REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 15.2.2014 | Ján Vrablic | Čítané 3694x | 18 príspevkov v diskusii
Spor kvôli úprave bežkárskych tratí na Skalke pri Kremnici: BOJKOTUJTE preteky TJ BS Kremnica
Spokojnosť - prejav vôle robiť veci lepšie

Nepáči sa mi neustávajúci spor kvôli úprave bežkárskych tratí v Kremnických vrchoch na Skalke pri Kremnici a okolí. Na prejav nespokojnosti vyzývam všetkých bežkárov na bojkot pretekov poriadaných TJ BS Kremnica. Možno to ich donúti zamyslieť sa nad sebou samými, nad ich poskytovaním kvality informácii, služieb a samotnou filozofiou podpory športu v tomto regióne. Ja verím, že aj VY všetci nadšenci bežeckého lyžovania si zaslúžime mať lepšie podmienky na bežecké lyžovanie, na oddych po ťažkej práci a radosť z pohybu v tak krásnej lokalite. Možno sa potom nájdu ozajstní zanietenci, aktívny športovci, ktorí túto vec radikálne zmenia k spokojnosti nielen domácich ale aj zahraničných lyžiarov.




Diskusia k článku (18 príspevkov)

srandujete? pre mna je Biela stopa oslavou bezeckeho lyzovania, budem vdacny ak tento rok bude aj napriek tomu aka je snehova situacia! Kazdy rok sa na tento pretek tesim a verte, ze nielen ja...
pridal LacoBB dňa 15.2. 14:44  
Ty sa nemusíš pridať, ty si tú "oslavu" samoľúbo uži. Ty stará štruktúra, "kamarát" (nie môj) ty sa tváriš že nič nechápeš, ako jakeš, či bilak za Nežnej. Tu nejde o to či niekto má rád Bielu stopu, ale či je spokojný s celosezónnou prácou na úprave tratí. Je mi ľúto toho krásneho podujatia, že sa musí upozorňovať takto, že neschopní ľudia nechcú celosezónne a promptne upravovať trate tým, pre ktorých sú určené. Na jednej strane na nich zvysoka ....a na druhej ich pozývajú, tí istí s dvoma tvárami, teda falošní, bezcharakterní. Takým sa treba otočiť chrbtom, im Biela stopa nepatrí, tá je naša a my ju chceme mať na úrovni, športovej spoločenskej a preto potrebujeme trénovať a aby vo vedení boli ľudia charakterní, úprimní, zodpovední, pracovití, ktorí nám zodpovedne a celosezónne dokážu vytvárať dobré podmienky. Ja s touto výzvou súhlasím. robow už si tu, už zase smradíš? Veď si ty "charakter" vyhlásil, že ty už reagovať nebudeš. Neskrývaj sa za Bielu stopu, tú iba zneužívate. Ja budem spokojný, keď budú pravidelne upravované trate, potom tam môžu zostať aj terajší lajdáci. Ja mám Bielu stopu rád a lajdáci ako tí "koordinátori" jej škodia, ale škodia hlavne nám bežkárom. LacoBB, ty si si bol zabežkovať? Mal si ísť v týždni, ako ja, bol by si si "výborne" zabežkoval, vďaka tvojim kamošom. Keďže si z BB nože nám povedz, kto to "koordinuje" na našej strane a za ktorú časť zodpovedajú? Konečne môžeš povedať čosi k veci.
pridal vichor dňa 16.2. 21:13  
LacoBB - oni sa totiž to na tu Tvoju oslavu bežeckého lyžovania ako aj na iných spoliehajú. No ale na pretek sa zodpovedný pretekár potrebuje poriadne pripraviť, a to na poriadne upravených tratiach. A to nie len na občas upravených tratiach na víkend. A ak sa chceš aj dobre umiestniť a nebyť tam len do počtu, či kvôli atmosfére (to teraz letí) treba mať min. tréning 3x do týždňa. Tohtoročná zima je jedinečná, a tiež som sa tešil na preteky, no svet sa nezmení k lepšiemu ak človek nebude ochotný určité veci prehodnotiť a zlepšiť. Len sila jednoty posunie veci k lepšiemu.
pridal sixao dňa 15.2. 15:55  
Robert,iba hlupáka by mohlo napadnúť,že niekto z nás je proti pretekom Biela stopa.Ak by si si prečítal naše predchádzajúce články,tak by si /možno/ pochopil,o čo nám ide. Ale ver,že je veľmi veľa ľudí aj v našom meste,ktorí nie sú spokojní s tým,ako to "funguje" okolo bežkáriny na Skalke. S ich názormi sa každý deň stretávame.A aj podľa reakcií ľudí z celého Slovenska musí byť každému jasné,že niečo nie je v poriadku. My na zlý stav upozorňujeme už dlhšie a predložíme mestu návrh riešenia. A čo sa týka tohto článku od Jana-viem,že chodieva často na Skalku trénovať a nie len cez víkendy.Sám si mal možnosť urobiť obraz a mienku. Ale verím a som presvedčený,že nemyslel svoju výzvu doslovne a celkom vážne.Pretek Biela Stopa spája ľudí,má svoj význam a zmysel už dlhé roky.Janči aj všetci ostatní,určite na preteky treba prísť.
pridal cyklosante dňa 16.2. 11:39  
Hmmm pani, gratulujem. Takze vy na tejto stranke uvadzate ako vam rusia clenstvo vo facebookovej skupine Biela stopa. Tak ja vam napisem zaujimavost...dnes som sa chcel prihlasit pod svojim nickom na bezkar.sk (mimochodom prispel som sem parkrat vcera lebo som sa uz nemohol pozerat na tie jednostranne pravdy, ktore tu prezentujete) a cuduj sa svete, dnes bol moj nick na tejto stranke zruseny. Takze som sa musel registrovat odznova. Takze taketo verejne forum vy mate. Gratulujem!!! Laco z BB.
pridal LacozBB dňa 16.2. 17:12  
Reagujem na príspevok nicka "LacozBB" zo dňa 16.2./17:12. Chcem Vás upozorniť, že neprávom obviňujete administrátora stránok Bežkár.sk(teda mňa), že Vám zrušil Váš predchádzajúci nick "LacoBB". Nie je to pravda, obidva nicky sú stále aktívne. Prosím Vás preto aby ste si ešte raz overili prihlásenie a následne v tejto diskusii uviedli na pravú mieru, to že ste sa mýlili. Overil som si to teraz v databáze. Od 12.2. som mimo domova a žiaľ aj bez prístupu na internet. Dnes som sa vrátil z Talianska a tak to čo tvrdíte, že Vám bolo zrušené konto by som nemohol ani technicky uskutočniť. Som ďaleko od toho, aby som niekomu rušil konto pre jeho názory. Budem vždy postupovať podľa podmienok, ktoré sú uvedené na stránke registrácie.
pridal Karol dňa 17.2. 19:10  
Tak pán LacoBB a aj LacozBB, kedy konečne dementujete neoprávnené obvinenie admina za zmazanie konta? Vyzval som Vás aj mailom, ani tam mi zatiaľ Vaša reakcia neprišla. Alebo ste rozvírili ovzdušie a takto Vám to vyhovuje aby ste navodili atmosféru, že server Bežkár.sk sa postavil na jednu stranu sporu? Nie je to pravda, priestor tu majú všetci na slušnú argumentáciu.(Karol Kováč admin)
pridal Karol dňa 19.2. 14:40  
Ludia! Rozmyslajte! Samozrejme, ze Cyklosante nechce aby ste bojkotovali pretek Biela stopa. Ved predsa on pocas tych troch dni ako jediny naozaj zaraba, a na vas, bezkari. A nielen pocas tych troch dni. To plytke nahadzovanie snehu lopatami na podporu vlastnych pretekov by som ako podporu bezeckeho lyzovania vobec nevnimal...Mimochodom, dnes som si opat fantasticky na Skalke zabezkoval....uz trenujem na Bielu stopu. Dakujeme chlapci!
pridal LacozBB dňa 16.2. 17:31  
web majster, prečo mi z príspevku vymazalo písmená z mnohých slov? Zle sa to číta. Dokonca v závere pri moľnosti "zmaľ" mi chybuje "ľ".
pridal vichor dňa 16.2. 21:19  
Á, už je to v poriadku. Otvoril som to opakovane a upravilo sa to.
pridal vichor dňa 16.2. 21:21  
Napriek tomu, že nesúhlasím s výzvou autora článku, článok zo stránky nevymažem. Je mi naozaj ľúto, že sa diskusia okolo úpravy tratí na Skalke zvrhla na takúto "vojnu". Najnovšie správy z Kremnických vrchov hovoria o upravenosti tratí aj pri výške snehu len 10 cm. Preto si myslím, že poukázanie na skutočný stav a rôzne pohľady na úroveň úpravy tratí ( môj článok http://www.bezkar.sk/clanok.php?id=292 nevynímajúc )pomohli k tomu aby sa zodpovední konečne prebudili a začali upravovať tak ako si to my bežkári predstavujeme. Bol som takmer týždeň mimo SVK a tak som nemohol aktuálne reagovať na dianie aj tu na serveri Bežkár.sk alebo na FCB Bežkár.sk. Vrátil som sa len pred chvíľou, preto chcem zdôrazniť. Skúsme trochu krotiť vášne, zimná sezóna už prakticky končí a ak sa nakoniec podarí zorganizovať Bielu stopu, za seba hovorím aby sme sa zúčastnili. Diaľkový pretek Biela stopa a úprava tratí vôbec navzájom nesúvisia. Prajem nám bežkárom, aby počasie umožnilo uskutočniť podujatie v náhradnom marcovom termíne a mohli sme si ho užiť v čo najväčšom počte (admin).
pridal Karol dňa 17.2. 19:24  
Konečne aspoň Karol,už ma to nebaví všetci ste múdri ako rádio-ohovárate sa navzájom a čo tím dosiahnete ? Budme trošku kultivovaní ľudia a hľadajme východisko.
pridal Fero dňa 17.2. 19:52  
nuž aj veľa bežkárov sa chová dosť nevďačne. Pri tohtoročnej veľmi chudobnej zime, by aj oni mohli aspoň trošku pomôcť. Napríklad- nikto sa nezastaví aby zahrnul miesto kde voda vymyje sneh (nad Tajovom)alebo nezdvihne kameň spadnutý na trať, alebo vytrhnutý ratrakom
pridal dedo dňa 18.2. 8:06  
Prepáč dedo, ale musím nesúhlasiť, s tvojim konštatovaním, že "nikto". Ja sa zastavím odhodím konár, odhodím kameň, prihrniem po bežkárovi čo spadol a neupravil to po sebe. Robím to aj v lete a tak, že kamene hádžem do výmoľov. Nik z bežkárov to však nemá za povinnosť a vyčítať mu to nik nemôže, je tam množstvo takých čo prídu na trať dva tri krát do roka. Ja však na rozdiel od teba viem o ľuďoch ktorí sa tiež správajú ako som to opísal o sebe. Ak to niekto neurobí vyčítať mu to nemôžeš, ak to urobí treba ho za to pochváliť. Písať tu o tom a hádzať všetkých do jedného vreca veľa nezmení, príde mi to tiež iba ako mudrovanie nad anonymnými. Čo tým dosiahneš? Tu totiž ide úplne o čosi iné, tu je problém s úpravou tratí a dlhodobo a za tým sú už konkrétne osoby, tam sa náprava urobiť určite dá a o to aspoň mne ide. Ja si nájdem čas zabežkovať si aj v pracovné dni a nie som jediný. Lenže a tu je problém. Pre tento šport treba byť zapálený aj po tej organizačnej stránke, ak niekto nie je, tak to vyzerá tak ako to vyzerá na tratiach v týždni napr. po napadnutí nového snehu. Koordinátori si v týždni, ak napadne nový sneh, na trať ani len nespomenú. Zažil som to minulý týždeň. Všetci tí mudrlanti tu provokujú ako si výborne zabežkovali cez víkend, lenže týždeň má 7 dní, nie iba dva. Dajaký LacoBB tu táral úplne od veci o vyťaženosti svojich kamošov. On sa "vyzná", ale keď dostal otázku kto je zodpovedný za zlý stav tratí na strane od BB už stíchol.
pridal vichor dňa 18.2. 8:45  
Priatelia bežkári, myslím si, že už bolo dosť polemík o úprave tratí na Skalke, preto už prosím na túto tému nepíšte ďalšie články. Nič sa už v tejto sezóne nevyrieši, iba čo sa stupňujú vášne a rozpory. Verím, že po sezóne sa dokážu zainteresované strany stretnúť a nájsť konečne koncepciu úpravy bežeckých tratí na Skalke tak, aby sme mohli byť všetci spokojní. V súčasnej dobe sa trate takmer nepretržite upravujú a tak si myslím, že aj keď sa tu ventilovali rôzne názory, veci to pomohlo, kremničania sa zamysleli a pochopili o čo bežkárskej verejnosti ide. Tak si už len želajme aby sa zima ešte trochu vzchopila a mohli sme si užiť bielej stopy a aj Bielu stopu ak to podmienky dovolia.
pridal Karol dňa 19.2. 14:34  
Napriek tvojej výzve predsa len poskytnem info o včerajšom stave na tratiach. Tak ako som písal už skôr. Včera od 13,30 som absolvoval trasu Králiky-Skalka-Hostinec-Králiky a rád by som sa podelil o poznatky. Tak tu sú: 1. Celou cestou som napočítal 52 bežkárov idúcich oproti mne. Veľmi slušné číslo za čas cca 2hodiny, čo poviete? Bolo už hodne poobede a dá sa predpokladať, že za celý deň tých bežcov bolo niekoľkonásobne viacej. Tú prácu som si dal preto, aby som pomohol koordinátorom a poopravil ich domnienku, že v pracovné dni nie je potrebné trate upravovať. Viem, že sú prázdniny, ale som si istý, že to číslo aj bez toho omnoho nižšie nebude. 2. Trať bola s ohľadom na výšku snehu celkom dobrá. Na svažnici som cestou videl asi dva trčiace kamene, ktoré sa vybrať nedali. Pod Králickým sedlom tiež dva kamene, jeden som vybral. Najhoršie je to okolo Troch krížov a smerom odtiaľ na Hostinec kde po ťažbe žiaľ zostali cesty, teda terén rozbité s veľkými vyjazdenými koľajami, lebo lesníci robili aj v blate a to teraz aj s kameňmi na mnohých miestach trčí. Toto by som pripočítal tiež ako veľké mínus tým, ktorí za trate zodpovedajú. Ja som tade išiel ešte pred snežením a som si istý že zodpovední páni sa tam pozrieť pred snežením neboli, lebo inak by pochopili, že nechať podklad v tomto stave je riskantné a zabezpečili by úpravu. Tam to chcelo organizačne zakročiť. 3. O poľutovaniahodných ľuďoch na skútroch a ich jazde po tratiach som písal inde. Ako týmto arogantným ľuďom zabrániť ničiť trate a ohrozovať bežkárov, to teda neviem. Pri terajšom stave je celkom možné že samotný organizátori svojou predchádzajúcou nečinnosťou, spôsobia jej oklieštenie. Výhovorky samozrejme v takom prípade budú smerovať k nepriazni počasia.
pridal vichor dňa 19.2. 17:23  
Nepochopil si spravne vichor, samozrejme dalsiu diskusiu pod clankami nadalej uvitam. Len uz nechcem ziadne clanky. Vdaka za tvoje aktualne info. Suhlasims tebou, ze ak usek od Troch krizov po Hostinec po tazbe nechali rozryty, nech tu nikto nehovori ako sa staraju o upravu trati aj pred sezonou. Bolo to tam riadne rozbite a za takeho stavu je potrebna aspon 80 cm vrstva snehu aby bola trasa v dobrom stave...
pridal Karol dňa 20.2. 11:44  
najprv musi byt sneh aby bolo co upravovat a letna sezona je na zaplakanie ako vyzeraju trate vsetci tu riesia len zimnu sezonu a letna je kde
pridal filip dňa 19.2. 21:25