REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Volovské vrchy - Kavečany | 21.2.2011 | Igor Vančišin | Čítané 2965x | 1 príspevok v diskusii
Košická Lyža
30. ročník verejných pretekov v bežeckom lyžovaní

Na bežeckých tratiach pod Kojšovskou Hoľou pri Košiciach sa uskutočnil jubilejný - už 30. - ročník verejných pretekov v bežeckom lyžovaní.
Organizačnú taktovku už tradične držal bežecký klub LK Metropol. A musím povedať, že urobili maximum preto, aby aspoň nejaké preteky boli, pretože sneh je tohto roku pre bežkárov akoby zakliaty. Nakoniec sa zmilovala aj príroda a pripadlo trochu prašanu a dalo sa pretekať i na 3 km okruhu. Počasie v deň pretekov sa umúdrilo, aj povestný vietor zoslabol, teplota klesala k – 10 °C, trať bola po nočnom snežení trochu mäkkšia, ale podmienky boli rovnaké pre všetkých.
Veľmi milo prekvapila samotná účasť, pretože boli obsadené všetky kategórie. Odhadujem (pretože nemám podklady – určite budú na stránke LK Metropol Košice) takých 60 – 70 pretekárov čo je v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi pomerne slušné. Prišli aj pretekári zo vzdialenejšieho okolia ( v mládežníckych kategóriách i medailisti z majstrovstiev SR) . Zrejme pomohlo online prihlasovanie na stránke LK – Metropol. Tým pádom bola zabezpečená aj dobrá športová úroveň podujatia. Na budúce možno budú propozície o pretekoch okrem „domácej“ webstránky aj na serveri bezkar.sk
Prvé kategórie boli odštartované o 10.00. Bežalo sa voľnou technikou (oficiálne), niektorí si pomohli i klasikou. Slávnostné vyhlásenie bolo pred chatou Erika, pódiové umiestnenia boli odmenené peknými medailami a lesklými trofejnými pohármi.
Je chvályhodné, že nadšenci bežeckého lyžovania v Košiciach dokázali pripraviť preteky aj na „východe“, ale hlavne, že dokážu prevádzkovať, a tiež primerane podmienkam i vybaveniu aj bezplatne upravovať bežecké trate pre širokú verejnosť. Ďakujeme.
Kto by si tento víkend v sobotu chcel zabežkovať, upozorňujem, že predpoludním sa tam budú konať preteky SLA, trate budú upravené na klasiku a pohyb bude trochu obmedzený. Vďaka za pochopenie.
Viac fotiek nájdete na http://bero441.rajce.idnes.cz/Kojsova_hola/#





Diskusia k článku (1 príspevok)

Vďaka za reportáž o preteku Igor. Možno už na budúci rok si tu nájdeme pozvánku pred ďalším ročníkom.
pridal Karol dňa 22.2. 17:20