REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 25.5.2009 | Karol Kováč | Čítané 2182x | 0 príspevkov v diskusii
Bike & Roll - 23. a 24. 5. 2009
Vydarený víkend na Skalke v Kremnických vrchoch

Aj takmer ideálne počasie prispelo k vydarenému podujatiu, ktoré poriadala TJ Biela stopa na Skalke pri Kremnici, kde sa stretli priaznivci horskej cyklistiky a inlajnových športov. Konal sa tu prvý alebo ako ho organizátori nazvali, nultý ročník podujatia ktoré využíva trate zimnej Bielej stopy a novú inline dráhu. Všetky súťaže sa uskutočnili v sobotu a nedeľa bola venovaná rôznym zábavným aktivitám najmä pre deti.

V bike maratóne si to za účasti špičkových pretekárov v MTB rozdalo niekoľko desiatok pretekárov na 45 a 70 km trati a na inline dráhe sa uskutočnili preteky v nordic bladingu, kolieskových lyžiach a kolieskových korčuliach. Do súťaží sa zapojili aj niektorí z našich reprezentantov v bežeckom lyžovaní a biatlone. A tak ste tu mohli stretnúť Alenu Procházkovú, Ľubomíru Kalinovú, Michala Maláka, Martina Bajčičáka, Ivana Báthoryho a ďalších.
V priamom dueli si to v nordic bladingu rozdal s Michalom Malákom aj náš prispievateľ Juraj Pituch a skončil so cťou na vynikajúcom druhom mieste.
Podujatie nieslo všetky znaky nultého ročníka s chybičkami ale celkový dojem z víkendového podujatia bol veľmi dobrý. Nápad zorganizovať takúto akciu v letných mesiacoch je vynikajúci a Skalke sa otvárajú ďalšie možnosti ako pritiahnuť do tohto nádherného kúska Slovenska aj v letných mesiacoch priaznivcov športu. Vďaka patrí všetkým, ktorí sa o vydarené podujatie zaslúžili. Organizátorom želáme do ďalších ( dúfame ) ročníkov veľa zdaru, nech si nové podujatie nájde trvalé miesto v športovom kalendári.

Na záver niekoľko fotografií z podujatia.














Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár