REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Volovské vrchy - Kavečany | 23.1.2013 | Igor Vančišin | Čítané 3422x | 7 príspevkov v diskusii
Košická 40
Zverejnené propozície a rozpis pretekov.

V tieni príprav 40. ročníka Bielej Stopy, boli na stránke Košickej štyridsiatky zverejnené organizačné informácie o pretekoch, ktoré v posledných rokoch pravidelne patria do kalendára regionálnych bežcov na lyžiach. No nielen tých, nezriedka sa do štartového poľa zaradia i zahraniční športovci. Bolo tomu tak aj minulého roku, keď tu štartovali maďarskí pretekári. Medzi nimi aj István Szöllősi (a suverénne dominoval)- známa to postava maďarského biatlonu (účastník ZOH Albertville, Calgary, Turín ako tréner).
Termín konania je určený 10.2.2013 (nedeľa) v lyžiarskom stredisku Kavečany. Štart a cieľ je orientovaný do okolia známej chaty na Hrešnej. Treba však veriť, že počasie sa umúdri a dovolí vydanie tohtosezónnej edície pretekov. Momentálne sú podmienky na pretekárske bežkovanie trochu obmedzené.
Viac informácií možno pridajú aj samotní organizátori (ŠK HSC Ko­ši­ce, Klub OB So­kol Ky­sak, KOB ATU Ko­ši­ce a ly­žiar­ske stre­dis­ko Ka­ve­ča­ny).
Prípadne si môžete kliknúť na http://www.kosicka40.com/2013/rozpis.html kde je rozpis jednotlivých kategórii, propozície, vrátane online prihlásenia.

pre Ingrid: mapky bezeckych trati aj s profilom zo stranky (kavecany.sk kliknut na zjazdove trate)




Diskusia k článku (7 príspevkov)

Zdravím, je niekde k nahliadnutiu mapka a profil tratí? A ako to vyzerá so snehom v Kavečanoch v tomto čase? Ďakujem.
pridal Ingrid dňa 4.2. 13:56  
nie celkom presna mapka a profil sa da pozriet tu z mojho dvojokruhovehu GPS zaznamu : http://www.strava.com/activities/39251114 Aj mna by zaujimalo ako to tam vyzera so snehom ci 10.2 z toho daco bude...
pridal bruntels dňa 4.2. 14:33  
Je to presne to, čo som chcela, dík :-) Teraz už len dúfať, že je tam dosť snehu a že sa hádam čosi dozvieme pred akciou.
pridal Ingrid dňa 4.2. 15:12  
Ahojte, bol som tam včera. Cez víkend tam prisnežilo - snehu na Kavečianskom okruhu je dosť. Možno by to chcelo teraz ešte uratrakovať - nový sneh bol mokrý takže to bolo pomalé aj podklad už niekde bol mäkký. Ale keďže má v noci mrznúť a aj niečo počas týždňa pripadne tak si myslím, že to bude ideálne. Mám správu , že ratrakovať sa bude 8.2. t.j. v Piatok po predpokladanom štvrtkovom snežení (10-15 cm). Na nedeľu hlásia mínusové teploty od -2 do -10 a polooblačno. Takže na štandardných tratiach, kde je už viackrát zratrakovaný podklad to bude ideálne. Je otázne , či sa rozhodnú usporiadatelia to potiahnúť ďalej do lesa - tam to bude asi len prejdené skútrom, čo môže byť pre FT a väčšie postavy mäkké. Ideálne by z môjho pohľadu bol rovnako ako minulého roku 4 x 6,5 km okruh. Ale necháme sa prekvapiť....
pridal jaroschreiber dňa 4.2. 17:18  
Tu je link na zobrazenie minuloročné trasy. Bolo to 4x 6.5 km. http://connect.garmin.com/course/2822866
pridal jaroschreiber dňa 4.2. 18:11  
Vďaka za super rýchle infošky :-)
pridal Ingrid dňa 4.2. 21:18  
Zdravím všetkých chtivých bežkárov :-))) Mám dotaz či sa niekto nechystá na Košickú40 z okolia ZV,BB,ZH. Mám chuť ísť do Kavečian, ale mám problém s dopravou, tak by som sa rada k niekomu pridala, ak by mal miesto. Ď.
pridal Ingrid dňa 6.2. 13:18