REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Euroloppet | 16.2.2018 | Ľuboš Halgaš | Čítané 1538x | 0 príspevkov v diskusii
46. Int.KOASALAUF 2018
St.Johann in Tirol

V dňoch 10.až 11. februára 2018 sa konal pretek Koasalauf v rakúskom stredisku St.Johann in Tirol, beh klasickou i voľnou technikou, zaradený do série Eueroloppet.
V piatok pri prieskume trati sme stretli i Kateřinu Smutnu s trénerom, ktorý nám radil klasiku jazdiť na holých lyžiach, lebo trať je ohromná placka, len s úvodným kopcom. Jeho zverenkyňa to tak dala, veď bola celkovo druhá v sobotnej klasike. My sme vsadili na istotu odrazu.
Preteky začínali už v piatok večer štafetami na osvetlenom okruhu, zaujímavosťou bolo, že štafetoví bežci si ako štafetu odovzdávali - prezliekali tričkové štartové číslo. Pekne vidieť na fotkách v priloženom linku.
V sobotu sa bežalo klasickou technikou 50km,28km a 8km v komornejšej atmosfére. Sneh bol z noci premrznutý, ale pripadol jemný poprašok, ktorý komplikoval prípravu bežiek.
Nedeľa bola venovaná voľnej technike 50km,28km a 8km. Za väčšieho počtu štartujúcich i divákov. Na štarte svietilo ostré slnko. Bol až teplo. Boli sme radi, že prišli oblaky, ktoré zmiernili teplotný vzostup snehu. Bežali sme na rovinatej trati identickej so sobotnou.
V cieli bola šatňa i sprchy. V pripravenom stane na parkovisku bolo občerstvenie a následné vyhlasovanie výsledkov. Preteky boli super organizované. Odporúčam zažiť.
Ďakujem mojim spolu bežcom Jankovi, Tiborovi a Vladovi za super akciu.


Link na fotky :http://lubos28.rajce.idnes.cz/KOASALAUF_2018/




Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár