REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 16.12.2019 | Karol Kováč | Čítané 2914x | 2 príspevky v diskusii
Zimná sezóna na Skalke sa rozbieha naplno
Vydarený víkend v pravej zimnej atmosfére

K skromnej nádielke snehu zo začiatku decembra, pred víkendom pribudlo asi 20 cm nového prašanu, takže konečne sa bežkári dočkali začiatku sezóny. Skalka tak zlákala stovky bežkárov, ktorí si mohli vychutnať bežky na prvých kilometroch upravených tratí.
Upravená bola inline dráha, plocha štadióna, horná päťka a stroj prešiel aj trasu zo Skalky na Hostinec. Podľa snehových správ boli upravené aj trate na králickej strane Kremnických vrchov.
V predošlom článku som písal o novinkách, ktoré v tomto stredisku možno očakávať.
Na tratiach by malo pribudnúť nové značenie. Zatiaľ na osadených stĺpikoch žiadne nie je ale vraj v najbližších dňoch by tabuľky s vyznačenými traťami mali byť umiestnené.
Už sú na svojom mieste aj kontajnery v ktorých majú byť šatne pre bežkárov s úschovnými skrinkami. Nachádzajú sa oproti vchodu do relax centra. Zatiaľ sa ešte nedajú používať, snáď nebude trvať dlho a budú v prevádzke.

Teraz k tomu, čo na Skalke oproti minulej sezóne už funguje.

CykloSanté otvorilo požičovňu bežiek priamo na štadióne v dreveničke, ktorú poznáme ako miesto, kde sme si mohli kúpiť náramky za vstup na trate. Takto budú mať bežkári túto službu vrátane servisu a voskovania lyží priamo na štadióne.
Druhou zavedenou novinkou je platené parkovanie v celej oblasti Skalky. Spôsob platby v hodnote 4€ na deň je formou zaslania SMS správy. Tvar SMS je vyznačený na tabuliach označujúcich parkovacie plochy, ktoré sú spoplatnené. Či a kde sa budú dať zakúpiť parkovacie karty známe zatiaľ nie je.
Podrobnejšie informácie o platenom parkovaní v Kremnici, vrátane Skalky nájdete tu:
https://www.kremnica.sk/2019/11/28/parkovanie-v-kremnici-po-novom/
V najbližšom týždni sa oteplí a je teda isté, že podmienky na bežkovanie sa budú zhoršovať a je otázne, či sa sneh neroztopí úplne. Ešte niekoľko dní si však môžeme užiť upravených tratí aj keď pri zhoršujúcich sa podmienkach.

Na fotografiách okrem iného aj stĺpiky na ktorých má pribudnúť značenie tratí.
Fotku s označením plateného parkoviska s informáciami o spôsobe úhrady som si požičal z FB profilu Ivana Petráša.




Diskusia k článku (2 príspevky)

Doplním informácie o možnosti zakúpenia parkovacej karty na dlhšie obdobie. Takúto kartu si môžu záujemcovia kúpiť v stránkových hodinách na mestskej polícii, ktorá sa nachádza pri poliklinike v Kremnici na Dolnej ulici. Možné je zakúpiť polročnú alebo ročnú kartu. Pre vodičov, ktorí nemajú trvalý pobyt v Kremnici stojí polročná neprenosná parkovacia karta 35€ a ročná 50€.
pridal Karol dňa 1.1. 14:36  
Čudujem sa, že nikoho nenapadlo spraviť tú tabuľu v Angličtine. Poliaci či Maďari z toho nič nerozumejú.
pridal GusB dňa 19.2. 12:12