REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Euroloppet | 14.2.2011 | Róbert Bereš | Čítané 2452x | 10 príspevkov v diskusii
Foto z Bielej stopy
Nadšenci fotenia pre nadšencov bežkovania

Krásnu fotospomienku na vydarený 38. ročník Bielej stopy nám poskytlo zopár fotografov, ktorým ďakujem za všetkých bežkárov.
Jedna séria mi prišla linkom (https://picasaweb.google.com/102565496322421880783/BielaStopa2011#5572708240455808994) na mail cez kamaráta od Adriany Vajsovej, druhú sériu najdete od Gabiho v príspevkoch k článku "38. ročník Bielej stopy EUROLOPPET je za nami" - aj s videom. Pre úplnosť uvádzam aj link na túto sériu fotiek a videi:

https://picasaweb.google.com/108092701108230644794/101MSDCF?authkey=Gv1sRgCOH15e2dkvvpyAE#,

http://www.youtube.com/results?search_query=38.rocnik+bielej+stopy+2011&aq=f

Určite sa tam mnohí nájdete...aj s úsmevom? Možno časom zažijeme aj profesionálnu firmu s fotografmi po celej trati, ktorý nám ponúknu komplexnú sériu fotozáberov z celých pretekov, tak ako na všetkých laufoch Euro a Worldloppetu.<br><br>




Diskusia k článku (10 príspevkov)

Robo ďakujeme. Našiel som sa :-)
pridal igorva dňa 15.2. 9:20  
Aj ja ďakujem. Naozaj je Biela stopa asi jediný pretek takéhoto rangu, kde nie je profesionálna "fotoslužba", ktorá robí zábery po celej trati a ponúka zábery podľa štartovných čísiel, či mien. Niekoľko fotografií nájdete aj na našom serveri v sekcii Foto/Video.
pridal Karol dňa 15.2. 17:20  
Presne tak, my(Skiklub Rýchla bežka) sme paravidelne na posledných miestach Bielej Stopy. Na BieluStopu chodíme ako na sviatok. Je pre nás veliká česť stáť v rovnakej štartovnej listine s reprzentatami, či dokonca olympiomikmi. No a nájsť záznam, fotografiu o tom, ze sme boli na veľkom preteku je nemožné, Preto veľmi ďakujeme ľuďom, ktorý z vlastnej vôle fotia a publikujú pretekárov. Za sumu štartovného porovnajúcu sa s pretekmi v zahraničí, kde je fotoslužba asi samozrejmosťou, si to podľa mňa zaslúžime. Tak isto možno aj videa so štartov. Stránky Bielej Stopy sú ale stále skúpe na viac fotografii, či nebodaj videí. S pozdravom Rudi
pridal hydrant dňa 16.2. 9:24  
Rudi, v zahraničí to funguje rôzne a ak Robert píše vo svojom článku o profesionálnych fotografoch myslel tým na platenú službu. Po trase sú fotografi, ktorí fotia ako diví a po skončení preteku si môžeš na ich webe prezrieť zmenšené náhľady fotiek na ktorých si Ty. Je to zotriedené podľa štartovných čísiel alebo podľa mena. Ak si potom chceš stiahnuť svoje fotky v plnej kvalite, musíš si za to zaplatiť. Je to jednoducho biznis a čudujem sa, že dnes v ére digifoto sa ešte žiadna firma na podobné podnikanie na Slovensku neodhodlala.
pridal Karol dňa 16.2. 17:26  
Súhlas, ako vravíš. Treba ale férovo povedať, že tento rok, 2011, boli podmienky v Kremnici perfektné, dokonca najlepšie podľa mňa za posledné roky. Tí ľudia tam robia čo môžu, no je to možno o ľuďoch v okolí, či o firmách, ako si Karol spomínal, že sa neozvú pre takýto biznis. Verme že o rok, to bude znovu o niečo lepšie, alebo radšej prídeme do cieľa skôr, ako všetci fotografi odídu na neskorý obed :) . Rudi
pridal hydrant dňa 17.2. 9:35  
dakujeme za spica fotky... dnes vyborne preteky na martinskych holiach
pridal VaeVictisII dňa 19.2. 19:29  
Aj keď trochu od témy. Škoda, že o tých pretekoch tu na stránku nikto nedal info. A ešte K Tvojej registrácii, tiež od témy ale mailová adresa, ktorú si uviedol neprijíma maily. Skús to skontrolovať, Karol(admin)
pridal Karol dňa 20.2. 11:18  
dal som iny ..divne ze nejde.. k pretekom, mozno by bolo dobre prelinkovat a oslovit "veteranov" www.skiveteran.sk
pridal VaeVictisII dňa 22.2. 14:32  
No skiveteran.sk poznám, kontaktovali ma kedysi dávnejšie. Pozrel som si tú akciu. Nie je to žiadna masovka a asi nie je ani chuť robiť to vo väčšom rozsahu. Skôr taká klubová akcia. Takýchto pretekov na SK je asi viac o ktorých doteraz širšia bežkárska verejnosť nevie. No, je vec organizátorov každých pretekov ako svoje podujatie spropagujú a akú účasť sú schopní akceptovať.
pridal Karol dňa 22.2. 17:13  
Karol súhlasim s tebou, je to zrejme úmyselne uzavretejšia akcia, sám sa preteku zúčastnil a mám naň dva pohľady. 1.obdiv pre ľudí, ktorý to organizujú, na strane druhej aj tento počet pretekárov (50 - 60) bol hranov čo táto trať uniesla. Hlavne 1 - 2 nebezpečné úseky. Štartovalo sa intervalovo na 3km úseku a každým kolom bolo viacej ľadu a rozbitých zákrut. Keby som nevymenil 10 min pred štartom nové pripravené lyže za kameňačky, bol by som asi dosť mrzutý. Ale skutočný obdiv za snahu organizátorov.
pridal anonym dňa 22.2. 21:33