REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

| 9.2.2014 | Karol Kováč | Čítané 3092x | 3 príspevky v diskusii
Cena Kremnických vrchov Santé-Ski-Tour
Tento víkend sa uskutočnili prvé dva preteky - výsledky oboch dní

Podľa pôvodného rozpisu Santé-Ski-Tour sa mali tento víkend 8. a 9. februára konať druhý a tretí pretek série. S programom na Krahuliach. Žiaľ, tohtoročná katastrofálna zimná sezóna poznačená totálnym nedostatkom snehu na našich horách, Kremnické vrchy nevynímajúc, spôsobila nutnú improvizáciu. Prvý pretek, ktorý sa mal konať už 5. januára bol odložený.
A keďže aj začiatkom februára sú snehové podmienky mizerné, museli organizátori Tour znova improvizovať. V sobotu sa konal podľa programu večerný výbeh zjazdovky v stredisku Ski Krahule a nedeľňajší pôvodný pretek bol preložený z Krahúl, ktoré sú úplne bez prírodného snehu, na Skalku.
Na štart sobotného nezvyčajného preteku sa o 16:30 hod postavilo viac ako 30 pretekárov aby si vybehli zjazdovku zasneženú technickým snehom. Trať v celkovej dĺžke cca 800 metrov s prevýšením takmer 150 metrov vybehol najrýchlejšie David Brünn z MKL Kremnica v čase 6:24 min. Kompletné výsledky tohto preteku si pozrite tu: http://www.bezkar.sk/Vysledky/Krahule_8_2_2014.pdf
Nedeľný pretek na Skalke sa išiel na časti FIS okruhov, kde sa podarilo pripraviť viac ako 2 km dlhý okruh, ktorý pretekári absolvovali 4 krát. Štart bol v Bystrickom sedle, pretože v oblasti štadióna bol nedostatok snehu. Napriek tomu takmer štyridsiatka štartujúcich mohla absolvovať pretek voľnou technikou na veľmi dobre upravenej trati. Až neuveriteľné v tejto snehovej biede. Pretek na 10 km FT zabehol najrýchlejšie Michal Polačko z VK Sport teamu v čase 26:01 min.
Kompletné výsledky preteku na Skalke si pozrite tu: http://www.bezkar.sk/Vysledky/Skalka_9_2_2014.pdf.

Vďaka za zorganizovanie pretekov patrí organizátorom, ktorí v sťažených podmienkach usporiadali pre bežkárov tieto dva diely seriálu Santé-Ski-Tour. Ďalšie diely sa uskutočnia v závislosti na snehových podmienkach.

Sledujte server Bežkár.sk, kde Vás budeme aktuálne informovať o zmenách v rozpise pretekov.

Je paradoxné, že po skončení nedeľného preteku sa na Skalke celkom slušne rozsnežilo. Snáď sa teda výdatnejšej snehovej nádielky dočkáme ešte v tejto zimnej sezóne.

Pozrite si niekoľko fotografií s nedeľného podujatia.





Diskusia k článku (3 príspevky)

http://www.youtube.com/watch?v=PcTFRvKnbWU
pridal cyklosante dňa 12.2. 15:45  
Mozem sa opytat kedy bude posledne kolo serie? Bude podla povodneho terminu, teda 9.3.? Nebude vtedy problem kvoli Bielej Stope? Dakujem.
pridal Peto02 dňa 16.2. 13:25  
Treba sledovať tento portál,príp.cyklosante.sk,všetko bude závisieť od snehových podmienok. Termín 9.3. pravdepodobne nebude reálny.Iba,ak by sa BS nekonala a dali by sa trate pripraviť,tak potom ano.R.B.
pridal cyklosante dňa 17.2. 9:05