REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

| 29.1.2021 | Jozef Mecele | Čítané 1808x | 2 príspevky v diskusii
Uskutoční sa 48.roč. Bielej stopy 2021?
Organizátori z TJ Biela stopa rozhodnú do 10. februára 2021

Osud tohtoročného 48. roč. Bielej stopy 6. - 7. marca 2021 v Kremnických vrchoch je v tejto zložitej epidemiologickej situácii neistý. Organizátori z TJ Biela stopa oznamujú na svojej webstránke:

Oznam
Vzhľadom na vývoj pandémie koronavírusu oznamuje organizačný výbor Bielej stopy bežeckej verejnosti, že konečné rozhodnutie o konaní pretekov Biela stopa 2021 oznámi najneskôr do 10.februára 2021.

Aj keď výborné snehové podmienky na Skalke a kilometre upravených tratí nabádajú lyžiarov, aby sa zaregistrovali na preteky, prosíme pretekárov aby počkali s registráciou do rozhodnutia o konaní pretekov, nakoľko v súlade s propozíciami pretekov sa v prípade nekonania pretekov z objektívnych príčin štartovné nevracia.

https://www.bielastopa.sk/

Foto: Pred štartom 37 km a 25 km voľne, 47. roč. Bielej stopy, marec 2020, foto: Ivan Čillík




Diskusia k článku (2 príspevky)

"Skvely", typicky slovensky, pristup TJ Biela Stopa. Otvori prihlasovanie, aby sa tam nahlasili ludia, pricom vedia, ze tento rok to bude na hrane. Nehovoriac o tom, ze ak rozhodne o nekonani, tak do toho terminu v zasade nema naklady na pretekarov, lebo aj zo strany organizatora by bola blbost robit pripravy, ked vie, ze sa preteky asi neuskutocnia. Kazdy seriozny organizator z dovodu pandemie vracia startovne. Toto nie je situacia, ze par dni pred BS sa roztopi sneh, vtedy sa to da pochopit, lebo je vsetko pripravene. Pride mi to velmi hulvatske a nefer voci pretekarom. Potom sa netreba cudovat, ze ich je kazdym rokom menej a menej.
pridal bezkarBB dňa 31.1. 8:55  
Mne chýba najmä vyjadrenie organizátora, či a ako sa pokúšal uskutočniť podujatie. Aké opatrenia navrhoval aby sa BS mohla uskutočniť. Sledujem úsilie organizátorov iných diaľkových behov v Európe. Dnes sa konala Marcialonga v Taliansku aj s účasťou amatérov, organizátori Jizerskej 50-ky mali pripravených niekoľko variantov ako podujatie uskutočniť, žiaľ nepochodili ale pretek na trase Jiz 50 si budú môcť odbehnúť individuálne záujemcovia tzv. virtuálne. Gsiesertallauf v Taliansku sa uskutoční tiež s prísnymi opatreniami. Koasalauf sa bude tiež dať absolvovať individuálne na tratiach cez aplikáciu Strava... U nás sklopíme uši a ani sa nesnažíme niečo pre bežkárov urobiť. Máme tu najtvrdší lockdown v rámci Európy, držíme hubu a krok. Trčíme doma zatvorení už mesiac a výsledky nikde. Ako dlho ešte?
pridal Karol dňa 31.1. 12:34