REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 16.11.2020 | Karol Kováč | Čítané 2546x | 1 príspevok v diskusii
Vandalizmus na bežkárskych tratiach
Na Skalke pri Kremnici ničili značenie tratí

Pre minuloročnou sezónou pribudlo na bežkárskych tratiach nové značenie tratí, ktoré významne pomohlo bežkárom orientovať sa pri pohybe najmä v okolí štadióna Rudolfa Čillíka.
Mesto a organizácie zainteresované do úpravy bežeckých tratí tak prispelo k bezpečnosti a lepšej orientácii na spletitých tratiach pre bežkárov. Do údržby a príprave tratí tak mesto a Kremničania každoročne vynakladajú veľa úsilia a aj financií aby trate boli čo najlepšie pripravené.
Aj pred touto sezónou bolo na tratiach odpracovaných veľa hodín na to, aby bežkári v tomto stredisku našli čo najlepšie podmienky pre svoj šport.
Pri októbrovom prvom snežení, sprevádzanom silným vetrom spadlo na trate množstvo stromov, ktoré bolo potrebné odstrániť aby boli cez zimu priechodné. Na niektorých miestach na trati do Bystrického sedla boli zasypané a odvodnené jamy tak, aby sa trate dali upravovať už pri malej vrstve snehu. Tu odviedli chlapci s Cyklo-Santé kus výbornej práce.

A potom je tu malá skupina ľudí, ktorí so svojím postojom v spoločnosti sa rozhodnú asi len tak pre zábavu a dokazovaním si akí sú geroji, urobiť si výlet do prírody a vybúriť sa činnosťou, ktorou ničia úsilie iných ľudí. Ťažko pochopiteľný čin pre normálne uvažujúceho človeka. Zničiť značenie tratí poohýbaním stĺpikov, postŕhaním a zničením tabuliek si dokazovali čo? Akí sú hrdinovia, že ich pri tom nikto nevidel? Akú majú silu, keď to dokázali? Akí sú výnimoční? Oslavovaní podobne tupo rozmýšľajúcim stádom nasledovníkov? Kde berú takýto ľudia inšpiráciu pre svoje konanie? Otázky, na ktoré sa ťažko odpovedá. Zničených bolo celkom asi osem smerovníkov, obnova ktorých bude opäť stáť nejaké financie a prácu tak, aby mohli slúžiť svojmu účelu.

Nebuďme k činom takýchto ľudí ľahostajní a spoločne sa snažme, aby sme si vážili prácu iných.

Na prvých troch fotografiách je vidieť úpravu problematických úsekov do Bystrického sedla, na ďalších potom aj spúšť po vyčíňaní vandalov na značeniach tratí.





Diskusia k článku (1 príspevok)

Dnes sme boli opät pracovat na tratiach a tiez pozriet, co po sebe zanechali vandali. Po prehodnoteni situacie nahlasime znicenie informacnych tabul na polici, ktora sa pokusi vyhodnotit kamerove zaznamy ako aj fotopasce. Rovnako tymto vypisujeme financnu odmenu pre toho, kto by vedel poskytnut policii informacie, ktore by viedli k odhaleniu pachatela alebo pachatelov.
pridal cyklosante dňa 16.11. 19:55