REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

| 21.11.2013 | Karol Kováč | Čítané 3027x | 18 príspevkov v diskusii
Cena Kremnických vrchov – SANTÉ-SKI TOUR
Pozvánka na seriál pretekov v behu na lyžiach

Rodí sa v Kremnici nová tradícia pretekov v behu na lyžiach?
Roman Béreš z Kremnice mi poslal zaujímavú pozvánku na pripravované podujatie v behu na lyžiach, ktoré sa bude konať v nadchádzajúcej zimnej sezóne.
Seriál pretekov SANTÉ-SKI TOUR bude mať 4 preteky, ktoré sa pobežia na Skalke a na Krahuliach. Propozície pretekov sa pripravujú tak zatiaľ len základné informácie.

Zoznam pretekov Cena Kremnických vrchov SANTÉ-SKI TOUR:
5.1.2014 – Skalka, 15 km (FT)
8.2.2014 – Krahule, 1 km večerný výbeh zjazdovky (FT)
9.2.2014 – Krahule, 10 km (FT)
9.3.2014 – Skalka, 10 km FIS (FT)

Všetky preteky série sa pobežia voľnou technikou, no pre klasikov bude naťiahnutá na trasách aj strojová stopa, takže podmienky budú vhodné aj pre klasikov.
Sponzori Tour, Planeo elektro a CK FIFO pripravili hodnotné ceny pre zúčastnených pretekárov. Ceny nezískajú víťazi ale budú vyžrebované zo všetkých účastníkov, ktorí absolvujú zo 4 pretekov aspoň 3.
Okrem toho víťazi pretekov v jednotlivých kategóriách budú odmenení vecnými cenami.

Toľko teda základné informácie.
Podrobnosti a propozície zverejníme na našom serveri keď budú k dispozícii. Držím palce Romanovi a všetkým organizátorom a želám im aby sa podujatie vydarilo a našlo si miesto v kalendári domácich pretekov aj v budúcnosti.





Diskusia k článku (18 príspevkov)

paráda,konečne sa ide niečo robiť aj tu,Roman držím palce.
pridal pikul dňa 22.11. 16:10  
Snáď by bolo vhodné preteky seriálu zaradiť aj do termínovej listiny Bežeckého úseku Slovenskej lyžiarskej asociácie (BÚ SLA). Jožo Mecele
pridal jozo dňa 25.11. 8:52  
Myslím si, že kto bude chcieť si to nájde a príde. navyše počítam, že seriál nie je robený pre profíkov, ktorí si chodia po výhry. ale je robený pre nadšencov bežeckého lyžovania. a aby nadšencov prišlo čo najviac, nesmú ich demotivovať profíci, lebo každý chce vyhrať a s profíkmi nemá najmenšiu šancu. ja robiť tento seriál dám podmienku - len pre neregistrovanÝch lyŽiarov - profesionálov!
pridal sixao dňa 26.11. 15:01  
Tiež sa prikláňam k názoru sixaa. Preteky by mali byť otvorené a hlavne určené športovým bežkárom. BÚ SLA na ním organizovaných pretekoch vyžaduje registráciu v klube. Je ale na organizátoroch ako chcú preteky zrealizovať. Možno by to mohol byť začiatok slovenskej série otvorených pretekov tak, ako to poznáme zo zahraničia.
pridal Karol dňa 26.11. 19:26  
Aj keď po minuloročnom úraze nemôžem pretekať veľmi sa teším a good luck :-)))
pridal Ingrid dňa 25.11. 12:20  
Páči sa mi to, dobrý nápad. A usporiadateľ zabezpečí ubytovanie z 08.02.2014 na 09.02.2014 na Krahuliach?
pridal sixao dňa 26.11. 14:55  
Priatelia, ono to je s tým vymedzením, že kto by sa mal a nemal zúčastniť uvedených pretekov nie také jednoznačné a možno jednoduché. Označili ste pojmami určité skupiny. Kto je to profík? Kto je to športový bežkár? Jednoznačné je napr. - registovaný pretekár v SLA. Ale napr. chceli by ste zakázať účasť 62-ročnému veteránovi, ktorý je registrovaný ako pretekár v SLA? On je profík, či športový bežkár? Alebo niekto je registrovaný atlét - bežec, ale nie je registrovaný lyžiar - bežec, toho by ste pustili na štart? Je tak namakaný, že je favoritom na výhru... Mylne sa domnievate, že Termínová listina Bež. úseku SLA obsahuje len preteky, v ktorých môžu štartovať len registrovaní pretekári v kluboch, v Bež. úseku SLA. Obsahuje aj tzv. verejné preteky, napr. v Pavčinej Lehote, Košickú lyžu (myslím, že v Kavečanoch) a v neposlednom rade aj Bielu stopu, tam bežia aj registrovani aj neregistrovaní. Jožo Mecele
pridal jozo dňa 27.11. 10:21  
A potom, sú určití borci, ktorí majú slušnú výkonnosť, perfektný výstroj, lyže nagľančené drahými voskami, hoci nie sú registrovaní pretekári. Možno by ste ich pri pohľade na nich zaradili medzi registrovaných - profíkov. Jožo Mecele
pridal jozo dňa 27.11. 10:34  
Všetci lyžiari, ktorí sú registrovaní v nejakom klube, ogranizácii bez ohľadu na vek, ohlavie, výkonnosť sú podľa mňa zaradení do kategórie profesionál, lebo má na to všetky podmienky aby bol výkonnostne lepší. A je to už len na ňom, čo dosiahne. Všetci tí lyžiari, ktorí nie su registrovaní v žiadnom klube, či organizácii bez ohľadu akú majú výkonnosť, či športové vybavenie robia šport - bežecké lyžovanieto pre svoju radosť sú nadšenci, amatéri a v prípade vyššej výkonnosti amatér-profesionál. V klube, či organizácii spravidla trénujú pod taktovkou trénera, servismena, maséra a neregistrovaní sú sami sebe trénermi, servismeni maseri. Každý bežec na lyžiach registrovaný je aj v nejakej databáte a je ho možno vyhľadať, amatéra ťažko. A to už nehovorím o materálovo-technickom zabezpečení.
pridal sixao dňa 27.11. 11:56  
1. Áno zakázal by som účasť 62-ročnému veteránovi, ktorý je registrovaný ako pretekár v SLA. 2. Viem, že občas mávajú kluby, či organizácie otvorené preteky, ktorých sa môže zúčastniť neregistrovaný. No tieto ťahy sú robené za účelom získavania viac financii zo štartovného a hlavne získavania nových členov bez pracného vyhľadávania.
pridal sixao dňa 27.11. 12:03  
POSTREH z klasického behu. Zúčastňoval som sa od roku 2009 do r. 2012 klasických behov na Slovensku a sledoval som preteky i keď som tam nebol. Chodievali na preteky reprezentanti, registrovaní bežci - jednoducho profesionáli. Išli na pretek do obeda a po obede, brali finančné či vecné ceny. To je O.K., keď na to má, no ale zarazilo ma pri pohľade jeho chovanie pred vystupovaním na stupeň víťazov a potom úšklebok na jeho tvári, pohŕdanie s ostatnými súťažiacimi. Pomyslel som si, že teraz si frejer, no na medzinárodnej scéne si prečo skoro celkom posledný? Je možné takéhoto profesiála posunúť na vyššiu výkonnostnú úroveň, keď nemá skromnosť a úctu k svojim súperom. Všetci, ktorí sa venujeme akémukoľvek športu, či bojovému umeniu by sme si mali uvedomiť, že koľko krát stačí naozaj málo a okamžite sa skončilo športovanie, či kariéra. Chráňme si preto svoje zdravuie a vážne si svojich súperov aby sme mali i naďalej radosť zo života, radosť zo stretnutia. Pekný deň!
pridal sixao dňa 27.11. 11:51  
Ahojte všetci.Vidím,že Vás to tu baví:) Profík-amatér,FT,CT...zúčastňujem sa pretekov v CT rovnako aj FT,nepreferujem ani jedno ani druhé.Pretekov voľnou technikou sa predsa môžu zúčastniť aj bežci,ktorí chcú ísť klasicky,opačne to nie je možné.Tomu, myslím,rozumie každý/ toto už napísal aj Karol-viď.vyššie/. A pokiaľ ide o naše preteky-každý pretek a aj kategoria bude vyhodnotená a prví traja vždy obdržia hodnotné ceny.Ale dôraz kladieme na ceny v tombole,kde má šancu každý/každý,kto sa zúčastní min.3 pretekov/a myslím,že vďaka sponzorom to sú ceny naozaj hodnotné. Pretek je určený pre kohokoľvek,kto má chuť športovať a vôbec netreba "rozoberať",či je niekto profík alebo amatér.RB
pridal cyklosante dňa 27.11. 11:57  
To je len diskúsia, a je mi úplne jedno ako si to organizátor spraví. :-) Tiež som organizoval a oganizujem preteky, no vždy sa snažím aby boli čo najlepšie a hlavne aby boli spravodlivé a niesli sa v dobrej nálade, lebo ide aj o učtitý odkaz ľudskosti, cti a slušnosti.
pridal sixao dňa 27.11. 12:09  
A to hlavné: v rámci organizácie robí náš klub OPEN súťaž. Chodia k nám z iných športových odvetví, ktorým sa vysvetlia podmienky. Na vyhodnotení máme ale zvlášť kategórie a to dve. Jednu pre registrovaných a jednu pre neregistrovaných. Každý dostane zadosťučinenie a odchdáza spokojný s hrejivým pocitom spravodlivosti, cti a morálky v srdci. To nám na Slovensku v ľudoch chýba.
pridal sixao dňa 28.11. 11:11  
Podľa mňa je jedno,či je niekto registrovaný,alebo nie.Byť registrovaný je výhodou pri pretekoch slov.pohára veteránov.Beháme Laufy,slov.pohár,rôzne verejné preteky a myslím si,že pokiaľ by sa niekto chcel zaregistrovať do hocktorého klubu,dvere má otvorené.Čím viac lyžiarov sa postaví na štart,tým lepšie.
pridal pikul dňa 27.11. 15:20  
Nie je jedno či je alebo nie je športovec registrovaný. A v dnešnej dobe sa neoplatí byť ani registrovaný v nejakom klube, či organizácii, keď si človek musí poväčšine všetko financovať sám. My to máme v organizácii prepracované na iných podmienkach a kritériách. Záver: Ja nemienim svojou účasťou podporovať nejaké komerčné športové podujatia. A ak nemôžem byť na 1. mieste na preteky nechodím. Držím sa zásady "Je len jeden víťaz". To si pôjdem zašportovať radšej sám či s kamaratom a mám/e z toho lepší pôžitok a účinok na zdravie (žiadny stres), ušetrené financie a hlavne celý výstrojný materiál.
pridal sixao dňa 28.11. 11:37  
Myslím, že uskutočnenie 1. kola seriálu - 15 km voľne na Skalke 5. januára 2014 je z dôvodu nevhodných snehových podmienok ohrozené...
pridal jozo dňa 1.1. 10:22  
Máš pravdu, úvodný pretek sa prekladá na 19.1.2014, snáď dovtedy napadne sneh.
pridal Karol dňa 3.1. 20:53