REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 1.12.2017 | Karol Kováč | Čítané 2283x | 0 príspevkov v diskusii
Večerná rozprávka na bežkách
Na Skalke 1.12.2017

Keď som písal článok s názvom Predsezónna ochutnávka na bežkách, netušil som, že už sa sezóna začína naplno. S výnimkou niekoľko dňového prerušenia sa už na Štrbskom Plese a na Skalke bežkuje celý november.
Intenzívne sneženie posledný novembrový deň už definitívne potvrdilo neobyčajne skorý štart zimnej sezóny 2017/ 2018.
Dostatočná vrstva snehu, ktorú odhadujem na 60 až 70 cm, už umožňuje upraviť prakticky všetky trate v Kremnických vrchoch. Podľa aktuálnych informácií budú na víkend pripravené pre bežkárov okrem tratí na štadióne aj severný a južný okruh BS. Severný okruh je už upravený a vo večerných hodinách vyrazil ratrak aj na južný okruh.
Počasie, dostatok snehu a realizovaná úprava tratí sľubujú ideálne podmienky pre nadchádzajúci víkend.

My sme si dnes užili večerný tréning na upravenej trati inline dráhy a štadióna. Vyskúšal som aj úsek do Bystrického sedla za svitu dorastajúceho mesiaca. Nádherný zážitok. Čerstvý sneh, upravené trate, umelé osvetlenie, to človek nezažíva často.
Niekoľko fotiek dokresľujú atmosféru dnešného predvíkendového tréningu.

Víkend bude určite rovnako vydarený, predpoveď počasia a náročná úprava viac ako 50 km tratí v Kremnických vrchoch sú toho zárukou.

Ďakujeme za úpravu tratí všetkým, ktorí sa o to pričinili a nezabudnime, že nič nie je zadarmo.

Každý podľa svojich možností môžeme prispieť aspoň malou čiastkou na náklady, ktoré sú spojené s úpravou a udržiavaním bežeckých trás.





Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár