REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Worldloppet | 17.3.2010 | Róbert Bereš | Čítané 1648x | 0 príspevkov v diskusii
42. Engadin marathon 2010
14.3.2010, St. Moritz

Tento víkend sa uskutočnil 42. ročník Engadin marathonu, ktorý svojou masovosťou (zúčastnilo sa ho okolo 11tis. bežcov) a pripravenosťou bežeckých tratí opäť dokázal, že patrí k najpopulárnejším pretekom série worldloppetu. Tohto roku tomu opäť prispelo nádherne slnečné a jasné počasie, aj keď s mrazivou príchuťou a jemným protivetrom, na štarte bolo -15 st. V priebehu štartu však vyšlo slniečko a prispelo k nádhernej bežeckej atmosfére. Pred štartom počas rozcvičovania som si nevedel predstaviť, že dám zo seba dole páperovú vetrovku a pobežím v bežeckej kombinéze. Všetko však dobre dopadlo a ešte dnes mi v práci všetci "závideli" hnedastú farbu pleti s bielymi fľakmi od okuliarov.
Pretekov sa prekvapivo zúčastnilo aj veľa slovákov (výsledkovú listinu prikladám v prílohe), čo ma na iných laufoch dosť mrzelo, ale to opäť dokazuje popularitu týchto pretekov.
Víťazom sa stal olympijsky víťaz z Vancoveru, domáci pretekár D. Cologna. Keďže sa mi ho nepodarilo predbehnúť budem sa musieť týchto pretekov zúčastniť aj o rok. Aj keď ma mrzí, že napriek dokonalej športovotechnickej stránke, zaostáva napriek vysokému štartovnému záverečné občerstvenie bez jedla s malými chuťovkami. Tú mi chýba záverečná pohoda pri jedle a občerstvení, ktorá vládne po dobehnutí na Bielej stope.
Veľa zdaru prajem bežcom, ktorí sa zúčastnia posledného behu v Nemecku a lúčím sa s vierou, že sa na dobre upravených tratiach budeme stretávať aj budúcu sezónu...do bežkovania...





Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár