REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Euroloppet | 18.9.2013 | Karol Kováč | Čítané 2713x | 6 príspevkov v diskusii
Voľný štart pre Euroloppet pretek v sezóne 2013/2014
Problémy s registráciou na webe Euroloppetu - chyba odstránená (doplnené 1.10.2013)

Vedenie organizácie diaľkových behov EUROLOPPET vypísalo pred sezónou 2012/2013 akciu pre aktívnych bežkárov, majiteľov Euroloppet pasov. Podmienkou bola účasť na minimálne troch podujatiach zo seriálu behov EUROLOPPET. Každý pretekár okrem titulu EUROLOPPET RACER získa jeden voľný štart v nadchádzajúcej sezóne 2013/2014 podľa vlastného výberu a k tomu značkový vosk START HF60 v hodnote 54€.
Podľa údajov na webe http://www.euroloppet.com/champion-racer/racer-gallery.html túto podmienku splnilo aj 17 bežkárov zo Slovenska a 35 z Česka. Už asi od apríla tohto roku je na uvedenom webe odkaz na registráciu voľného štartu pre nasledujúcu sezónu. Problém je ale v tom, že uvedený odkaz je nefunkčný. Po kliknutí na prihlasovací odkaz sa zobrazí poruchová správa (na obr. č.2). Skúšal som to pod Win XP i Win 7 s rôznymi prehliadačmi IE8, Mozzila, Google Chrome... Aby som vylúčil možnú chybu na mojej strane, kontaktoval som aj iných bežkárov a tiež mi potvrdili ten istý problém. Prevádzkovateľ webu asi netuší, že odkaz je nefunkčný, keďže mi už prišlo niekoľko mailov a v nich aj pripomienka na možnosť uplatniť si voľný štart pre nasledujúcu sezónu cez stránky EUROLOPPET.
Keďže v poslednom maile bolo aj upozornenie, že uplatnenie si voľného štartu je možné len do 31.10.2013, kontaktoval som pred niekoľkými dňami V. Michalecha z TJ Biela Stopa, ktorý je zástupcom Euroloppetu na Slovensku aby upozornil zodpovedných v Euroloppete na uvedený problém. Potvrdil mi, že informáciu posunul administrátorovi webu. Tak dúfajme, že sa problém podarí odstrániť.
Týmto článkom som chcel obšírnejšie informovať všetkých zainteresovaných bežkárov, ktorí si chcú uplatniť právo na voľný štart a tiež sa im to doteraz nepodarilo. Budem však rád ak pod článkom uvediete vlastnú skúsenosť ak patríte k tým, ktorí máte nárok na uvedenú akciu.
V prípade, že sa situácia zmení, článok zaktualizujem . Ako vidieť aj nemecké vedenie tak prestížnej organizácie v oblasti bežeckého lyžovania akou EUROLOPPET je sa nevyhne problémom. Verím, že sa nakoniec registráciu podarí sfunkčniť.
Sezóna sa po horúcom lete blíži a verím, že aj vy budete čoraz častejšie navštevovať naše stránky a tak ako v minulých sezónach si na nich nájdeme množstvo užitočných a optimistických informácií .

Doplnené 19.9.2013 o 18:00

Vďaka užívateľovi servera, Jarovi, ktorý našiel riešenie ako obísť chybu, ktorá sa ale prejavuje len v slovenskej lokalizácii Windows, je možné aj bez úpravy zdrojového kódu stránok Euroloppetu zaregistrovať si voľný štart Euroloppet Racerom zo Slovenska.
Je potrebné si nastaviť len iné jazykové prostredie ako slovenské tak ako je to popísané v diskusii dolu pod článkom. Platí to samozrejme pre PC s operačným systémom MS Windows.

Zhrniem to:
- Iternet Explorer
Treba zmeniť jazykové nastavenie pre windows cez menu - Štart-nastavenie-ovládací panel-miestne a jazykové nastavenia a tam vybrať hocijaký jazyk okrem slovenčiny ( skúšal som aj zuulčinu a šlapalo to), nezabudnite kliknúť na <Použiť>. Potom otvoriť prehliadač a pôjde vám to.

- Google Chrome
Tu je potrebné nastaviť jazykové prostredie priamo v prehliadači. Pekne je to ukázané v tomto videu od Jara: http://www.allysoft.sk/download/bezkar.avi . Podstata je aby na prvom mieste bol iný jazyk ako slovenčina.

- Mozilla Firefox
Tu je tiež potrebné nastaviť jazykové prostredie priamo v prehliadači. Je to jednoduché cez menu Nástroje - Možnosti - na karte vybrať Obsah a tu v rámčeku Jazyky kliknúť na tlačidlo Vybrať posunúť pomocou tlačítka Posunúť nadol jazyk slovenčina, čím sa na prvé miesto dostane akýkoľvek jazyk, ktorý máte nainštalovaný. Cez OK pozatvárajte dialógy a hneď môžete ísť na stránku Euroloppet. Nie je potrebný ani reštart prehliadača.

Toľko teda trochu softvérového okienka pred začiatkom sezóny. Som rád,že sme si dokázali pomôcť aj v tejto oblasti.

Poďakovanie ešte raz Jarovi Schreiberovi

Doplnené 1.10.2013
Od dnes je už problém odstránený. Chlapci zo Sportsoftu opravili kód na stránke, takže prihlasovanie je funkčné aj v slovenskej lokalizácii Windows.
Pripomínam teda všetkým, ktorí splnili podmienky, že registráciu voľného štartu na nadchádzajúcu sezónu treba uskutočniť cez link http://euroloppet.sportsofttiming.eu/%28S%28adpewe121w2pgugpvyumcd0v%29%29/raceraction/default.aspx?season=2014 do konca tohto mesiaca, teda do 31.10.2013.




Diskusia k článku (6 príspevkov)

Ahoj, Karol. Keďže rovnakú platformu na vývoj web aplikácii používame aj my tak Ťa chcem informovať, čo z tej chybovej hlášky viem usúdiť. Je zrejme , že tá chyba sa týka nástavenia národného prostredia a teda je pravdepodobné,že Nemcom,Rakušanom atď. tá stránka funguje. Padá to na funkcii, ktorá očakáva jednoznakové označenie oddeľovača dátumu a štandardne Windows majú pre SK/CZ/HU preddefinovaný dvojznakový oddeľovač ". ". Pozrel som sa na to podrobne a ide o chybu (viď. http://ajaxcontroltoolkit.codeplex.com/workitem/23221 - prepošli Webmastrovi do Euroloppetu - je tam riešenie ) použitého komponentu, ktorý ako oddeľovač dátumu očakáva jeden znak. No s diagnostikou už končím a napíšem riešenie resp. ako to obísť. Asi jediné riešenie je si zmeniť jazykové nastavenie a tvariť sa ako napr. Angličan. Ak používaš IE tak je potrebne zmeniť Miestne a jazykové nastavenie vo Windows - dočasne na Angilcké alebo Nemecke. Reštartnúť prehliadač a pôjde to. Ak používaš Chrome tak tam je to potrebné zmeniť (od Windows nastavenia ignoruje) v Nastaveniach prehliadača - Rozšírene - Jazykové a vstupné nastavenia na Angličtinu/Nemčinu a reštartnúť Chrome a euroloppet stránka bude fungovať. Do mailu Ti pošlem screenshoty - ale neskôr.
pridal jaroschreiber dňa 18.9. 20:11  
Jaro ďakujem, mal si pravdu. Vidieť, že sa vyznáš. Problém bol naozaj v nastavení národného prostredia. Zmenil som na Nemecko a už mi to ide. Preto oni v Nemecku chybu neregistrujú. Inak túto časť stránok im programuje český Sportsoft. Nasmerujem ich na Tvoje riešenie. Ešte raz ďakujem za analýzu problému a radu ako to šikovne obísť.
pridal Karol dňa 18.9. 22:30  
Ešte predsa jedna pripomienka aj pre ostatných. Návod funguje stopercentne pre prehliadač Internet Explorer 8, pri Chrome a Mozille sa mi to nepodarilo nastaviť tak aby to fungovalo. Možno je potrebný i reštart PC ale to som neskúšal.
pridal Karol dňa 19.9. 10:07  
Pozrel som sa na ten Chrome. Tam treba hlavne zmeniť prioritu jazyka. Video návod je na http://www.allysoft.sk/download/bezkar.avi.
pridal jaroschreiber dňa 19.9. 15:02  
Jaro ,odskúšal som zmeniť prioritu jazyka v Google Chrome a ono to ide.Pustí ma teraz už ´dalej po kliknutí na LOGIN a je to takto funkčné .Ďakujem pekne za všetkých ,ktorí si chcú objednať voľný štart !To video to je skutočne výborná pomôcka aj pre neznalých ,ako to urobiť. Viliam Michalech
pridal Viliam dňa 19.9. 16:39  
Tak je to už jasné. ak používate internet explorer, tak treba zmeniť jazykové nastavenie pre windows cez menu - Štart-nastavenie-ovládací panel-miestne a jazykové nastavenia a tam vybrať hocijaký jazyk okrem slovenčiny ( skúšal som aj zuulčinu a šlapalo to), kliknúť na použiť. potom otvoriť prehliadač a pôjde vám to. v prehliadačoch chrome, mozilla je potrebné jazyk vybrať priamo v prehliadači tak ako to názorne spracoval jaro vo videu. dôležité je aby predvolený jazyk (musí byť iný ako slovenčina) bol na prvom mieste tabuľky. záhadné je len to, že prihlasovacia stránka sa zobrazí pri akomkoľvek vybranom jazyku okrem slovenČiny! ešte raz vďaka jarovi.
pridal Karol dňa 19.9. 17:50