REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Informácie | 15.10.2019 | Karol Kováč | Čítané 1617x | 0 príspevkov v diskusii
Pred 11-tou sezónou s Bežkárom.sk
Už o pár týždňov by sme sa mohli dočkať

Priatelia bežkári,
leto je už v nenávratne a tak sa môžeme pomaly pripravovať na ďalšiu zimnú sezónu.
Všetci dobre vieme, že prvý sneh na našich horách sa môže vyskytnúť už v tomto mesiaci a v novembri je to už s veľkou pravdepodobnosťou. Ak sa pozrieme do archívu snehových správ, tak tam prvé zmienky o snehu na horách v desaťročnej histórii snehových správ nájdeme až 6 krát mesiac október alebo november.
Každý z nás trávil obdobie mimo zimnej sezóny inak. Niektorí si užívali teplé počasie "leňošením", ďalší sa preorientovali na iné športové aktivity tak, aby si udržiavali kondíciu a plynulo prešli v zime na bežky.
S príchodom sezóny sa zvýši aj aktivita prispievateľov a budeme si spolu vymieňať informácie o našom obľúbenom športe. Čo je v tejto oblasti nové, aké sú možnosti bežkovania v jednotlivých kútoch Slovenska ale i za hranicami.
Verím, že v trende rozširovania a zdokonaľovania stredísk pre bežkárov bude aj nadchádzajúca sezóna optimistická.

V stredisku Skalka pri Kremnici pokračuje úsilie o spustenie zasnežovania inline dráhy a štadióna. Už na jar začali práce na budovaní vodnej nádrže a bolo zakúpené nové čerpadlo. Očakávať, že už túto sezónu bude zasnežovanie funkčné však asi nie je reálne. Mali by tu pribudnúť aj sľubované šatne so skrinkami pre bežkárov. Čo sa z toho podarí realizovať, to uvidíme na začiatku sezóny. Na sociálnych sieťach sú správy o príprave tratí, odstraňovaní spadnutých stromov, prepilovávaní úsekov od Cyklo Santé. Novinkou je, že pribudol ďalší stroj na úpravu tratí. Môžeme sa teda tešiť, že na Skalke nezaspali a bude to z hľadiska pripravenosti na nadchádzajúcu sezónu opäť o niečo lepšie.

Na Štrbskom Plese predpokladám, že budú pokračovať v nastolenom štandarde v úprave tratí tak, ako po minulé roky. Stavba novej vyhliadkovej veže asi trochu skomplikuje z priestorového hľadiska komfort pre bežkárov. Bol zabratý priestor, kde bola časť tratí, hlavne pre začiatočníkov. Snáď stavebné práce neskomplikujú úpravu tratí.

Verím, že aj v iných oblastiach Slovenska je veľa nadšených ľudí, ktorí sú pripravení vytvárať dobré podmienky pre rozvoj bežeckého lyžovania. Naše stránky sú pripravené poskytnúť priestor na propagáciu tohto športu pre všetkých.

Aj počas nadchádzajúcej sezóny ponúkame aktívnym prispievateľom možnosť voľných štartov na niektoré preteky v bežeckom lyžovaní. Prosím záujemcov aby ma kontaktovali prostredníctvom e-mailu. Registrácie na preteky v behu na lyžiach sú už v plnom prúde a tak si už môžeme plánovať aj účasť na súťažiach.

Teším sa spolu s vami na novú sezónu a na priazeň aktívnych užívateľov, bez ktorých by náš web nemohol slúžiť všetkým milovníkom bežiek.
Všetci spolu dúfame, že snehová nádielka príde skoro a sezóna bude vydarená.

administrátor webu bežkár.sk





Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár