REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
DETAIL ČLÁNKU

Kremnické vrchy - Skalka | 12.10.2011 | Karol Kováč | Čítané 3517x | 3 príspevky v diskusii
Na Skalke sa pokračuje vo výstavbe nových objektov
Na Peknej vyhliadke vyrastá nová vyhliadková reštaurácia - aktualizované 19.11.2011 - pridané nové fotky zo situácie.

Začnem citátom z webovej stránky mesta Kremnica:
Spoločnosť Skalka aréna, s.r.o. Banská Bystrica začala v auguste s výstavbou vyhliadkovej veže s reštauráciou na Peknej vyhliadke. Stavba bola povolená Stavebným úradom Mesta Kremnica v roku 2009. Na Skalke tak vyrastie nová dominanta, ktorá podľa investora prinesie rozšírenie a skvalitnenie služieb pre všetkých návštevníkov strediska v zime i v lete, podľa poslanca Ivana Petráša však budova skomplikuje pohyb bežkárom, zjazdárom aj turistom.
Celý článok vrátane obrázkov a aj niekoľkých názorov nájdete na
http://www.kremnica.sk/2011/09/25/na-skalke-vyrasta-nova-dominanta-2/

Z uvedenej stránky som prevzal aj niekoľko obrázkov, kde som vyznačil ako sa výstavba nového objektu dotkne bežeckej trasy severného okruhu BS.

Problematiku nájdete aj v článku http://ziar.sme.sk/c/6090282/buduca-vyhliadkova-veza-na-skalke-vyvolava-aj-kritiku.html .

Ďalším zámerom je na Skalke vybudovať biatlonovú strelnicu a dostať tak na bežecký štadión aj tento šport. Informácie priniesla stránka www.ziar24.sk:
http://www.ziar24.sk/clanky?extend.113874_Na-Skalke-moze-vyrast-biatlonova-strelnica.155

Obe tieto aktivity sa dotknú bežeckého lyžovania v tejto oblasti.
Budem rád ak v diskusii pod článkom vyjadríte svoj názor alebo sa zapojíte do diskusie na našom novom fóre, kam sa dostanete po kliknutí na odkaz v hornom menu alebo priamo
http://www.bezkar.sk/forumbezkar/viewtopic.php?f=10&t=20
V téme fóra je aj anketa v ktorej sa môžete vyjadriť svoj názor na zámer vybudovať biatlonovú strelnicu. Ak sa chcete zapojiť do fóra, je nutné byť prihlásený. Nová registrácia je jednoduchá a nezaberie Vám viac ako minútu.
Teším sa na Vaše názory.

Niekoľko obrázkov prevzatých zo stránky mesta Kremnica s vyznačením bežeckej trasy v dotknutom úseku. Modrou farbou je vyznačená terajšia trasa, červenou budúca.

Aktuálnu situáciu z polovice novembra 2011 na Peknej vyhliadke si pozrite na posledných troch fotografiách prevzatých zo stránky www.skalkaarena.sk.





Diskusia k článku (3 príspevky)

Tá červená čiara určujúca kadiaľ nám bude dovolené ,to je výsmech do tváre všetkým priaznivcom bežeckého lyžovania .
pridal Viliam dňa 12.10. 13:22  
Tiež mám podobný názor. Podľa mňa je táto stavba presne na tomto mieste prejav arogancie investora. Pán Hyža ma však presviedča, že to bude dostatočne široký a bezpečný prechod, bude tam vybudovaný ochranný plot.. Počkajme si na realitu. Neviem čím by stratila táto stavba, ktorá bude nepochybne prínosom aj pre bežkárov, na atraktívnosti a funkčnosti ak by bola posunutá o 3 - 4 metre ďalej od hrebeňa?
pridal Karol dňa 13.10. 19:56  
Odporúčam pozrieť si vieozáznam zo zasadnutia mestského zastupiteľstva zo 6. októbra, kde sa o tejto problematike diskutovalo. Linky na video sú vo fóre, kde je o tejto problematike diskusia.
pridal Karol dňa 13.10. 23:18