REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Volovské vrchy - Kavečany | 12.11.2015 | Igor Vančišin | Čítané 2468x | 0 príspevkov v diskusii
Trate pod Kojšovskou Hoľou čakajú pripravené na sneh
Blýska sa na lepšie časy?

S potešením som si prečítal články o stave a pripravenosti stredísk na nadchádzajúcu sezónu. Predpokladám, že bolo oslovených viacero slovenských stredísk a verím, že ďalšie informácie budú pribúdať. Ak nie priamo od administrátorov, tak aspoň od nás - bežkárov, čitateľov, používateľov servera bežkár.sk (napr. hoci i vo forme prvej snehovej správy, ako to urobil rudobb) Veď mnohí z nás už netrpezlivo obchádzame chodníčky, trasy - kde by sme (hoci aj ihneď) chceli ladne kĺzať v bielej stope.
Uplynulý víkend som si prebehol trate pod Kojšovskou Hoľou, ktoré pravidelne udržiava a pripravuje LK Metropol Košice. Bol som príjemne prekvapený, v akom sú stave, ako sa vyrovnal terén po letnej ťažbe, či po motocyklovej 6-dňovej. Najpoužívanejší 2 km okruh je ako diaľnica a dokáže prijať i veľký ratrak s frézovou žehličkou, čo výrazne zlepší úpravu i kvalitu bežkovania. V priestore nástupu na trať sa vykrášlila maringotka i s prístreškom a posedením. Údajne tam počas víkendov vždy niekto bude, a bude možnosť ohriať sa resp. pomoc v prípade núdze.
Spolupráca s lyžiarskym strediskom Skipark Erika naberá tiež nové dimenzie a treba dúfať, že nové investície a plány pomôžu komplikovanej doprave k bežeckým tratiam, či k vylepšeniu úpravy tratí a pod.
Od pánov z LK Metropol som sa práve dozvedel, že na 24. januára 2016 im zverili organizáciu jedného z kôl Slovenského pohára.
Máme sa teda i v okolí Košíc na čo tešiť, veríme - dúfame, že aj príroda sa pridá a prikryje tu snahu dostatočnou bielou perinou.




Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár