreslič na stopy.

4.Koľko km tratí, aj neupravených je vo vašej oblasti bežkárom k dispozícii?

V okolí strediska je viacero ciest ktoré sú využívané bežkármi

5.S akými najväčšími problémami sa pri udržiavaní tratí stretávate?

Najväčším problémom sú pri našej práci financie,sme dobrovoľné združenie, financie získavame z príspevkov od dobrovoľníkov bežkárov kto čo dá do pokladničky a členské od členov klubu.

6.Máte ambície v budúcnosti svoje aktivity v oblasti bežeckého lyžovania rozširovať, organizovať preteky, predlžovať dĺžku tratí, zakúpiť techniku, zaviesť spoplatnenie tratí...?

Každým rokom vylepšujeme podmienky pre bežkárov a pravidelným
udržiavaním tratí sme si pritiahli svoju klientelu, potrebovali by sme lepšie stroje na úpravu tratí a osvetliť časť okruhu na večerné bežkovanie.

7.Čo by podľa vás prispelo k zlepšeniu podmienok pre bežecké lyžovanie na Slovensku?

Podmienky pre bežkárov sa dajú vylepšiť vtedy ak každý kto príde na trate si uvedomí čo to stálo práce a na čo je to tu ,že stopa nie je pre chodcov ,pre motorky, skútre, štvorkolky a.i.

8.Ako by mohol server Bežkár.sk pomôcť bežkárom na Slovensku?

Server Bežkár.sk robí dobrú prácu pre náš šport. Pravidelné info je super.


Ďakujem za odpovede Medardovi Féderovi z AŠK Pezinok.Želám veľa snehu a úspešnú sezónu. Viac informácií nájdete na stránkach http://www.sportreport.sk.




Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár