REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Euroloppet | 30.1.2013 | Peter Hlavac | Čítané 2691x | 2 príspevky v diskusii
Biela stopa deti
deti a bezky

Pozdravujem sportovcov, citam rozne chvaly na 40 rocnik Bielej stopy a súhlasím s tym. Avsak mal som moznost vidiet tuto akciu aj z iného uhla pohladu. Ja a moja zena sme pravidelnymi ucastnikmi BS a tohto roku sme chceli zalozit tradiciu aj nasej dcere, ktora vo svojich 5 rokoch fandi bezkam a rada sa na nich ide prejst. Po rozhovore s organizatormi som sa dozvedel, ze ak by som mal zaujem tak najmladsia kategoria je 10-12rocnych. To bola prva vec co ma zaskocila, pretoze si myslim, ze taka akcia akou je BS, by mala mat aj mladsie hobby kategorie deti.Neskor som sa dozvedel ze v piatok o 14:00 sa kona aj skolkarsky pretek v Kremnici, co musim uznat ze pre nas cezpolnych to nieje velmi atraktivny cas. Kedze moja dcera trvala na svojej ucasti na pretekoch, rozhodol som sa ju prihlasit na pretek. Tu prišiel dalsi šok a tou bola cena štartovneho, priatelia tak organizatori si vypytali za 2km pretek startovne 15eur. Neviem ,nie som zgrlos, ale toto je podla mna vela. Detsky pretek by mal byt pridana hodnota takej akcie akou BS je. Uz sme to tu parkrat riesili na fore, praca z mladežou a vychova novych nadsencov tohto sportu by mala mat miesto na takychto podujatiach. “Chcem mat velky pretek, tak si tych pretekárov musím vychovať”- to je moj nazor. Podme na štart, ten bol planovany na 11.00, co nakoniec nebola pravda, pretoze si ho organizatori sami posunuli o cca 15min skor, trochu chaosu, ale v zasade sme ho spolocne s ostatnymi rozhorcenymi rodicmi a trenermi stihli. Po absolvovani 2km trate prisiel uder na malu detsku dusu. V cieli priatelia vyzliekli z mojej dcery cislo, lebo to sa udajne musi vracat( na to nas aj vopred upozornili) a nedostala ani len ucasnicku medajlu, ktora by jej pripominala svoju bezecku premieru na Bielej stope. Tak priatelia Bielej stopy a tu sa zamyslite, za 15 eur startovneho nedostala ani cislo, ani medajlu jedine co jej bolo dozicene bolo obcerstvenie v telocvicni. Neviem, zda sa mi to trosku malo. Aky bol vysledok, moja dcera odisla smutna, ze nedostala malu odmenu v podobe mince, ktoru by si odlozila na pamiatku, museli sme ju oklamat, ze medajla na nu caka doma a dali sme jej jednu z nasich, ktoru obdrzal kazdy dospely ucastnik hned po dobehnuti (tak ako kazdy rok). Nechcem aby to vyznelo, ze sa mi jedna o materialne odmeny, ide mi o malickost pre ucastnika – dieta, pre ktoreho je to viac ako len spomienka…. Poslal som mail na organizatorou bielej stopy a velmi pruzne mi prisli odpovede ktore ma milo prekvapili. Organizatori sa ospravedlnili a podakovali za konstuktivne pripomienky a prislubili zmeny v 41 rocniku Bielej stopy. Dakujem organizatorom a ja slubujem ze ak bude zdravie sluzit o rok sme tam opat s celou rodinou.



Diskusia k článku (2 príspevky)

Peter mudro si to napisal...a materialne ohodnotenie deti vo vorme tricka, startoveho cisla, lopty, svihadla, ci plysaka vobec nie je kontrproduktivne. Vsetci vieme aky tazky sport bezky su a kolko roboty ma stoji, aby som deti na ne vytiahol. Tak preco ich nemotivovat aj peknym pamätnym trickom. V prispevkovom fore sa odvolavame (vtedy nam to vyhovuje) na vychovu deti a mladych talentov...ale podla toho co si zazil sa tak nespravame. 11.30 mal ist najdolezitejsi BABY BEH, v predu mal bezat šašo, alebo zajac na bezkach a motivovat deti na prebehnutie 500 m a vytvirit prijemnu spomienku, asociaciu na prve, ci piate preteky. A bolo by dobre, keby aj k tomuto zaujali povereni organizatori satanovisko...a hlavne, ci planuju zmenu, aby sim aj ja mohol perspektivne motivovat moje deti...
pridal robertberes dňa 30.1. 8:18  
Veľmi dobre nastolená téma Peter. V tomto predovšetkým treba niečo zlepšiť. Motivovať detičky aby mali vzťah k športu, pohybu a bežkám. Myslím, že netreba až tak veľa ani financií a ani iných nákladov na to, aby sme aj v rámci Bielej stopy dokázali v práci s detičkami priblížiť iným vo svete. Najsilnejší zážitok som mal pri preteku Koasalauf v Rakúsku, kde to mali perfektne zorganizované. Asi napíšem o tom samostatný článok ako inšpiráciu pre kremničanov.
pridal Karol dňa 30.1. 17:14