REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 28.1.2014 | Roman Beres | Čítané 3125x | 7 príspevkov v diskusii
O úprave tratí II.
Do kedy?

Vzhľadom na situáciu okolo bežeckého lyžovania na Skalke vidíme ako jedinú alternatívu smerujúcu k rozvoju Vaše odstúpenie z funkcie koordinátora úpravy turistických bež.tratí.
Túto prácu musia robiť ľudia,ktorí majú o to záujem,majú na to chuť a aj čas.
Nemáme v úmysle "útočiť" na organizovanie a organizátorov preteku BS. Naopak,radi ho podporíme akýmkoľvek spôsobom.
Avšak vyzývame Vás,aby ste odstúpili z funkcie koordinátora.
Nami navrhovaná koncepcia okrem iného odbremeňuje finančné zaťaženie rozpočtu mesta a tiež zabezpečí pravideľné a častejšie upravovanie bež.tratí.
Pre nás,ako predkladateľa tohto návrhu,je len ťažko predstaviteľná iná alternatíva.
Verím a som presvedčený,že sa v sobotu v dohodnutom čase stretneme,vysvetlíme si prípadné nejasnosti a nájdeme spoločnú reč.
Iba v takomto prípade ukončíme rokovania,ktoré sme v tejto veci začali /poslanci,ubyt.zariadenia,obchody,reštaurácie a iné/.

S pozdravom

E.mail s týmto obsahom sme rozposlali členom prezídia TJ BS dňa 24.1.2014.

Naše stanovisko:
Na spoločnom sobotňajšom stretnutí (25.1.2014), kde sme navrhovali odvolať koordinátorov úpravy turistických bežeckých tratí, k dohode nedošlo.
Bola nám síce ponúknutá alternatíva od p.Schmidta, s ktorou sme však nemohli súhlasiť. Preto sme boli aj my prekvapení vyhlásením TJ BS o vzájomnej dohode.
Po telefonickej a SMS komunikácií došlo k oprave článku.
To, že niektorí členovia prezídia TJ BS nechápu hoci len jednoduché vety, za to my nemôžeme. Teda, skôr ide o to, že nechcú chápať.
Aj pre nás stráca význam komunikácia s ľuďmi, ktorí nebežkujú a ani na bežecké trate nechodia. Naša aktivita sa preto zameria na dosiahnutie potrebnej zmeny, o čom budeme informovať aj verejne.

Roman Béreš - Cyko-Santé



Diskusia k článku (7 príspevkov)

Tak to vyzerá ako v Kocúrkove. Je zrejmé , že TJ BS je presvedčená, že oni úlohu koordinátorov robia bezchybne. Sebareflexia žiadna. Škoda. Myslím, že sa je to späť v patovej situácii. Na jednej strane aj pripustia, že by to mohlo byť lepšie , ale bez akýchkoľvek zmien - keďže sú ľudia na správnom mieste. Myslím, že by mali isť pozrieť do iných stredísk ako sa to robí. A nemusia do zahraničia - kľudne aj do Mengusoviec - myslím, že tam je ľudí na to menej, ale za rok vidno oveľa viac práce, vrátane lepšej komunikácie z verejnosťou. Je len veľká škoda, že tento rok počasie nepraje využiť novovybudované trasy naplno.,.
pridal jaroschreiber dňa 28.1. 11:22  
Veru kde nie je vôľa, nie je ani cesta. To sa už nedá ani komentovať.
pridal Ingrid dňa 28.1. 12:32  
R.I.P Skalka, už ani Perinbaba sa na to nemože pozerať...
pridal Raffa dňa 28.1. 21:36  
Hamba,nič íné ako len hamba.Každý sa hrá len na vlastnom piesočku,lebo mi len mi to robíme ako sa to má-iný to nevie.Nie že by našlo sa východisko,ale treba drámu.Môžte sa pozrieť ľuďom do očí ? Jediné štastie že nieje sneh,inak by ste sa schovávli ako malí chlapci.
pridal Fero dňa 29.1. 20:19  
Moj komentar nesuvisi priamo s touto kauzou ale je to vec skor z historie BS. Kremnicke pohorie oddeluje Bansku Bystricu a Kremnicu. To co sa dialo pri uzurpovani koho je Biela stopa bolo hrozne, ja nechapem ako ludia ktori tvrdia ze maju radi bezkovanie a chcu organizovat celosvetove podujatie dokazu takto reagovat. Je to taka slovenska vlastnost nevieme fungovat kazdi len driape viac pre seba. Chodte sa pzoriet do stredisk talianska, rakuska ... tam vlekari, spolupracuju s chatarmi a dalsimi. tu sa ideme pomaly pozabijat a robit vsetkym len zle ... bolo mi na grc ked som bol po x-rokoch na Skalke na zjazdovkach a zistil som ze potrebujem dva listky. Pripadalo mi to ako v zlom sne. To iste sa deje aj na bezkarskych tratiach kedy namiesto toho aby bola nejaka spolupraca tak sa tu ideme pozabijat a vyvesujeme si po horach transparenty trat upravuju Skalaka arena, inde zas Mesto BB ... Mrzi ma to ale toto je horsie ako Kocurkovo ... Andrej Legin
pridal fuxo99 dňa 30.1. 10:52  
citam to tu pravidelne a pravdupovediac uz vlastne ani neviem o co ide.
pridal andrej25 dňa 30.1. 13:06  
Zas sa vo veľkom prejavuje povaha poväčšine súčasne žijúcich Slovákov - za každú cenu nedoprajem blízkemu svojmu. Tam je chyba vo všetkom. Len Slovač zneužívať a nechať makať za min. mzdu. Preto hovorím, že na Slovensku je novodobé otroctvo! Nečudujem sa mladým, že utekajú preč. Nakoniec tu zostanú len starí a nevládny ľudia, ktorí budú doplácať len na cigáňov, nakoľko zlodeji utečú do daňových rajov. No ale na každého raz dôjde!
pridal sixao dňa 30.1. 18:55