REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Západné Tatry | 21.12.2017 | Peter Vrbičan | Čítané 3660x | 1 príspevok v diskusii
Západné Tatry - Liptovská Kokava
Bežkárske trate

Mnohí z návštevníkov „Bežkára“ evidujú snehové správy z nášho mini strediska v Liptovskej Kokave a veríme, že je aj veľa tých čo si naše trate prišli odskúšať osobne. Tým, ktorí sa k nám zatiaľ ešte nedostali, by sme radi predstavili kde vlastne sme a čo Vám zatiaľ vieme ponúknuť.
L. Kokava je len 1,5km od susednej Pribyliny, kde sa nachádza známe a hojne navštevované múzeum Liptovskej dediny. Naše trate sú vo výške 830 až 910 m.n.m. Trate sú na lúkach náhornej roviny z ktorej je v prípade priaznivého počasia nádherný výhľad na panorámu Vysokých, Západných a Nízkych Tatier s dominantným Kriváňom. Trať je rovinatá s prevýšením cca 15m na jeden kilometer a je ideálna na turistické poňatie bežkovania. V prípade dobrých snehových podmienok je štart pri miestnom futbalovom ihrisku, vedie smerom na severovýchod popri roľníckom družstve a stále ďalej rovnakým smerom až na lúku „Pod Sekaniskom“ kde je k dispozícii 2,3km dlhý okruh. Tu je možnosť pokračovať ďalej lesom smerom na Podbanské vzdialené ešte cca 4,5km, alebo odbočiť z hlavnej trate napravo a po krátkom prechode cez les „pobežkovať“ na členitejšom okruhu Diely. Ten je s dĺžkou asi 7km a vlnitejším profilom vhodnejší pre náročnejších lyžiarov. Všetky hlavné odbočky sú označené, tabule s informáciou vzdialenosti sú počítané od futbalového ihriska v smere na Podbanské.
V prípade horších snehových podmienok začíname vždy upravovať najskôr okruh na lúke „pod Sekaniskom“ a ten postupne s pribúdajúcim snehom predlžujeme smerom nadol, pretože hore sú podmienky parkovania obmedzené.
Pri snehových správach budeme k fotkám z tratí vždy pridávať aj mapku aktuálne prevádzkovaného úseku trate aj s možnosťou parkovania.
Tohtoročná sezóna nám vďaka vlne sneženia začala už 1.12. a aktuálne je v prevádzke okruh na lúke „Pod Sekaniskom“.
Novinkou pre túto sezónu je vysnívaný pomocník ratrak PB 280 D, ktorý v prípade potreby a dostatku snehu nahradí skútre, preto veríme, že správ z nášho strediska bude čo najviac. Informácie budeme pravidelne aktualizovať po každej úprave tratí.
Naše stredisko plánujeme naďalej postupne rozvíjať a o všetkom novom ako aj plánovaných podujatiach Vás budeme včas informovať.
Prajeme krásne prežitie nadchádzajúcich sviatkov a dovidenia v Liptovskej Kokave.
Správa bežkárskych tratí pri OÚ v Liptovskej Kokave




Diskusia k článku (1 príspevok)

Prekrásne prostredie. Výborne upravované trate. Pre nás starších (po 65.roku veku) menej náročné, ako na Štrbskom Plese
pridal janorysa dňa 24.12. 15:26