REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Informácie | 24.2.2012 | Tomas Trstensky | Čítané 3794x | 2 príspevky v diskusii
Upravené trate v sedle Zbojská
Nové možnosti pre nadšencov bežeckého lyžovania

V horskom sedle Zbojská (725 m n. m.) – pozri mapu http://mapy.hiking.sk/?x=19.85103&y=48.74431 medzi Breznom a Tisovcom na pomedzí Horehronia a Gemera vo Veporských vrchoch pripravili pre bežkárov novinku. Nadšencom bežeckého lyžovania upravili počas jarných prázdnin dva bežecké okruhy. Trate prvý raz upravil mechanizmus z lyžiarskeho strediska SKI Zbojská http://www.zbojska.csmtisovec.sk/vlek.html štvrtok 16. februára a opätovne boli upravené v pondelok 20. februára. K dispozícii je veľký okruh (ideálny na voľnú techniku), ktorý vedie z ústia Kučelašskej doliny – pozri mapu http://mapy.hiking.sk/?x=19.85017&y=48.75133 (pri Chate CSM Zbojská) cez priestranstvo bývalej vojenskej strelnice Zbojská a vedie okolo Salaša Zbojská (reštaurácia Zbojnícky dvor) späť pred Kučelašskú dolinu (cca 1,5 km). Malý okruh má rovnaké nástupné miesto, čiže poniže Chaty CSM Zbojská a vedie cez priestranstvo bývalej vojenskej strelnice Zbojská (cca 1 km). Trasa je plynule vedená (prevýšenie do 100 m) cez lúčne priestranstvo sedla Zbojská a ponúka ideálne terény na tréning voľnej i klasickej bežeckej techniky. Na okruhy možno nastúpiť z parkoviska Chaty CSM Zbojská http://www.zbojska.csmtisovec.sk alebo z parkoviska Salaša Zbojská – Zbojnícky dvor http://www.zbojska.sk. Mapu bežeckých okruhov nájdete na http://mapy.hiking.sk/?trasa=5OgHD alebo v priloženej fotodokumentácii.

Počas piatka 2. marca a soboty 3. marca sa na lyžiarskom svahu SKI Zbojská budú konať krňačkové preteky v rámci Slovenského pohára http://www.krne.sk.

PS: na Horehroní najnovšie tiež nájdete upravenú bežeckú trať nad lyžiarskym strediskom Mýto pod Ďumbierom http://www.skicentrummyto.eu, kde je upravená trasa od hornej stanice lanovej dráhy – pozri mapu http://mapy.hiking.sk/?x=19.61583&y=48.83607 cez kótu Diel (vysielač) a Krajčovo do sedla Vagnár (Pohanské, zastávka autobusu pri kaplnke) na štátnej ceste č. 529 z Brezna na Čertovicu (http://mapy.hiking.sk/?x=19.64493&y=48.84946).




Diskusia k článku (2 príspevky)

K článku bola pridaná mapa okruhov a parametre trasy (prevýšenie a dĺžka).
pridal FunTTomas dňa 24.2. 14:28  
Tomáš, ďakujem za obsiahle info o nových trasách. Je potešujúce, že sa objavujú upravené trate pre FT aj u nás na Slovensku. Zároveň Ťa chcem poprosiť, aby si znovu vložil pôvodný 10. obrázok (asi prevýšenie a dĺžka). Musíš ho však vymeniť za niektorú z fotografií. Kód na stránke dovoľuje vložiť len 9 obrázkov. Už som to upravil aj v dialógovom okne pre pridávanie a úpravu článkov. Ďakujem
pridal Karol dňa 24.2. 17:52