REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Euroloppet | 17.2.2015 | Karol Kováč | Čítané 2102x | 0 príspevkov v diskusii
32. Gsieser Tal Lauf / Taliansko
Vydarené preteky po obrovskom zápase organizátorov s nedostatkom snehu

Dolina v Južnom Tirolsku v nadmorskej výške od 1200 do 1500 m obklopená dvojtisíckami, zo severu lemovaná Alpami, z juhu Dolomitmi. Uprostred zimnej sezóny, keď tu býva zvyčajne pol až jeden meter snehu pripomína údolie, v ktorom sa niekedy v máji prebúdza jar. V nižších partiách len zvyšky do 5 cm snehu, v hornej časti cca 20 cm.

Dátum :14. a 15.2.2015
Miesto: Gsieser Tal/Val Casies, Taliansko

Aj táto zimná sezóna je pre bežkárov v Európe pomerne nepriaznivá a tak sa toto podujatie, ktoré má už 32 rokov mohlo uskutočniť len s obrovským úsilím organizátorov, ktorí doslova zmobilizovali celú dolinu, vyrobili a naviezli na trate stovky ton technického snehu. Keď už boli trate pripravené, asi týždeň pred podujatím zavládlo v oblasti, tak ako v celej Európe bezoblačné počasie a teploty vystupovali cez deň vysoko nad nulu. No organizátorov ani takéto počasie nezaskočilo a ešte deň pred zahájením podujatia navážali nákladnými autami z pripravených hromád sneh na slnkom poškodené trate.
Nakoniec sa úsilie všetkých, ktorí prispeli k budovaniu tratí vyplatilo a po oba dni boli trasy pre 30 a 42 km preteky pripravené perfektne. Našťastie už v sobotu počas behu klasickou technikou pribudli oblaky a tak už navozený sneh vydržal aj na nedeľný pretek voľným štýlom.
Keď organizátori sľubovali niekoľko týždňov pred podujatím, že určite aj tento rok sa bežať bude, boli to odvážne slová, no neboli vyrieknuté do vetra. Napriek nepriaznivým predpovediam sa im podarilo pripraviť trate na veľmi dobrej úrovni a preteky boli uskutočnené podľa pôvodného rozpisu. Zo Slovenska sa podujatia zúčastnilo 22 pretekárov. Výsledky všetkých sú v priloženom obrázku.
Kompletné výsledky, fotografie a ďalšie informácie nájdete na:
oficiálnej stránke podujatia http://www.valcasies.com/en/?MAID=111&APP=13&LG=3&NMAX=2 .
Niekoľko priložených fotografií dokresľuje atmosféru vydareného podujatia.

Na záver chcem ešte raz vyjadriť obdiv a poďakovanie organizátorom 32. ročníka Gsieser Tal Lauf EUROLOPPET za veľmi dobre zvládnutie pretekov v náročných podmienkach. Nemuseli sme tak merať zbytočne viac ako 500 km trasu na obľúbené podujatie.

Danke/Grazie





Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár