REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Informácie | 26.4.2022 | Karol Kováč | Čítané 991x | 0 príspevkov v diskusii
Zimná sezóna 2021/2022 je za nami
Aká bola už takmer bez obmedzení pre pandémiu

Priatelia bežkári, máme za sebou ďalšiu bežkársku sezónu a tak by som ju chcel v tomto článku stručne zhodnotiť a aj pripomenúť na čo by sme nemali zabudnúť aby sme svoj výstroj našli na začiatku tej nadchádzajúcej v poriadku.
Práve končiacu sezónu možno zhodnotiť ako jednu z tých vydarenejších a pomerne dobrých čo sa týka dĺžky ale aj snehových podmienok. Najme v lokalitách nad cca 800 metrov nad morom bolo snehu dostatok a tak zimu možno považovať za vydarenú. Veď prvé správy o vhodných podmienkach na bežkovanie sa objavili už koncom novembra a sezóna končí na niektorých miestach až v týchto dňoch v polovici apríla. Po tej uplynulej nám už aj opatrenia proti pandémii nebránili venovať sa nášmu športu. Rozbehli sa znovu aj podujatia v diaľkových behoch takmer v plnom rozsahu.

Akýmsi ukazovateľom podmienok pre bežkárov sú snehové správy aj na našom serveri, z ktorých sme sa mohli dozvedieť aké sú možnosti na bežkovanie. Tu by som sa chcel veľmi poďakovať všetkým, ktorí si dali tú námahu a informovali nás o podmienkach pre bežkárov v jednotlivých oblastiach.

Žiaľ s rozmachom sociálnych sietí sa u nás už vôbec neobjavovali informácie z niektorých stredísk.
Nesklamali upravovatelia z oblasti Kremnických vrchov Cyklo-Santé a ZAaRES Banská bystrica, ktorí veľmi pravidelne poskytovali informácie o úpravách a aktuálnych podmienkach. K nim sa pridali aj ďalší a tak sme sa najmä z tejto oblasti vždy včas a aktuálne dozvedeli, či sa oplatí do tejto obľúbenej lokality vyraziť a kvalitne si zabehať. Z Vysokých Tatier sme sa tiež dozvedeli informácie okrem Štrbského Plesa o úpravách tratí od užívateľa edusport. Z ostatných oblastí už takmer nič. Je to škoda, pretože štruktúra správ z jednotlivých oblastí vie poskytnúť ucelený prehľad o upravovaných tratiach tak, ako to na sociálnych sieťach nenájdeme.

Ešte raz vďaka za všetkých bežkárov, užívateľov stránok Bežkár.sk za užitočné informácie a úsilie pripraviť pre nás dokonalé trate. Ďakujeme.

Bežkár.sk je tu s vami už 13 sezón s cieľom vytvoriť priestor pre komunitu bežkárov aby si tu našli užitočné informácie pre tento šport. Počas sezóny stránky servera denne navštevuje okolo 2000 záujemcov a tak si myslím, že má stále význam tento priestor pre bežkárov poskytovať.
Preto sa s vami teším už teraz na tú nadchádzajúcu sezónu a verím, že tu nájdeme opäť kopec užitočných informácií pre šport, ktorý milujeme.

Nezabudnime sa ešte postarať o výstroj a najmä bežky. Užitočné rady ako bežky ošetriť a odložiť do ďalšej sezóny nájdete v článku: http://www.bezkar.sk/clanok.php?id=610
Ak máte pripomienky k obsahu servera alebo nejaké užitočné rady ako jeho obsah zlepšiť, tak napíšte do diskusie pod článkom alebo pošlite mail na adresu admina.

Na serveri nájdete články aj mimo sezóny aj keď možno v menšej intenzite. Dozvieme sa dúfam, ako sa v jednotlivých oblastiach pripravujú na novú sezónu a čo nové pre bežkárov chystajú. Tak isto je otvorený priestor aj pre príbuzné športové aktivity a udržiavanie si kondície pre všetkých, ktorí chcú byť na novú sezónu dobre pripravení.

Teším sa spolu s vami po skončení letnej sezóny na tú nadchádzajúcu našu zimnú.






Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár