REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 10.10.2016 | Karol Kováč | Čítané 2794x | 5 príspevkov v diskusii
Malachovská zvážnica sa opravuje
Pred nadchádzajúcou zimnou sezónou to vyzerá v tejto časti Kremnických vrchov nádejne

Na oprave zosuvu v časti Malachovskej zvážnice sa intenzívne pracuje. Pred nadchádzajúcou zimnou sezónou je nádej, že bude táto časť lyžiarskej turistickej trasy v Kremnických vrchoch opäť prejazdná.
Fotografie z aktuálneho stavu prác nám poslal Slavo Luštík, za čo mu ďakujem.
Ak má niekto aktuálne info o zámeroch a predpokladanom termíne ukončenia prác prosím o informácie v rámci diskusie pod týmto článkom.
Ďakujeme za všetkých bežkárov ale aj cykloturistov všetkým, ktorí sa pričinili o opravu prepadnutej časti turistickej trasy a už len treba dúfať, že zima bude priaznivá na sneh a práce budú včas ukončené.




Diskusia k článku (5 príspevkov)

Len sa trosku obavam, ze ked sa cesta na jesen opravuje, tak to bude znamenat v zime intenzivnu tazbu a odvoz po danej ceste. Ak nie, tak super, drzim palce vsetkym, co tam pojdu na bezky.
pridal soske dňa 11.10. 9:57  
Prechádzal som tadial v nedelu aj dnes, už je to prakticky úplne v rovine, len od nedeli do dnes je krížom vykopaný odtokový kanál, kde je osadená odtoková betónová rúra. Je to prakticky v ukončovacom štádiu, odhadujem, že do konca budúceho týždňa práce ukončia. Smerom na Hornú Roveň a Králickú zvážnicu je na zvážnici ale dosť popadaných kameňov a po prvom októbrovom snehu aj polámaných konárov. Ak by mesto BB organizovalo nejakú predsezónnu čistiacu brigádu, rád sa zúčastním.
pridal Thomas dňa 12.10. 21:00  
Fantasticka sprava takto pred sezonou. Ostava len verit ze zvaznicu bude mozne v plnej miere vyuzivat na rekreaciu ako doteraz. Pripadnej brigady by som sa taktiez rad zucastnil.
pridal rudobb dňa 13.10. 0:53  
Mesto nejakú verejnú brigádu neohlásilo, tak sme sa partia z C.K. Malachov dohodli na brigáde túto nedeľu 30.11. okolo 9:30 vyrážame z Králického vleku.
pridal Thomas dňa 28.10. 15:59  
Bohuzial smutna sprava pred zahajenim novej bezkarskej sezony - v nedelu som vyslapal na bicykli cez Prsany po Malachovskej zvaznici kde ma cakalo neprijemne prekvapenie v podobe roziahleho poskodenia len nedavno sanovaneho uzemia Lesmi SR nad Ortutskym jazierkom. Svah tu zjavne pracuje a zvaznica je velmi vyrazne poskodena zo zosuvom profilu asi vo vyske 2-2,5m. Netusim ci Lesy SR vedia vyreklamovat u zhotovitela novovzniknute poskodenie ale s urcitostou mozno tvrdit ze beskarska sezona 2017/2018 bude opat raz bez tejto nadhernej zvaznice veducej do Kremnickych vrchov. Velka SKODA!
pridal rudobb dňa 29.8. 1:44