REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 12.12.2018 | Karol Kováč | Čítané 2271x | 0 príspevkov v diskusii
Na prvom snehu na bežkách v Kremnických vrchoch
Skalka pri Kremnici - 11.12.2018, konečne poriadna nádielka prírodného snehu

Tak sme sa konečne dočkali a perinbaba cez víkend nasnežila celkom slušné množstvo snehu v niektorých oblastiach našich hôr. Minuloročná sezóna sa začala oveľa skôr, už 1. novembra. Tento krát sme si museli počkať až do polovice decembra. Výnimkou bolo iba Štrbské Pleso, kde majú vybavenie na technické zasnežovanie a využili novembrové mrazy, takže tam sezónu otvorili už od prvého decembra.

Aktuálne snehové správy od Romana o množstve snehu a upravených tratiach, spolu s obrázkami kamier na Skalke rozhodli, že vyrazím hneď a konečne obujem bežky.

Z upršanej Bratislavy nad ktorou sa beleli Malé Karpaty, som vyrazil dopoludnia. Aj keď v Kremnici bol iba slabý poprašok, so stúpajúcou výškou snehu pribúdalo a na Skalke ma privítala pravá zimná atmosféra. Okolo poludnia bolo zamračené, slabý vietor, bez zrážok, teplota -4 stupne.
Upravená bola inline dráha, okruh na štadióne a úsek do Bystrického sedla v celkovej dĺžke 3,1 km. Na začiatok sezóny pre športuchtivých nedočkavých bežkárov celkom paráda. Snehu bolo dostatok, odhadom okolo 30 cm, trať už premrznutá a dostatočne tvrdá. V priebehu odpoludnia sa celkom slušne rozsnežilo a kým som dobehal, bola na trase asi 5 cm vrstva nového prašanu. Spolu so mnou bolo na trati odhadom asi 15 bežkárov. Dal som si 10 okruhov a spokojný i mierne unavený som očistil auto od napadaného snehu a vyrazil na upršané cesty domov.
Trochu šialenstvo urobiť 400 km aby si človek zabehal na lyžiach 30 km ale takých je nás viac. Snáď nám už sneh vydrží a užijeme si do sýtosti sezónu ako sa patrí.
Prikladám niekoľko fotografií a mapku upraveného okruhu ako mi ho zaznamenali moje Polary. Je na nich aj nový kontajner s WC, ktorý je už na svojom mieste a snáď bude už najbližší víkend v prevádzke.

Teším sa spolu s vami na dlhú sezónu bohatú na sneh a stretnutia na bežkách.




Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár