REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Nízke Tatry - Donovaly | 26.1.2018 | Peter Brečka | Čítané 1957x | 0 príspevkov v diskusii
Donovaly - úprava tratí
Posun k lepšiemu

Za posledné dva týždne sa úprava tratí na Donovaloch posunula k lepšiemu. V minulom týždni 18.1 a následne 21.1 boli trate upravené, teda dvakrát. Stav doteraz nevídaný, aj keď okolo Hrubého vrchu bolo urobené až v nedeľu a trať bola mäkká. Dnes 26.1. poobede bola pomerne čerstvá úprava, zrejme z 25.1., menčester bol na okrajoch ešte dosť výrazný. Traťe sú pevné, ideálne. Chýba natiahnutá klasická stopa. V minulom roku sme riešili problém, keď boli natiahnuté dve a úzko pri sebe ( trate nemajú takú šírku ako na Králikoch ), nedalo sa medzi nimi skejtovať. Škoda, že tá jedna stopa sa nerobí, bolo by dosť miesta pre každého.

Kedže trate na Donovaloch sú na značených turistických cestách, možno tu stretnúť množstvo peších turistov, ktorí sa správajú všelijako. Napríklad v sobotu 20.1. ich bolo neúrekom. Zakaždým som ich požiadal, aby šli popri okraji a za sebou. Ale nie vždy sa zadarilo, trať od Donovalov po Jačmenisko bola značne dostúpaná po celej šírke.
Verím, že ak si peší turisti pozerajú naše správy a prečítajú si aj týchto pár viet, tak sa začnú pohybovať po tratiach ohľaduplnejšie.

Možnosť príspevku pre úpravu tratí na www.zaaresbb.sk možno len privítať, fajn, že sa o tom objavila informácia.



Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár