REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Euroloppet | 18.12.2012 | Karol Kováč | Čítané 2395x | 2 príspevky v diskusii
La Sgambeda – Livigno 14. – 16.12.2012
Otváracie podujatie série EUROLOPPET za početnej účasti Slovákov

Úvodné podujatie seriálu diaľkových behov EUROLOPPET v sezóne 2012/2013 sa po ročnej odmlke pre nedostatok snehu uskutočnilo za ideálnych podmienok. Na dostatočne hrubej snehovej vrstve boli pripravené kvalitné trate pre piatkový pretek na 21 km klasickou technikou a na nedeľný hlavný pretek voľnou technikou v dĺžke 42 resp. 22 km.
Veľmi bohaté zastúpenie mali aj bežci zo Slovenska. Štyridsiatka bežcov absolvovala podľa výsledkovej listiny 55 štartov. Pretekov sa zúčastnili aj dvaja naši špičkoví pretekári Martin Bajčičák a Alena Procházková. Obaja obsadili vo svojich disciplínach zhodne piate miesta. Vynikajúco obstál predovšetkým Martin Bajčičák, ktorý došprintoval iba necelé 4 sekundy za víťazným Nórom Pettrom Northugom.
My ostatní sme si stanovili vlastné limity a ciele a ich naplnenie si určite zhodnotí klaždý sám.
Pretek bol zorganizovaný na vysokej úrovni s kvalitnými traťami a servisom pred, počas a aj po preteku. Bežalo sa v doline s nadmorskou výškou minimálne 1800 metrov obklopenou množstvom zjazdoviek a prekrásnych kopcov. Užili sme si tak pred Vianocami pravú zimnú atmosféru.
Prikladám zoznam a umiestnenie pretekárov zo Slovenska a niekoľko obrázkov na dokreslenie atmosféry podujatia a samotného zimného strediska na severe Talianska. Aj keď vzdialenosť z Bratislavy je 750 km, oplatí sa sem zavítať aspoň raz.
Kompletnú výsledkovú listinu nájdete na
http://services.datasport.com/2012/winter/sgambeda/#Marke0
Pre zaujímavosť prikladám aj link môjho behu zaznamenaného hodinkami Polar RCX5:
https://www.polarpersonaltrainer.com/shared/exercise.ftl?shareTag=78a947356fe0cb46b7acd7a5bcfb2904





Diskusia k článku (2 príspevky)

V Livigne bolo naozaj super.Strávili sme tam sedem dní,dosýta sme si zabehali.Bývali sme cca 200m od štadióna,čo sa nedá porovnať s ubytovaním v Zerneze,kde sme bývali pred dvoma rokmi.Čo sa týka štartovného 55eur na oba preteky,od organizátorov dostanete veci minimálne v tej istej hodnote.A bežať v jednom preteku s Northugom a Heikkinenom už asi nebudeme.Takže LA SGAMBEDA sa určite oplatí.PS:Karol,na fotke zo štartu si odfotil výpravu Tepličanov,celý rad vedľa teba.Takže dík.
pridal pikul dňa 20.12. 9:14  
Ahoj Roman, no nefotil som to ja, lebo stojím nedaľeko vás. Škoda, že sa až tak dobre nepoznáme ale snáď nabudúce. Možno na Skalke. My sme boli od štvrtka a bývali sme na Trepalle medzi kopcami vo výške 2100 metrov. Bezplatným skibusom sme boli dole za štvrť hodinku. Aj keď to bol prvý pretek a tak som sa trochu trápil, bol to skutočný zážitok a konečne na druhý pokus sa mi podarilo zdolať trať. Máš pravdu, že obsah štartovného balíčka vo vkusnej taške bol naozaj hodnotný.
pridal Karol dňa 20.12. 18:48