REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Informácie | 22.9.2022 | Cyklo Santé | Čítané 1205x | 1 príspevok v diskusii
Príprava bežkárskych tratí
Na zimu nečakáme so založenými rukami

Pozdravujem všetkých, ktorí sa po neobyčajne horúcom lete už nevedia dočkať poriadneho ochladenia a sneženia. Myslím ale, že na to si ešte nejaký ten týždeň počkáme. To ale nevadí, nakoľko máme čas dokončiť robotu, ktorú sme si naplánovali.
Ale poporiadku: minulý rok sme začali s vypilovaním a kosením bežkárskych tratí, ktoré sa ukazuje pre úspešný priebeh zimnej úpravy a údržby ako nevyhnutné /napadne viac snehu na trate, je menej popadaných stromov, konárov a je tiež menšie riziko poškodenia mechanizmov/. Tu sa chcem poďakovať všetkým, ktorí nám prišli pomôcť. Bez vás by sme toho urobili ovela menej. Rovnako sa chcem aj na tomto mieste poďakovať za podporu a veľmi dobrú spoluprácu s mestom Kremnica, Mestskymi lesmi Kremnica ako aj BBSK.
Na tento rok sme preto naplánovali 7 spoločných brigád. 3 z nich máme úspešne za sebou / boli v mesiacoch máj a jún/, 4 nás čakajú v najbližších dňoch. Postupne 24.9., potom 1.10., 8.10. a 15.10.2022. Našim cieľom je dokončiť úsek na Južnom okruhu od Zolovej chaty smer Slobodné po Šindliarku.
Čo sa týka našich ďaľších aktivít-priebežne pracujeme aj na okruhoch priamo na Skalke, v najbližších dňoch vylepšíme a opravíme / vandalmi/ poškodené značenie tratí. A samozrejme finišujeme s prípravou mechanizmov, ktoré používame pri zimnej úpravu bežkárskych tratí.
A čo na záver?
Verím, že ste všetci zdraví, mali ste pekné leto, že ste poctivo trénovali...a že sa opäť uvidíme na Skalke, kde vždy nájdete /pokiaľ to poveternostné podmienky dovolia/ perfektne pripravené a upravené bežkárske trate.
Za Cyklo-Santé Roman Béreš.






Diskusia k článku (1 príspevok)

Ahojte,pre info-brigáda 1.10.2022 sa pre viacero dôvodov neuskutoční. O náhradnom termíne budeme informovať. RB
pridal cyklosante dňa 29.9. 11:16