REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 22.12.2016 | Marek Donoval | Čítané 5679x | 3 príspevky v diskusii
Kordícka zvážnica info k novej sezóne
sezóna 2016/2017 info k parkovaniu a možnosti príspevkov

Milí priatelia bežeckého lyžovania,

všetci športovo založení Kordíčania, osobne aj pán starosta, OZ Kordícky Hrebenák a samozrejme aj ja sme veľmi radi, že Kordícka zvážnica, si za tak krátky čas od začatia upravovania pre bežecké lyžovanie, získala toľko priaznivcov.

Ako sa už veľakrát popísalo (napr. v snehových správach) ani v dnešnej dobe, keď sa BB stáva európskym mestom športu, nie je jednoduché udržať a udržiavať bežecké trasy v takom peknom stave ako posledné dni. A nie len príroda, ale aj samotný človek a jeho činnosť sú častokrát proti (napr. známy druh pešiak stopokazný).

Dovoľte mi k už začatej sezóne na "našej" zvážnici niekoľko dôležitých informácií:
1.) Úprava tratí je oficiálne robená mestom BB (správa športových zariadení mesta) a ich ratrakom Pisten Bully 100. Rozsah úpravy stôp je dohodnutý minimálne 1x za týždeň, keď to dostatok snehu dovolí a je to potrebné.
Úprava tratí snežným skútrom a finišérom je robená súkromnou osobou s príspevkami na PHM od súkromných osôb prípadne organizácií. Jano je veľmi ochotný, ale sme odkázaní na jeho prítomnosť na Slovensku a na Kordíkoch. Teda nevieme garantovať, že trate v prípade keď je málo snehu (ako teraz) budú stále takto kvalitne upravené.
Veríme však, že takých dní bude minimum. Už máme prvé príspevky na PHM. Kto bude mať záujem môže poslať finančný príspevkov na účet OZ Kordícky Hrebenák č: SK 071 111 000 000 139 321 7001, keď aj len sumou 1€. Do poznámky uveďte text PHM zvážnica. Činnosť a účet OZ KH si môžete preveriť telefonicky na Obecnom úrade Kordíky. Výšku príspevkov, zoznam prispievateľov a čerpanie bude OZ KH pravidelne dopĺňať na: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1FrffGeko9FYeAIuqIYQEcfg_QpqoqyEPqpp8sS7SWV8/edit?usp=drivesdk
Druhá možnosť ako prispieť, je kúpa nálepky Kordíckeho Hrebenáku za dobrovoľnú sumu na OU Kordíky alebo v obidvoch pohostinstvách na Kordíkoch (oproti OU a reštaurácia Skalnička). Celá suma bude použitá na kúpu PHM.

2.) Parkovanie na Kordíkoch
Keď som pred vyše 1,5 rokom začal riešiť a organizovať povolenia a samotnú úpravu Kordíckej zvážnice predpokladal som, že hlavný nápor bude z autobusu a bežkári na autách od Králik. Už minulý rok ukázal, že Kordíky nie sú ideálne pripravené na parkovanie bežkárov a už vôbec nie priamo pri začiatku zvážnice.
V prílohe nájdete mapku, na ktorých miestach doporučujeme parkovať. Dočasné (sezónne) parkovisko priamo na začiatku zvážnice za posledným zeleným domom je vhodnejšie pre vozidlá s pohonom 4x4. Tu sa na ľavú stranu zmestí cca 5-6 áut a na pravú stranu tesne pred tabuľou s označením bežeckých stôp cca 8-9 vozidiel (foto 1-5). Obidve miesta sú na pôde mestských lesov, preto Vás prosíme o ohľaduplnosť. Obecný úrad Kordíky bude obidve miesta odhŕňať traktorom. V prípade zaplnenia týchto miest doporučujeme parkovať priamo pred obecným úradom. Je to ďalej k zvážnici, ale blízko krčmy. :)

Milí priatelia, kamaráti prajem Vám za mňa aj za OZ KH príjemné prežitie Vianoc a do nového roku veľa snehu a ešte viac úspešných kilometrov.


Juraj Kundrata, poslanec a predseda športovej komisie Kordíky





Diskusia k článku (3 príspevky)

Ahojte "Hrebenaci", viem, že € treba už teraz, ale aby sa nezabudlo - môže Vaše združenie "prijímať 2% z daní" ? Ak áno nezabudnite to niekam s predstihom "vyvesiť"... J
pridal jemo dňa 25.12. 19:55  
Zdravím Vás športovci. Naše OZKH už môže príjmať 2%.z dani. Podmienka bola, aby združenie fungovalo min. 1 rok... Budeme radi ak nám prispejete... Náš príjem pozostáva z členského, priaznivcov a ako dnes na Štefana z akcie Štefan na bicykli. Dnes o 20 hod. 26-12-2016 bude pretek na bicykli okolo dediny. Postarali sme sa o občerstvenie v Skalničke (fazuľová polievka). Potom bude zábava v cyklistických dresoch s mini pretekom a tombolou. V priebehu roka sa často stretávame v kultúrno-relaxačnom centre Skalnička a plánujeme rôzne aktivity... prikladám odkaz na notársku zápisnicu: https://drive.google.com/file/d/0BzP5AfU6_RpwY2t5N1VsX1FHMW8/view?usp=sharing
pridal JMSOZKH dňa 26.12. 9:50  
JMSOZKH (28.12. | 14:42) Ahojte priatelia športovci. Touto cestou sa chcem poďakovať všetkým prispievateľom na benzín. K dnešnému dňu 28-12-2016 sa vyzbieralo vyše 170€. Som milo prekvapený s ich výšky. Sám som lakomý a keď niekto dokáže dať 20€ až 25€ na benzín, tak klobúk dolu. Rátal som, že keď každý bežkár dá za seba 1 až 5 €, tak to bude super! Naša organizácia podporuje šport a veci okolo neho. Momentálne moja srdcovka je Kordícka zvážnica. Za dedinou obujem bežky a za hodinu som okysličený. Hore pri "Búde" sa pozdravím so slečnou Prochádzkovou, po debatíme ako to funguje vo svete, usmejeme sa a ja stále rozmýšľam ako to vylepšiť u nás! Teším sa s opraveného Gergelyho tunelu a stále, stále, stále my vŕta hlavou , prečo tak zúžili ten otvor ako do štôlne. Vraj aby bláznivý skúteri, ktorých v sezóne 2015 bolo naozaj veľa... nešantili, bezpečnosť statiky... Týmto otvorom čiastočne odrezali Bystrických bežkárov. Skúter s mini žehličkou tam nielen neprejde, ale sa nedokáže pod ním ani otočiť. Skúter je v čase malej pokrývky snehu nenahraditeľný. Mohol byť upravovaný krásny okruh Kordicka zvážnica - Tunel - Kordícke sedlo - Tabla a dolu do Kordík. Je potvrdené bežkármi a aj Romanom Ch..., že najviac snehu býva na Kordíckej zvážnici... Ján V... sa pokúšal dostať hore na tablu, ale zahrabal sa tam na 2 hodiny... raz možno niekade inde. Touto cestou Vás chcem poprosiť o nejaké zaujímavé nápady. Mne vŕta v hlave momentálne spraviť poriadok s Búdou... Dohodnúť sa s majiteľmi a na prezlečenie, prespanie...atď. Zasielam Vám odkaz na prispievateľov, ktorím ešte raz ďakujeme: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1FrffGeko9FYeAIuqIYQEcfg_QpqoqyEPqpp8sS7SWV8/edit?usp=sharing A ešte odkaz na foto ako sme čistili v októbri K. zvážnicu: https://goo.gl/photos/3qZjRtfvY2UXYv2p9 A hladné číslo účtu OZKH: SK 0711 1100 0000 1393 2170 01
pridal JMSOZKH dňa 28.12. 15:10