REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Nízke Tatry - Donovaly | 19.2.2020 | Peter Brečka | Čítané 1972x | 1 príspevok v diskusii
Úprava tratí na Donovaloch
Prečo dve klasické stopy?

V tomto roku máme my bežkári obmedzené podmienky. Možno o to úzkostlivejšie posudzujeme trate, hlavne keď ich po úprave prejdú skútre a rozdupú turisti idúci vedľa seba.
Ale aj samotná úprava môže vytvoriť obmedzenia. V minulosti som sa zmieňoval o úprave tratí na Donovaloch, kritizoval som úpravu na dve klasické stopy blízko seba. Tak blízko, že je nemožné skatovať. Vtedy som aj telefonicky intervenoval, aby bola úprava s pridaním len jednej klasickej stopy. Trať je úzka a stroj nemá kam uložiť druhú stopu. Aj tú jednu dáva príliš k stredu. Jedna je fajn, ale dve sú rozhodne nevhodné. Pri dvoch stopách to potom vyzerá tak, že treba rozkorčuľovať jednu z nich. A to nie je príjemné, treba dávať pozor a pre tréning nie dobré.
Verím, že poviem za väčšinu športových bežkárov: Prosíme trate na Donovaloch neupravovať na dve stopy. Ďakujeme.



Diskusia k článku (1 príspevok)

Ahoj. Ano, suhlasim. Pride mi, ze pokial trat nie je dostatocne siroka na to aby sa dali umiestnit stopy po oboch stranach a medzi nimi sa dalo korculovat, nie je velmi co riesit. Myslim ze pani ktori obsluhuju upravujucu techniku maju najlepsi odhad a skusenosti na to, aby vedeli posudit, kde sa dve stopy zmestia a kde nie. Otazkou teda ostava, kto rozhoduje o vyslednej forme upravy :)
pridal rudobb dňa 20.2. 14:17