REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Euroloppet | 3.12.2012 | Karol Kováč | Čítané 2062x | 1 príspevok v diskusii
EUROLOPPET štartuje v Livigne
La Sgambeda 14.-16.12.2012

Pretekom v talianskom Livigne sa už o necelé dva týždne začína seriál podujatí Euroloppet v sezóne 2012/2013. Po minuloročnom zrušení pretekov pre nedostatok snehu to vyzerá, že v tomto roku nič také nehrozí.V oblasti, ktorá leží vo výške 1800 metrov nad morom je takmer 30 cm vrstva snehu a podľa predpovedí do začiatku podujatia ešte nejaký ten centimeter pripadne.
Podujatie má na programe behy na vzdialenosti 21 km klasikou a 21 a 42 km voľnou technikou. V štartovnej listine takmer 2000 pretekárov je aj viac ako tridsiatka účastníkov zo Slovenska. Nebude chýbať ani v súčasnosti najlepší bežec na lyžiach u nás, Martin Bajčičák, ktorý štartuje za klub Skinfit Racing Team. V tom istom tíme štartuje aj výrazná postava v diaľkových behoch Stanislav Řezáč. Otváracieho podujatia v diaľkových behoch sa zúčastnia ďalší vynikajúci bežci z celej Európy.
Zdá sa, že tohtoročné podujatie bude mať vysokú úroveň a všetci, ktorí sa ho zúčastníme zažijeme úspešný štart do novej súťažnej sezóny.
Možno sa nám podarí pred pretekmi aj trochu potrénovať. Zima na naše hory už zavítala. Ešte by to chcelo aby napadlo aj dostatok snehu.
Verím, že na našich stránkach si budeme môcť prečítať aj reportáž z tohto podujatia a podeliť sa o zážitky.
Pre záujemcov o informácie o tomto podujatí je tu niekoľko linkov:
http://www.lasgambeda.it/en/home.jsp - stránky podujatia
http://www.livigno.eu/en/services/webcam - webkamery z oblasti
http://services.datasport.com/2012/winter/sgambeda/ - štartovná listina









Diskusia k článku (1 príspevok)

Martin Bajčičák v La Sgambede v Livigne obsadil pekné 5. miesto na 42 km voľne, len 3,7 sek za víťazným Pettrom Northugom!
pridal jozo dňa 17.12. 9:51