REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 10.12.2011 | Karol Kováč | Čítané 3307x | 0 príspevkov v diskusii
Na prvom snehu v Kremnických vrchoch
Správa o podmienkach bežkovania na Skalke - doplnené 11.12.2011

Prognózy o tom, že už tento víkend budú na niektorých miestach vhodné snehové podmienky vyšli do bodky. S priateľmi sme sa teda rozhodli vybehnúť na Skalku. Včera po príchode sme si zabehali na inline okruhu pri večernom osvetlení. Okruh bol pomerne dobre upravený a za stáleho sneženia to bol super zážitok. V noci prišlo avizované oteplenie a tak ráno už sneh nebol sypký ale ťažší. Keď som si vybehol na inline okruh, nebolo to už také dobré ako včera večer. Cez noc spadlo asi 3 až 5 cm nového vlhkého snehu, trať nebola upravená, takže sa korčuľovalo ťažšie. Počas bežkovania okruh upravoval snežný skúter a tak budú dnes podmienky aj pre korčuliarov dobré. Výšku snehu odhadujem od 25 do 30 cm. Kvalita snehu je horšia ako včera, sneh je vlhký a ťažší. Ráno bola teplota 0 st. bola hmla a teraz o desiatej predpoludním sa ochladilo, je -2 st a slabo sneží.
Žiaľ, na štadióne je ako tak upravený inline okruh a asi 500 metrový okruh na ploche bežeckého štadióna. Všetko upravené skútrom. Škoda, že nie je upravená žiadna iná trasa. Podľa môjho názoru pri týchto snehových pomeroch by sa už dali trate upravovať strojovo. Pre klasikov sú podmienky na turistické bežkovanie dobré, treba však počítať s tým, že je to prvý sneh, bez podkladu a tak treba zvoliť radšej staršie bežky. Pre nás korčuliarov zostáva len inline okruh a plocha bežeckého štadióna.
V každom prípade odporúčam vybehnúť si odskúšať prvý sneh.
Na posledných troch fotkách môžete vidieť situáciu na Peknej vyhliadke pri stavbe novej vyhliadkovej reštaurácie.
V nedeľu bolo ideálne počasie, ráno teplota -6 st., skoro jasno, takmer bezvetrie. Inline okruh bol cez noc upravený ratrakom a tak podmienky pre oba štýly boli ideálne. Tak isto bola upravená celá plocha bežeckého štadióna a 5 km okruh. Na okruhu boli podmienky veľmi dobré, len na niektorých krátkych úsekoch bolo vidieť nedostatok snehu a tak bolo treba dávať pozor a obísť vydraté miesta. Celkovo sa však okruh dal absolvovať pri troche opatrnosti v pohode. Nádherné počasie využilo množstvo bežkárov vyskúšať si prvý sneh v tejto sezóne. Vďaka za úpravu tratí patrí chlapcom z MKL Kremnica. Podľa správ bola upravená aj trasa z Králikov na Hostinec.






Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár