REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Worldloppet | 28.3.2015 | Ľuboš Halgaš | Čítané 2090x | 0 príspevkov v diskusii
BIRKEN SKIFESTIVAL 2015
Lillehammer

Na záver sezóny padla voľba na Birkenbeinerrennet, jeden z najťažších pretekov v kalendári Worldloppet svojim profilom a pridanou záťažou 3,5 kg rupsak na pleciach. A aby to nebolo také jednoduché, pretek sa dal bežať v piatok ako FREDAHSBIRKEN a v sobotu Birkenbeinerrennet.
Tak takúto výzvu som sa rozhodol pokoriť, t.j. za dva dni 108km.
Piatkový pretek je za nižšej účasti , beží sa na 54 km na identickej trati ako hlavný. Sú len štyri štartovacie koridory. Tento rok nám počasie veľmi neprialo, teplota okolo nuly a sneženie. Počas trati som musel domazávať stúpacie vosky.
Hlavný pretek v sobotu je zaujímavý i systémom štartu, keďže všetci štartujúci majú pridelený štartový čas i štartovú vlnu. V podstave sa spoločne ani nestretnú. Prví štartujú veteráni o 7:30, o 8 hodine štartuje elita a potom nasledujú ďalšie vlny až do 10:30, keď štartuje posledná vlna. Všetkých vĺn bolo 25. Počasie nám prialo na štarte -9 stupňov a krásne slnečno vydržalo až do cieľa, len sa oteplilo na -2stupne. Mazanie vydržalo celý pretek. V cieli som bol spokojný, podarilo sa mi zlepšiť piatkový čas.
Organizácia bola super zvládnutá. Výborné občerstvenie na trati i v cieli. Obdržali sme diplom s jednotlivými medzičasmi a profilom trate. Celé zázemie pretekárov bolo v hokejovej hale Hakon, kde sa v roku 1994 hral olympijský hokejový turnaj. Je vidieť, že bežecké lyžovanie je v Nórsku doma.
Na ceste domov sa zastavujeme v Oslo na slávnom HOLMENKOLLENE prezrieť si špičkový športový areál. O kultúru sa nám postarala prechádzka vo VIGELAND parku.

Prikladam link na fotky :
http://lubos28.rajce.idnes.cz/BIRKE_2015





Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár