REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Bežecké preteky | 3.3.2022 | Matus Jancik | Čítané 1308x | 1 príspevok v diskusii
Memoriál 24 padlých hrdinov SNP
63 ročník medzinárodných pretekov v behu na lyžiach

TJ Tatran Gerlachov usporiada 12. - 13. marca 2022 Medzinárodné preteky FIS Slavic Cup v bežeckom lyžovaní - 63 ročník Memoriál 24 padlých hrdinov SNP.

Podujatie sa uskutoční v Areáli bežeckého lyžovania na Štrbskom Plese so štartom hlavných kategórií o 9:15 hodine. V sobotu sú naplánované individuálne preteky klasickou technikou pre dorastenecké, seniorské a veteránske kategórie a popoludní preteky pohára ZSL v behu na lyžiach v žiackych kategóriách. V nedeľu program pokračuje individuálnymi pretekmi mužov a žien voľnou technikou. Hlavné mužské kategórie pobežia v oboch disciplínach 15 km a ženy 10 km.

Pre úspešnú organizáciu pretekov je nevyhnutné dodržiavanie platných protiepidemiologických opatrení a počas celého víkendu bude obmedzený pohyb verejnosti po lyžiarskych bežeckých tratiach vo Furkotskej doline a v bežeckom štadióne. V sobotu budú trate uzatvorené od rána do 16:00 hod. a v nedeľu od rána do 13:00. Pre verejnosť bude celý víkend prístupný malý okruh na Mlynickej lúke. Na Štrbskom Plese sú vďaka umelému zasnežovaniu a výborným snehovým podmienkam denne upravené všetky trate pre tréning vrcholových športovcov aj rekreačné bežecké lyžovanie.

Viac na http://tjtatrangerlachov.sk





Diskusia k článku (1 príspevok)

Organizovať na Slovensku v rovnaký termín Bielu stopu a FIS Slavic cup nie je šťastné riešenie. Uvedomujem si, že Biela stopa bola preložená na náhradný termín, neviem, možno sa to inak riešiť nedalo.
pridal jozo dňa 18.3. 8:43