REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Vysoké Tatry - Štrbské Pleso | 8.4.2022 | Matus Jancik | Čítané 1219x | 0 príspevkov v diskusii
Verejné preteky Štrbské bežky odštartujú počas Veľkej noci
16. apríla 2022 v Areáli bežeckého lyžovania na Štrbskom Plese

Naposledy sa o putovné Štrbské bežky súťažilo v januári v roku 2020 počas Svetového dňa snehu. Nasledujúce dva roky sa počas lyžiarskeho sviatku preteky pre verejnosť nekonali a usporiadatelia zo Športového klubu Štrba sa sústredili hlavne na preteky pre vrcholových športovcov a športové kluby. Fanúšikovia bežeckého lyžovania sa dočkali uvoľnenia opatrení a tradičný súťažný aj kultúrny program odštartuje ešte tento rok počas veľkonočnej soboty. Na poludnie 16. apríla 2022 sa v Areáli bežeckého lyžovania na Štrbskom Plese uskutoční 8. ročník verejných pretekov v behu na lyžiach Štrbské bežky. Podujatie sa koná pod záštitou hudobnej skupiny No Name.

Pre všetkých bežkárov organizátori pripravia dvoj a päť kilometrovú trať na ktorej sa každoročne konajú rôzne medzinárodné súťaže. Pretekať sa bude voľnou technikou s hromadným štartom a na trati bude pripravená aj klasická stopa. Mená víťazov na 5 km trati budú zapísané na putovné Štrbské bežky. Pre žiakov bude pripravená 700 metrová prekážková trať SnowKidz kros šprint s intervalovým štartom. Tento obľúbený šprint pomedzi prekážky ako slalom, rôzne obrátky, podlezenie a pod. si môžu bezplatne vyskúšať všetci prihlásení účastníci. Každý, kto prejde cieľom získa účastnícku medailu a zapojí sa do tomboly o atraktívne ceny. Drobné odmeny môžu získať aj deti do 10 rokov na krátkej rovinatej trati s malými prekážkami a najmenšie detičky si môžu prísť bezplatne vyskúšať detské bežky. Atmosféru umocní DJ a vygraduje koncert hudobnej skupiny AMIRAL. Partneri podujatia v areáli predstavia rôzny športový materiál a oblečenie.

Organizátorom pretekov je Športový klub Štrba, Obec Štrba a Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry. Na príprave podujatia sa podieľajú dobrovoľní organizátori zo Štrby, ktorí vo februári usporiadali preteky pohára ZSL v behu na lyžiach a v marci privítali pretekárov na Majstrovstvách Slovenskej republiky, ktoré boli zároveň medzinárodnými pretekmi o Tatranský pohár. Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Viac informácii o pretekoch:
www.skstrba.sk a www.regiontatry.sk.




Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár