REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Euroloppet | 17.1.2015 | Karol Kováč | Čítané 1575x | 1 príspevok v diskusii
Kammlauf odložený
Podujatie Euroloppet presunuté pre nedostatok snehu!

V poradí druhé podujatie zo seriálu EUROLOPPET v nemeckom Klingenthali museli usporiadatelia pre nedostatok snehu preložiť. Pôvodný termín konania podujatia 24. a 25. januára. 2015 presunuli na 7. a 8. marca 2015. Priebeh tejto zimy začína pripomínať tú predošlú, keď z dôvodu nedostatku snehu museli niektoré preteky v diaľkových behoch buď zrušiť alebo výrazne zredukovať. Pripomeniem len niekoľko. Z EUROLOPPETU to boli Biela stopa, Kammlauf, Koasalauf, Skadi Loppet, ktoré boli úplne zrušené, ďalšie boli redukované. Z WORLDLOPPETU sa neuskutočnila Jizerská 50-tka, Tartu marathon... Ďalšie podujatia sa konali len s obrovskými problémami na hranici regulárnosti ako Koenig Ludwig Lauf či Bieg Piastów.
V mnohých strediskách ešte stále čakajú na snehovú nádielku a veria, že do začiatku podujatí spadne dostatok snehu.
Naše domáce podujatie Biela stopa je zrejme už z najhoršieho vonku a preteky sa s najväčšou pravdepodobnosťou uskutočnia aj keď je otázka či sa podarí usporiadať ich v plnom profile. Keďže aj v Kremnických vrchoch je pod hranicou 1000 metrov stále nedostatok snehu. Kritickým je najmä Široká na severnom okruhu, ktorá leží vo výške okolo 900 metrov nad morom a veľká časť južného okruhu v lesnatých úsekoch v okolí Zolovej chaty teda úsekoch ležiacich vo výške okolo 1000 m. nad morom. Ak na hrebeni je dnes 40 cm snehu, v tých spomínaných problémových úsekoch je to len do 10 cm.
Predpovede počasia na najbližší týždeň nesľubujú výdatnejší prírastok snehu pod hranicou 1000 metrov nad morom. Organizátori tak s najväčšou pravdepodobnosťou budú musieť improvizovať a pripraviť preteky v obmedzenom rozsahu. Do podujatia už zostáva len niečo menej ako dva týždne.





Diskusia k článku (1 príspevok)

http://www.koenig-ludwig-lauf.com/index.php/snow-report.html S Ludwig- lauf to vyzerá nádejne, už upravujú trať- predpoveď počasia tiež ok
pridal dedo dňa 20.1. 9:25