REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Informácie | 27.11.2020 | Cyklo Santé | Čítané 3052x | 2 príspevky v diskusii
Ako je stredisko Skalka pripravené pred zimou.
Čo sa urobilo a čo sa chystá

Dovoľte mi z tohto miesta pozdraviť všetkých bežkárov a podať niekoľko základných informácií o tom, čo je nové na Skalke.
Približne od polovice leta sme začali s prepilovaním a kosením v časti tratí "Stredný a Horný Kiar". Sú to dva nádherné úseky , ktoré sa ale roky nedali využívať bežkármi. Som presvedčený, že pre mnohých to bude príjemné prekvapenie. Ďalej sa nám podarilo odvodniť, vydrenážovať a zasypať kamennou drťou hlboké jamy smerom od In line okruhu do Bystrického sedla. Vďaka tomu budeme môcť upravovať spomenutý okruh už pri minimálnej vrstve snehu. Týmto prácam sme venovali neskutočne veľa času, materiálu a tiež financií. A keď sme si mysleli, že je takmer všetko pripravené, prišla snehová kalamita. Opäť sme vyrazili na štandardné trate na Skalke a tiež na Južný okruh. Trvalo nám niekoľko dní, kým sa nám podarilo odstrániť všetky popadané a polámané stromy.
Ďalej by som rád informoval o tom, že bežecký areál sa asi DOČKAL!!!!
Po niekoľkých rozhovoroch a rokovaniach sa primátor A. Ferenčik dohodol s firmou Technoalpin o zapožičaní snežného dela na skúšobnú prevádzku. Je potvrdené, že snežné delo bude dovezené na Skalku v priebehu budúceho týždňa. Malo by sa napojiť na vodu z nádrží, ktoré sú zakopané pod štadiónom. Ak sa jeho prevádzka osvedčí, tak sa zainteresované strany dohodnú o jeho ďalšom používaní.
Čo sa týka úpravy tratí-všetku techniku máme pripravenú. Hneď, ako to bude možné, začneme upravovať, pretože verím, že bežkovať sa bude môcť.
Pred prichádzajúcou zimnou sezónou chcem všetkým zaželať pevné zdravie a veľa pekných zážitkov v bežeckej stope.
Roman Béreš Cyklo-Santé.




Diskusia k článku (2 príspevky)

Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa snažia udržať bežkovanie na vysokej úrovni na Skalke a jeho okolí. Tibor
pridal tibor35 dňa 29.11. 21:33  
Tak máme konečne snehové delo, hádam sa dožijeme že bude aj zasnežovať. Zatiaľ je to z toho veľavravný pomník ...
pridal GusB dňa 19.12. 9:31