REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Informácie | 22.10.2017 | Karol Kováč | Čítané 2994x | 1 príspevok v diskusii
Bežkár.sk pred sezónou 2017/2018 s novým dizajnom
Prinášame aj niekoľko noviniek

Priatelia bežkári, so serverom Bežkár.sk už spolu vstupujeme do deviatej sezóny. Za tento čas sme si vďaka aktívnemu prístupu užívateľov, našli na našich stránkach množstvo užitočných informácií.
Keď som server zakladal, mal som za cieľ priniesť na Slovensko stránky, na ktorých si budú môcť priaznivci bežeckého lyžovania nájsť informácie o podmienkach na bežkovanie v oblastiach Slovenska a vymieňať si medzi sebou skúsenosti, zážitky a rady. Pred desaťročím bolo takýchto informácií a stránok žalostne málo, na Slovensku v tom čase nebol žiaden server, ktorý by sa tejto problematike venoval. Internet a médiá boli zaplnené informáciami o stave a hrúbke snehovej pokrývky v strediskách zjazdového lyžovania. Pre bežkárov takmer nič. Čakať, že sa niečo zmení v časoch, keď sa z bežeckého lyžovania nedá vytĺcť takmer žiaden biznis sa mi nechcelo.
Postupom času sa situácia zlepšila, vznikli sociálne siete, ktoré z časti začali plniť aj funkciu výmeny informácií medzi záujmovými skupinami. Nástupom smartfónov sa aj využívanie a šírenie informácií o podmienkach pre bežecké lyžovanie ďalej rozširuje. K informáciám sa tak vie záujemca dostať už priamo v teréne a zároveň vie okamžite reagovať a odovzdať svoje skúsenosti hneď ďalším záujemcom.
Aj keď Bežkár.sk zostáva stále na platforme PC, prinášame niektoré vylepšenia tak aby aj používanie na mobilných zariadeniach bolo prehľadnejšie. Rozšírenie na platformu Android zatiaľ nezamýšľame, no ani nevylučujeme.

Čo je teda okrem nového dizajnu a lepšej prehľadnosti stránok v aktuálnej verzii Bežkár.sk nove?

1. Zvýšili sme limit vo veľkosti pridávaných fotografií do článkov a snehových správ na 15 MB, čo prakticky znamená pridať akúkoľvek veľkú fotku. Odstránia sa tak problémy pri posielaní dnes už celkom veľkých súborov priamo po zaznamenaní fotky zo smartfónu.

2. Náhľady fotografií v článkoch a snehových správach sme upravili tak, aby nepresahovali cez váš monitor alebo šírku displeja na mobilnom zariadení.

3. V osobnom konte nájdete prehľad o vašej aktivite. Koľko ste pridali článkov, snehových správ a trás. Zároveň sa viete prepnúť z tejto stránky na ich editáciu.

4. V najbližšej dobe zrušíme diskusné fórum, ktorého návštevnosť bola veľmi nízka. Pridáme priamo na stránky sekciu Diskusie, kde si budeme môcť vymieňať skúsenosti, klásť otázky a diskutovať na témy, ktoré vás budú zaujímať.

5. Z ostatných zmien tie najvýznamnejšie sú, že vo formulári pri zadávaní snehových správ v časti popisu je k dispozícii veľké okno, takže máte lepší prehľad pri písaní textu, ďalej pri prehliadaní fotografií z článku sa zjednodušil ich náhľad.

S novou verziou sa trochu zmenil aj postup pridávania príspevkov. Podrobný popis nájdete na http://www.bezkar.sk/Navod.pdf.

Verím, že nová verzia stránok sa vám bude páčiť a v novej sezóne sa budeme na serveri Bežkár.sk často stretávať.

Poďakovanie za realizáciu upgrade stránok: http://rkservice.sk/

Administrátor www.bezkar.sk





Diskusia k článku (1 príspevok)

Chcem ešte pripomenúť, že ak spozorujete na stránkach nejaké chyby, prípadne iné nepresnosti, môžete to napísať aj sem do diskusie. Ďakujem (admin)
pridal Karol dňa 23.10. 19:06