REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 2.5.2013 | Karol Kováč | Čítané 2335x | 0 príspevkov v diskusii
Prvomájový záver sezóny
Na bežkách a na snehu

Už pred niekoľkými týždňami, keď bolo jasné, že sneh v Kremnických vrchoch vydrží až do mája sme sa rozhodli, že bežkársku sezónu ukončíme až v tomto už takmer letnom mesiaci. Nebyť extrémne vysokých teplôt, ktoré na Slovensku pretrvávajú už niekoľko týždňov, bolo by možné bežkovať v tejto lokalite možno až do polovice mája.
Vzhľadom na rýchle topenie snehu sme sa rozhodli absolvovať záverečnú bežkovačku na 1. mája. Ešte pred desiatimi dňami bola napríklad na inline okruhu hrúbka snehovej vrstvy až 80 cm, dnes už boli na týchto miestach úseky úplne bez snehu. Bolo nám jasné, že to bude viac o prechádzke ako o nejakom športovom zážitku. Počasie bolo vynikajúce, takmer jasno, bezvetrie, teplota letná sa blížila k 20 stupňom celzia.
Vybrali sme sa na severný okruh, smerom do Kordíckeho sedla. Bežky sme obuli na inline okruhu kúsok od štartu no na úseku, kde okruh vychádza z lesa bolo treba vyzuť. Potom v lese bola znovu dostatočná vrstva snehu ale stúpanie k Peknej vyhliadke bolo už znova bez snehu. Lyže sme znova obuli až za zjazdovkou na obchvate. Prvá zákruta a znova vyzúvať. Potom to však už bolo takmer súvislé bežkovanie na miestami až polmetrovej vrstve snehu. Ďalšie asi tri krátke úseky bez snehu sme prešli po tráve a nebolo treba vyzúvať. Sneh bol miestami znečistený viac ale miestami to pripomínalo takmer zimnú atmosféru nebyť „tričkovej“ teploty. Na trase sme stretli viac ako desiatku podobných fanatikov ako my.
Výnimočne dlhá zimná sezóna sa definitívne končí. Chcem poďakovať všetkým užívateľom servera Bežkár.sk, ktorí svojimi správami prispeli k informovaniu o možnostiach bežkovania a aj tým, ktorí sa svojimi článkami podelili o zážitky v bielej stope a priblížili atmosféru podujatí, ktorých sa zúčastnili. Verím, že aj v nasledujúcej sezóne bude náš server užitočný pre všetkých, ktorí si obľúbili tento šport. Bez aktívnych užívateľov by naše stránky neboli tým čím sú – priestorom na výmenu informácií medzi ľuďmi s rovnakými záujmami.
Do novej sezóny chceme urobiť niektoré zmeny i v spolupráci s partnerským webom Nabežky.sk. Chceli by sme v prvom kole zjednotiť snehové správy od užívateľov oboch serverov aby nebolo potrebné vkladať ich na oboch. Mala by sa tak zjednodušiť a zvýšiť informovanosť o podmienkach na bežkovanie.
Spolu s vami sa teším už na nadchádzajúcu zimnú sezónu, na stretnutie s mnohými z vás a na spoločnú komunikáciu. Verme, že bude aspoň približne taká bohatá na snehovú nádieľku ako sezóna 2012/2013. Zachovajte nám priazeň a aj keď je naša hlavná sezóna v zime, sme tu celý rok a môžeme si vymieňať informácie o príprave na sezónu a určite vás budem informovať i o prebiehajúcich novinkách a zmenách na serveri.
Prajem všetkým príjemné letné mesiace a nezabudnite na šport, zdravý spôsob života a kondičnú prípravu aby sme boli dobre pripravení, keď sa zima opýta...





Diskusia k článku (0 príspevkov)

nie je pridaný žiadny komentár