REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE

Žilinský samosprávny kraj

Administrátori
strediska:

jana.benkezask.sk
martin.kucerikgmail.com



BESKYDY-JAVORNÍKY
Beskydsko - Javornícka bežecká lyžiarska magistrála
SNEHOVÉ SPRÁVY - Beskydy-Javorníky  
Dátum Stredisko Trasa Sneh Kvalita Úprava Pridal  


Beskydy - Javorníky | 14.1.2017 | Karol Kováč | Čítané 2501x | 0 príspevkov v diskusii
Krásňanská stopa
Pozvánka na bežecké preteky

Mesto Krásno nad Kysucou pozýva všetkých nadšencov a priaznivcov amatérskeho i profesionálneho bežeckého lyžovania na 2. ročník bežeckých pretekov „Krásňanská stopa", ktorá sa uskutoční v sobotu 21. januára 2017.
Štart je naplánovaný o 10,00 hod. pred Mestským úradom, resp. Kultúrnym domom v Krásne nad Kysucou a pobeží sa 10km - Zborov nad Bystricou a späť.
Prezentácia: od 8:30hod. – do 9:45hod. pred Kultúrnym domom
Štartovné: 3€

Kategórie:
• Muži do 39 rokov
• Muži od 40 rokov
• Ženy bez rozdielu veku

Bližšie informácie si záujemcovia môžu vyžiadať na tel. čísle 0917 529 045 p. Pagáč, alebo oddelenie kultúry 041/ 4308 913.

Tešíme sa na Vás!

Informáciu o pripravovaných pretekoch nám poslal pán Jaroslav Pitoňák.
Podľa jeho informácie spôsob behu je voľná technika.

     
Beskydy - Javorníky | 8.2.2015 | Martin Kučerik | Čítané 6733x | 0 príspevkov v diskusii
Bežkárske trasy na Kysuciach
Aktualizácia úpravy bežkárskych trás

Vážení priaznivci bežeckého lyžovania, na Kysuciach nájdete výborné podmienky na tento rekreačný šport. Príďte sa o tom presvedčiť sami. Prinášame Vám prehľad aktuálne upravených bežeckých tratí v našom regióne.

Dňa 6. 2. 2015 boli upravené nasledovné trate:
Beskydsko-Javornícka lyžiarska bežecká magistrála - upravená v celej dĺžke - Čadca-Husárik - Makov-Kasárne. Informácie o jednotlivých trasách nájdete tu.
Medzinárodná stopa zdravia: Nástup na strojovo upravenú trasu je pri chate Snežienka v Skalitom Serafínove. Trasa prechádza popod vrch Skaľanka smer Oselné - Firková Kyčera - Koščelisko - Drobiska - Za Lieskovou - Liesková - Tri kopce - Stankovo - Za Črchlou-U Deja.
Kysucká magistrála: Upravená trasa Dedovka vrch-Úpratiská (aj okruhy)- Kalinovský vrch, v celkovej dĺžke cca 12km.
Bystrická cyklomagistrála- upravená celá trasa: Krásno nad Kysucou-Nová Bystrica (15,5 km, 120 m prevýšenie)
Originál članok: http://www.regionkysuce.sk/sk/component/content/article/12-pre-navstevnikov/akcie-a-podujatia/aktualne-podujatia/606-bezecke-trasy-na-kysuciach-aktualizacia-6-2#!prettyPhoto
Aktualizácie úprav bežeckých trás nájdete na: http://www.regionkysuce.sk/sk/
http://www.regionzilina.sk/nas-kraj/spodna-navigacia/krasy-zaujimavosti-kraja/lyziarska-turistika/beskydsko-javornicka-lyziarska-bezecka-magistrala/trasy-beskydsko-javornickej-magistraly.html

     
Beskydy - Javorníky | 3.2.2015 | Karol Kováč | Čítané 2892x | 0 príspevkov v diskusii
4. ročník prechodu Beskydsko – Javorníckou lyžiarskou bežeckou magistrálou
Pozvánka

Žilinský samosprávny kraj organizuje dňa 14.2.2015 4. ročník prechodu Beskydsko – Javorníckou lyžiarskou bežeckou magistrálou. Dovoľte, aby sme Vás srdečne pozvali. Registrácia účastníkov prebieha od 08:00 ráno v reštaurácii U Melocíka a plánovaný štart začne o 09:00. Prechod sa uskutoční na trase U Melocíka – Makov, Kasárne a späť. Podrobnejšie informácie sú v priloženom plagáte.



Pozvánku nám zaslala

Mgr. Eva Klimová
odborná referentka – manažérka pre cestovný ruch
odbor kultúry a cestovného ruchu

     
Beskydy - Javorníky | 5.2.2014 | Jana Benke | Čítané 2831x | 0 príspevkov v diskusii
Beskydsko-Javornícka lyžiarska bežecká magistrála
3.ročník prechodu magistrálou sa NEKONÁ!

Milí priatelia, bežkári,
tak ako sme avizovali, dnes padlo definitívne rozhodnutie.
3. ročník prechodu Beskydsko – Javorníckou lyžiarskou bežeckou magistrálou sa v sobotu 08.02.2014 NEKONÁ.
Náhradný termín Vám včas oznámime.
Stále veríme a dúfame, že snehu BUDE :)
Snehu a športu zdar!
Váš tím BJLBM



     
Beskydy - Javorníky | 21.1.2014 | Jana Benke | Čítané 2584x | 0 príspevkov v diskusii
Beskydsko - Javornícka lyžiarska bežecká magistrála
3. ročník prechodu magistrálou

Milí priatelia bežkári, milovníci zimných športov.
Tretí ročník prechodu Beskydsko – Javorníckou magistrálou sa nezadržateľne blíži. Už 8. februára o 9-tej hodine by sme sa mali postaviť na štart magistrály pri Melocíku a symbolicky tak odštartovať tohtoročnú zimnú lyžiarsko - bežeckú sezónu. Počasie nám však doposiaľ nepraje a bežky sme ešte túto zimu nestihli poriadne prevetrať. Pevne veríme, že sa Pani Zima umúdri a o dva týždne sa vidíme v malebných, no najmä zasnežených Javorníkoch. V prípade nepriaznivého počasia Prechod Beskydsko – Javorníckou magistrálou preložíme a náhradný termín včas oznámime.
Váš tím BJLBM :)




     
Beskydy - Javorníky | 18.12.2013 | Jana Benke | Čítané 3047x | 0 príspevkov v diskusii
Beskydsko - Javornícka lyžiarska bežecká magistrála
Aktuálne informácie

Milí priatelia, bežkári!
Aj túto zimnú sezónu opäť budete mať možnosť využívať upravované trasy hlavného hrebeňa Beskydsko – Javorníckej lyžiarskej bežeckej magistrály. Nasledujúca sezóna Vám okrem kvalitne upravených trás prinesie aj niekoľko zmien a noviniek. Ako ste určite postrehli minulú sezónu, ŽSK zriadil po trase magistrály 6 Infobodov, kde môžete získať vždy čerstvé informácie o dianí na magistrále. Túto sezónu pre Vás chystáme 2 nové Infobody, v chate LKJ na Kasárňach a v 1. Česko – slovenskom informačnom centre na Kohútke. Novinkou v Infobodoch budú u turistov veľmi populárne pečiatky. Po dohode so SPORT CENTRUM Kohútka budeme trasu upravovať tak, aby sa česká a slovenská stopa vždy stretla na Kasárňach a úsek Melocík – Stratenec tak predĺžime na Kohútku.
Krajská samospráva opäť pripravuje aj obľúbený prechod magistrálou v úseku Melocík - Kasárne. Bude sa konať vo februári a všetky bližšie informácie sa včas dozviete.
POZOR! ZMENA TRASOVANIA!
V novej sezóne dôjde aj k zmene časti trasy v úseku Kaplnka na Záblatí – Vrchrieka. Trasa bude viesť po pôvodnej červenej turistickej značke. Preto sa prosím riaďte stopou, nie značením.
Na stránkach www.regionzilina.sk, www.bezkar.sk , www.nabezky.sk a v Infobodoch budú k dispozícii vždy čerstvé informácie o úprave trás. Najnovšie nás nájdete aj na Facebooku. Vaše postrehy, fotografie a správy z terénu nám píšte na adresu magistrala@zask.sk alebo jana.benke@zask.sk.
Veríme, že už čoskoro zasneží a stroje budú môcť vyraziť do terénu. Dovtedy Vás prosíme o trpezlivosť, 20 – 30 cm snehu je príliš málo na strojovú úpravu a v niektorých úsekoch magistrály by sme viac pokazili ako vylepšili :).




     
Beskydy - Javorníky | 15.12.2013 | Martin Kučerik | Čítané 3220x | 1 príspevok v diskusii
Medzinárodná stopa zdravia
Kysuce sa stávajú rajom pre bežkárov!

Združenie obcí Mikroregión Kysucký Triangel, obce Skalité, Čierne, Svrčinovec, získalo v roku 2012 finančnú podporu z Programu cezhraničnej spolupráce SK – CZ 2007 – 2013 Fond mikroprojektov na zakúpenie stroja na úpravu lyžiarskych bežeckých tratí, takz. lavínu. Lavína bude v tomto roku upravovať Medzinárodnú stopu zdravia, ktorá má 45 kilometrov a prevýšenie od 436 m.n.m. vo Svrčinovci po 836 m.n.m. na vrchu Liesková nad Skalitým.
Trasa sa začína aj končí pri bistre Snežienka (667m.n.m) v Skalitom – Serafínove, ku ktorému sa dostaneme autom, alebo zo 400 metrov vzdialenej železničnej zastávky Skalité – Serafínov. Po štarte pri Snežienke, stúpame 385 metrov severovýchodným smerom ku štátnej hranici. Vo výške 704 m.n.m. prekročíme cez lávku medzinárodnú cestu a pokračujeme oblúkom k hrebeňu Poľany (793 m.n.m) a odtiaľ severne opäť ku štátnej hranici, ktorú trasa kopíruje na vrch Kykula (819 m.n.m). Z osady Rieky (678 m.n.m) je možné zísť z trasy do centra obce Skalité. Od osady Rieky pokračujeme západným smerom k obci Čierne, kde prekročíme potok Čadečka (492 m.n.m) . Z tohto miesta je možné opustiť trasu k autobusovej zastávke Čierne - Polesie. Popri štátnej hranici pokračujeme smerom k Trojmedziu, v kilometri 11,8 prekročíme hranicu s Poľskom a pokračujeme k styku hraníc troch štátov (559 m.n.m) . Od Trojmedzia pokračuje trasa územím Českej republiky a v doline potoka Hrčava (504 m.n.m) sa otáča k juhu späť na Slovensko. Tu je možnosť pripojenia na trať buď osobným autom, alebo z neďalekej železničnej zastávky Čierne – Zastávka). Popri železničnej trati po700 metroch sa opäť stáča k severu cez Kozove vršky , ku štátnej hranici k obci Hrčava (588 m.n.m). Možnosť prepojenia na bežecké trasy Mosty u Jablunkova – Gírová v ČR. Trasa ďalej pokračuje údolím Čierneho potoka (484 m.n.m), kde sa dá napojiť z obce Čierne Nižný koniec a pokračuje smerom na Markov a Polgrúň (593 m.n.m, možnosť prepojenia na bežecké trasy Mosty u Jablunkova – Gírová v ČR). Od Polgrúňa sa po zelenej značke trasa stáča k Svrčinovcu, okolo kostola a požiarnej zbrojnice (436 m.n.m) k osade Lašutovci, kde prechádza na druhú stranu doliny, v celkovom kilometri 27 je možnosť napojenia k rekreačnej stope do osady U Deja, potom k Čerchli (683 m.n.m) a odtiaľ cez Stankovo k Trom kopcom po zelenej značke , kde sa napojí na červenú značku a pokračuje na Lieskovú (836 m.n.m). Vrchol Lieskovej opustíme po zelenej, odkiaľ sa popri potoku Drobiská dostaneme nad poľnohospodárske objekty (573 m.n.m), kde trasa prechádza cestu a vracia sa späť k juhu, aby začala stúpať okolo masívu Osolného (765 m.n.m) k štátnej hranici s Poľskom. Potom pokračuje popri hranici späť k bistru Snežienka.

http://www.regionkysuce.sk/sportove-moznosti/lyziarske-bezecke-trasy/62-medzinarodna-stopa-zdravia

Martin Kučerik
OŠK Fair-Play
Oščadnica

     
Beskydy - Javorníky | 7.2.2013 | Martin Kučerik | Čítané 4559x | 0 príspevkov v diskusii
Dobrá správa: Nový stroj na úpravu lyžiarskych bežeckých tratí v Skalitskej doline.
Kysuce sa stávajú rajom pre bežkárov!

Združenie obcí Mikroregión Kysucký Triangel, obce Skalité, Čierne, Svrčinovec, získalo v roku 2012 finančnú podporu z Programu cezhraničnej spolupráce SK – CZ 2007 – 2013 Fond mikroprojektov.

V rámci projektu Medzinárodná stopa zdravia SK/FMP/005/08 s rozpočtom 34 840,- € zakúpili stroj na úpravu lyžiarskych bežeckých tratí, tzv. lavínu.

Lavína bude upravovať lyžiarske trasy v Skalitskej doline a to: zo Skalité- Serafínova po poľskej hranici cez Trojstyk v Čiernom do Hrčavy a vo Svrčinovci od kostola na hrebeň k chate Studeničné.

Info:http://www.regionkysuce.sk/novy-stroj-na-upravu-lyziarskych-bezeckych-trati-v-skalitskej-doline/
http://www.skalite.sk/samosprava-obce/aktuality/sport/novy-stroj-na-upravu-lyziarskych-bezeckych-trati-aktualizovane

Martin Kučerik
OŠK Fair-Play
Oščadnica

     
Beskydy - Javorníky | 6.2.2013 | Martin Kučerik | Čítané 3373x | 0 príspevkov v diskusii
Pozvánka na medzinárodné kultúrno-športové podujatie - Rajd Chlopski.
Medzinárodný beh na lyžiach " Beskydy bez hraníc " Rajcza - Zwardoň - Skalité - Oščadnica 2013.

Pozvánka na medzinárodné kultúrno-športové podujatie.

V dňoch 08.-10. Feb. 2013 sa v poľskom meste Rajcza koná XLV. Celopoľský, XXI. Medzinárodný lyžiarsky zjazd Rajd Chlopski a IX. Medzinárodný beh na lyžiach " Beskydy bez hraníc " Rajcza - Zwardoň - Skalité - Oščadnica 2013. Každoročne sa tu schádza mnoho nadšencov zimných športov a priaznivcov tradičnej ľudovej kultúry. Ani tento rok nebude chýbať bohatý kultúrny program. Podujatie skvelým spôsobom potvrdzuje, že žiadne hranice medzi krajinami neexistujú a šport spolu s kultúrou môžu byť tým pomyselným spojivom medzi národmi.

Viac Info: http://www.skalite.sk/samosprava-obce/aktuality/sport/ix-medzinarodny-beh-na-lyziach-beskydy-bez-hranic-rajcza-zwardon


Martin Kučerik
OŠK Fair-Play
Oščadnica

     
Beskydy - Javorníky | 18.1.2013 | Jana Benke | Čítané 3220x | 1 príspevok v diskusii
Beskydsko - Javornícka magistrála
Informácie o upravenej trase Melocík - Sedlo pod Hričovcom - Kasárne - Veľký Javorník - Stratenec

Dňa 18. januára 2013 bola upravená trasa Melocík - Sedlo pod Hričovcom- Kasárne - Veľký Javorník - Stratenec a späť okolo hotela Fran:
snehové podmienky : veľmi dobré
typ snehu : prachový
hĺbka snehu : od 70 do 130 cm
teplota : - 8°C
počasie: na hrebeňoch a lúkach fúka silný severný vietor



     

strana 1 2 3 4 5